χρήματα Κρίση ΟΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ – Οικονομία – Κομισιόν και ΕΚΤ: Εκτροχιάζεστε, αλλά σας στηρίζουμε ακόμα

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Οικονομία – Κομισιόν και ΕΚΤ: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Εκτροχιάζεστε, αλλά σας στηρίζουμε ακόμα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Σε μία συντονισμένη επιχείρηση να αποσοβήσουν μία μείζονα επικοινωνιακή και πολιτική κρίση με τη διαφαινόμενη αποτυχία να ολοκληρωθεί ο τέταρτος έλεγχος του δεύτερου ελληνικού προγράμματος μέσα στο 2013, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ επιδίδονται τις τελευταίες ώρες και μέρες, Βρυξέλλες και Αθήνα.

Οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν την κυβέρνηση και το μέλλον του ελληνικού προγράμματος στα μάτια των εταίρων και αποφεύγουν να εκθέσουν τον τέταρτο έλεγχο σε μία τρίτη αποτυχία. Η ουσία είναι πως τα τεχνικά κλιμάκια αλλά και οι επικεφαλής των τριών οργανισμών θα βρεθούν στην Αθήνα για λίγες μέρες από την Τρίτη και μετά, οι επαφές τους όμως δε θα ονομαστούν «συνεδρία ελέγχου».

Σύμφωνα με αρμόδιες κοινοτικές πηγές τα τεχνικά κλιμάκια δεν θα έχουν πλήρη σύνθεση. Η επίσημη συνεδρία ελέγχου, δηλαδή η διαδικασία που θα καταλήξει σε έκθεση της τρόικας και εκταμίευση τριμηνιαίας δόσης (4,9 δισ.), θα ξεκινήσει κάποια στιγμή τον Ιανουάριο. Αντιθέτως, ο λεγόμενος τρίτος έλεγχος του ελληνικού προγράμματος, για τον οποίο έκθεση έχει γραφτεί τον Ιούλιο και συνεπάγεται 1 δισ. ευρώ, χρήματα που έχουν απομείνει από την παλιά δόση, θα κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες.

Το μόνο ανοιχτό προαπαιτούμενο από τον τρίτο έλεγχο είναι το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών και όπως εξηγεί στο Real.gr κοινοτικός αξιωματούχος με άμεση γνώση του θέματος εδώ και μήνες «η τρόικα θα πιστοποιήσει ότι το προαπαιτούμενο έκλεισε και εμείς θα μεταφέρουμε την εισήγηση συμμόρφωσης σε συγκεκριμένη απόφαση για την εκταμίευση». Αυτό αναμένεται να γίνει, αν η κυβέρνηση δεν υπαναχωρήσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Και μόνο το γεγονός ότι ο τρίτος έλεγχος έκανε να ολοκληρωθεί με τις σχετικές του υποχρεώσεις τρεις μήνες, δεν είναι και ο πιο καλός οιωνός για τη μεταρρυθμιστική διαδικασία. Το δυστύχημα είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα με τον τέταρτο έλεγχο που κανονικά θα τελείωνε τον Οκτώβριο και όχι μόνο εξαιτίας του δημοσιονομικού κενού και του φλέγοντος ζητήματος των πλειστηριασμών. Από τις 135 μεταρρυθμιστικές ενέργειες που έπρεπε να ολοκληρωθούν μέχρι τον Νοέμβρη, η χώρα δεν έχει εκτελέσει ούτε 60.

Σύμφωνα με email του ΔΝΤ που απεστάλη για ενημέρωση στην ΕΚΤ τις προηγούμενες μέρες, από το καλοκαίρι και μετά η τάση στην εκτέλεση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι αρνητική ενώ τον Ιούλιο εκτελέστηκαν 28 από τις 35 δράσεις που είχε υποχρέωση η χώρα, δηλαδή οι περισσότερες, τον Αύγουστο έγιναν οι 15 από τις 26, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ το Σεπτέμβρη ακόμη χειρότερα, οι 13 από τις 47, τον Οκτώβριο μόλις 4 δράσεις από τις 20 του πακέτου και το εκπληκτικό είναι ότι το Νοέμβρη δεν εκτελέστηκε καμία από τις 7 υποχρεώσεις του προγράμματος.

Την ύπαρξη του email και την ακρίβεια των ευρημάτων που περιγράφει επιβεβαίωσε στο Real.gr κοινοτικός αξιωματούχος προσκείμενος στην Κομισιόν. Ο ίδιος αξιωματούχος υπενθύμισε την τεράστια έμφαση που δίνει ο ΄Ολι Ρεν και το επιτελείο του στο διαρθρωτικό μέτωπο, το οποίο από καταβολής προγράμματος οι ελληνικές κυβερνήσεις αγνοούν επιδεικτικά. Η Ελλάδα συνεχίζει και είναι μια χώρα που το επιχειρείν είναι δύσκολο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η ζωή για τις εταιρίες είναι αφόρητη, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η αγορά εργασίας είναι κακορυθμισμένη, οι αγορές προϊόντων και υπηρεσιών βρίθουν στρεβλώσεων και μονοπωλίων, για την αγορά ενέργειας ούτε λόγος και το φορολογικό σύστημα είναι εκ βάθρων αναποτελεσματικό και αστείο.

Η κυβέρνηση εκλήθη έγκαιρα να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα, με πρώτα το ασφαλιστικό και το φορολογικό, όμως τα αποτελέσματα είναι πενιχρά και έχουν υλοποιηθεί με τον εκβιασμό των δημοσιονομικών επιδόσεων. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί, γιατί όπως λέει ο ίδιος ο αξιωματούχος και έχει γράψει κατά επανάληψη η Realnews «η Ελλάδα πρέπει να γίνει πραγματική οικονομία τώρα, αυτή είναι η τελευταία της ευκαιρία, για να μην πάνε στράφι οι μονόπλευρες θυσίες των πολιτών και όχι των δια φόρων ομάδων συμφερόντων».

Η τρόικα θα προσπαθήσει να προσεγγίσει την κυβέρνηση και να πείσει για το ποιος είναι ο δρόμος που θα πρέπει να πάρει για να μην εκτροχιαστεί. Το Πρώτο Θέμα που θα συζητηθεί είναι αυτό των πλειστηριασμών και των κόκκινων δανείων. Χάρες όμως και εκπτώσεις δε θα γίνουν σε κανένα από τα ανοιχτά θέματα και το πιθανότερο είναι πως η δόση των 4,9 δισ. θα σπάσει σε επιμέρους υπο-δόσεις με προαπαιτούμενα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίναΝεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=281973&catID=2

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply