2015 αποζημίωση φοιτητές ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Τι ισχύει για την απασχόληση μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Τα πανεπιστήμια της χώρας έχουν το δικαίωμα να προσλάβουν και να απασχολήσουν μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και υποψήφιους διδάκτορες……

Τι ισχύει για την απασχόληση μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Μπορούν να απασχολούνται 16 ώρες την εβδομάδα με 8 ευρώ την ώρα

Τα πανεπιστήμια της χώρας έχουν το δικαίωμα να προσλάβουν και να απασχολήσουν μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και υποψήφιους διδάκτορες προσφέροντας οικονομική ανάσα σε πολλούς φοιτητές.

Τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για να προχωρήσουν στις εν λόγω προσλήψεις για την επικουρία των μελών ΔΕΠ θα πρέπει να υποβάλλουν στη Διεύθυνση Μεταπτυχιακών Σπουδών και έρευνας τη σχετική τους απόφαση εγκεκριμένη από τα αρμόδια όργανα του ιδρύματος ώστε να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση έγκρισης της δαπάνης. Μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί μεταπτυχιακοί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εγκρίθηκαν 10.000 ώρες τόσο για το έτος 2014 όσο και για το 2015.

Προκειμένου να ενημερωθούν οι φοιτητές παρουσιάζουμε τα όσα ορίζονται για την απασχόλησή τους όπως αναφέρονται και στους δικτυακούς τόπους αρκετών πανεπιστημίων καθώς από έγγραφα στο «Διαύγεια»:

Αντικείμενο απασχόλησης των μεταπτυχιακών φοιτητών είναι αποκλειστικά οι παρακάτω εργασίες:

– Επικουρία στην άσκηση των φοιτητών.

– Διεξαγωγή φροντιστηρίων.

– Διεξαγωγή εργαστηριακών ασκήσεων.

– Εποπτεία εξετάσεων και διόρθωση ασκήσεων.

Ο αριθμός των ωρών εβδομαδιαίας απασχόλησης ανά μεταπτυχιακό φοιτητή καθορίζεται σε μέχρι 6 ώρες εβδομαδιαίως για την άσκηση των φοιτητών, τη διεξαγωγή φροντιστηρίων και εργαστηριακών ασκήσεων και μέχρι 10 ώρες εβδομαδιαίως για την εποπτεία εξετάσεων και την διόρθωση ασκήσεων. Σε καμία περίπτωση η εβδομαδιαία απασχόληση για κάθε μεταπτυχιακό φοιτητή δεν πρέπει να ξεπερνά τις 16 ώρες.

Τα Τμήματα στην συνέχεια είναι επιφορτισμένα να κάνουν εσωτερική κατανομή των ωρών που τους αναλογούν, με αντίστοιχη απόφαση Τμήματος, βοθροι απορροφητικοι αναλυτικά σε κάθε ένα από τους υπό πρόσληψη ωρομίσθιους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους πρέπει να δίνεται βεβαίωση του Προέδρου του Τμήματος ή του Διευθυντή του Τομέα ή του Υπευθύνου Καθηγητή του μεταπτυχιακού προγράμματος για τις ώρες απασχόλησης εκάστου μεταπτυχιακού φοιτητή ανά μήνα σύμφωνα με τους παραπάνω περιορισμούς.

Το ύψος της ωραίας Αποζημίωσης πέρα των εργοδοτικών εισφορών ανέρχεται σε 8 ευρώ. Με λίγα λόγια αν ένας φοιτητής απασχολείται το μέγιστο των ωρών μπορεί να λαμβάνει μισθό ύψους 512 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να επικοινωνούν με τις γραμματείες των τμημάτων τους.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, hliakoi thermosifones ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, μποιλερ ηλιακου τιμεσ αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, συνδεση θερμοσιφωνα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, μετατροπη λεβητα πετρελαιου σε αεριου καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, ηλιακοι κενου οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, αποδοση ηλιακου θερμοσιφωνα είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, θερμανση με ηλιακο θερμοσιφωνα το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Κρήτη: «Συναγερμός» για τουρίστα στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης

Ο άνδρας, πιθανόν ρωσικής κατ αγωγής, έπεσε από ύψος 3-4 μέτρων και χτύπησε στο πόδι, ενώ συμμετείχε σε εκδρομή – Στο σημείο μεταβαίνει ασθενοφόρο του  ΕΚΑΒ και δύναμη της πυροσβεστικής

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις αρχές για έναν τραυματία τουρίστα, ηλιακοι θερμοσιφωνεσ τιμεσ skroutz στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, στο Σέλινο Χανίων, στην έξοδο προς τη Σούγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας, που είναι ηλικίας 50-55 ετών, και πιθανόν Ρώσος, έπεσε από ύψος 3-4 μέτρων και χτύπησε στο πόδι, ενώ συμμετείχε σε εκδρομή με ομάδα τουριστών.

Ο τουρίστας έχει επικοινωνία με το περιβάλλον και δεν διατρέχει κίνδυνο.

Στο σημείο μεταβαίνει ασθενοφόρο του  ΕΚΑΒ από τα Χανιά, ενώ σπεύδει και δύναμη της πυροσβεστικής.

Διαβάστε περισσότερα στο cretalive.gr

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/ekpaideusi/arthro/611397/ti-ishuei-gia-tin-apasholisi-metaptuhiakon-foititon-kai-upopsifion-didaktoron/
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply