όραση Πλάκα όραση ΔΙΑΖΥΓΙΟ – Υγεία – Το εμβόλιο της φυματίωσης «σταματά τη σκλήρυνση κατά πλάκας»

ΔΙΑΖΥΓΙΟ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Υγεία – Το εμβόλιο της φυματίωσης «σταματά τη σκλήρυνση κατά πλάκας» ΔΙΑΖΥΓΙΟ Το εμβόλιο της φυματίωσης μπορεί να αναχαιτίζει την εξέλιξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Sapienza, στη Ρώμη, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ χορήγησαν το εμβόλιο BCG σε μικρή ομάδα πασχόντων από κλινικά μεμονωμένο σύνδρομο (CIS), διαπιστώνοντας ότι πέντε χρόνια αργότερα σχεδόν έξι στους δέκα δεν είχαν ακόμα εκδηλώσει την πλήρη μορφή της νόσου.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί σε αδρές γραμμές να χωριστεί σε τρία στάδια. Το πρώτο είναι το προκλινικό, κατά το οποίο ο ασθενής δεν έχει συμπτώματα και έτσι δεν απευθύνεται στον γιατρό

Το δεύτερο στάδιο είναι το κλινικά μεμονωμένο σύνδρομο, κατά το οποίο ο ασθενής παρουσιάζει ένα μεμονωμένο κλινικό σύμπτωμα (π.χ. διαταραχή της όρασης επί μέρες).

Το επόμενο στάδιο της νόσου είναι η κλινικά βεβαία σκλήρυνση κατά πλάκας, όπου ο ασθενής παρουσιάζει ένα ή περισσότερα συμπτώματα τα οποία συνοδεύονται και από ευρήματα στην μαγνητική τομογραφία.

Στο 50% των περιπτώσεων το κλινικά μεμονωμένο σύνδρομο εξελίσσεται σε κλινικά βεβαία σκλήρυνση κατά πλάκας εντός 2 ετών, ενώ στο 10% οι ασθενείς δεν παρουσιάζουν ποτέ ξανά πρόβλημα.

Στη νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Neurology», συμμετείχαν 73 πάσχοντες από CIS. Στους 33 από αυτούς έγινε μία δόση του αντιφυματικού εμβολίου BCG, ενώ στους υπόλοιπους χορηγήθηκε μία ανενεργή ουσία (ψευδοφάρμακο).

Σε όλους τους εθελοντές γινόταν μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου κάθε μήνα και επί έξι μήνες, ενώ και στις δύο ομάδες χορηγήθηκε ένα φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας (λέγεται ιντερφερόνη βήτα-1α) επί έναν χρόνο.

Έπειτα από τους έξι πρώτους μήνες, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ όσοι εθελοντές είχαν κάνει το BCG είχαν λιγότερες βλάβες συμβατές με σκλήρυνση κατά πλάκας στις μαγνητικές τομογραφίες του εγκεφάλου τους.

Πέντε χρόνια αργότερα, εξάλλου, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ το 58% όσων είχαν εμβολιαστεί δεν είχαν παρουσιάσει κλινικά βεβαία σκλήρυνση κατά πλάκας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε όσους δεν είχαν εμβολιαστεί ήταν 30%.

«Τα ευρήματα αυτά είναι ενθαρρυντικά, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ αλλά απαιτείται πολύ περισσότερη έρευνα για να μάθουμε περισσότερα για την Ασφάλεια και την μακροχρόνια δράση του συγκεκριμένου εμβολίου στους ασθενείς με CIS», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τζιοβάνι Ριστόρι, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ από το Κέντρο Πειραματικών Νευρολογικών Θεραπειών του νοσοκομείου Sant’Andrea, που υπάγεται στην Ιατρική Σχολή του Sapienza.

Και πρόσθεσε πως «οι γιατροί δεν θα πρέπει να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το εμβόλιο αυτό για τη θεραπεία της σκληρύνσεως κατά πλάκας ή του κλινικά μεμονωμένου συνδρόμου».

Τα νέα ευρήματα ενισχύουν την θεωρία ότι η έκθεση σε λοιμώξεις νωρίς στη ζωή μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο αυτοάνοσων νοσημάτων, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, διεγείροντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πηγή: tanea.gr

ΔΙΑΖΥΓΙΟ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή ΑυγήΕίχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

ΔΙΑΖΥΓΙΟ Τιμητική πλάκα για τον Μάριο Φραγκούλη στην Αγία Νάπα

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι η τελετή «θα γίνει παρουσία του ιδίου του καλλιτέχνη, του Δημάρχου Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσου και του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 28 Σεπ Τεμβρίου στις επτά το βράδυ, δηλαδή λίγο πριν την έναρξη της μεγάλης συναυλίας του καλλιτέχνη»Τελετή αποκάλυψης τιμητικής πλάκας με το όνομα του τραγουδιστή Μάριου Φραγκούλη θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Νάπα στη Πλατεία Διασημοτήτων, που δημιούργησε πρόσφατα ο Δήμος, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ που φέτος κλείνει 29 χρόνια ζωής.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι η τελετή «θα γίνει παρουσία του ιδίου του καλλιτέχνη, του Δημάρχου Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσου και του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 28 Σεπ Τεμβρίου στις επτά το βράδυ, δηλαδή λίγο πριν την έναρξη της μεγάλης συναυλίας του καλλιτέχνη».

ΔΙΑΖΥΓΙΟ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=281261&catID=19

ΔΙΑΖΥΓΙΟ…

Leave a Reply