υπουργός υπουργός υπουργός ΜΕΙΚ ΑΠ – Διεθνή – Παλαιστίνιοι: Το Ισραήλ μοναδικός ύποπτος για το φόνο του Αραφάτ

ΜΕΙΚ ΑΠ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Διεθνή – Παλαιστίνιοι: παρακολουθηση κινητου Το Ισραήλ μοναδικός ύποπτος για το φόνο του Αραφάτ ΜΕΙΚ ΑΠ Ο πρόεδρος της παλαιστινιακής επιτ ροπής, αρμόδιας για την έρευνα των αιτιών του θανάτου του Γιάσερ Αραφάτ, ο Ταουφίκ Τιράουι, υπέδειξε σήμερα το Ισραήλ ως "τον βασικό και μοναδικό ύποπτο της δολοφονίας" του παλαιστίνιου ιστορικού ηγέτη.

"Το Ισραήλ είναι ο πρώτος, ο βασικός και μοναδικός ύποπτος στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιάσερ Αραφάτ", παρακολουθηση κινητου δήλωσε ο Τιράουι σε συνέντευξη Τύπου στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, διευκρινίζοντας ότι η επιτ ροπή βασίζεται κυρίως στα πορίσματα των ιατρικών εκθέσεων, παρακολουθηση κινητου της ελβετικής και της ρωσικής.

Οι εκθέσεις αυτές που διεξήχθησαν από βιολογικά δείγματα που ελήφθησαν στις 27 Νοεμβρίου του 2012 από τα λείψανα του Αραφάτ επιτρέπουν την διαπίστωση ότι ο "Γιάσερ Αραφάτ δεν πέθανε ούτε από γεράματα, ούτε από ασθένεια αλλά από δηλητηριασμό", δήλωσε ο δρ Αμπντάλα αλ-Μπασίρ, παρακολουθηση κινητου επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της ερευνητικής επιτ ροπής.

Αντίθετα, η γαλλική έκθεση για τα ίδια δείγματα, παρακολουθηση κινητου δεν διαβιβάστηκε στην παλαιστινιακή επιτ ροπή, η οποία ζήτησε από το Παρίσι να επιταχύνει τη διαδικασία. "Η Γαλλία γνωρίζει όλη την αλήθεια και τις λεπτομέρειες για το μαρτύριο του Γιάσερ Αραφάτ", παρακολουθηση κινητου επέμεινε ο Τιράουι.

Την ίδια ώρα ο παλαιστίνιος υπουργός Δικαιοσύνης Αλί Μχάνα ζήτησε από τη Γαλλία να διαβιβάσει την έκθεσή της για τα αίτια του θανάτου του Αραφάτ στην αρμόδια επίσημη ερευνητική επιτ ροπή και στην παλαιστινιακή Δικαιοσύνη.

"Δεν λάβαμε καμιά απάντηση μέχρι τώρα από τη γαλλική πλευρά. Στείλαμε νέα επιστολή στους Γάλλους ζητώντας να επισπεύσουν την αποστολή των πορισμάτων από τις αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία με βάση δείγματα του Αμπού Αμαρ (Γιάσερ Αραφάτ) για να ολοκληρωθεί η παλαιστινιακή έρευνα", παρακολουθηση κινητου δήλωσε ο Μχάνα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ραμάλα, τονίζοντας ότι η παλαιστινιακή πλευρά συνεργάστηκε πλήρως στην γαλλική έρευνα.

Τα αίτια του θανάτου του παλαιστίνιου ηγέτη στις 11 Νοεμβρίου του 2004 σε Γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο δεν διευκρινίστηκαν, ενώ πολλοί Παλαιστίνιοι υποψιάζονται ότι ισραηλινές υπηρεσίες τον δηλητηρίασαν, κάτι του το Ισραήλ αρνείται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΜΕΙΚ ΑΠ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

<span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”></span>

<span itemprop=”description” content=””></span>

<span itemprop=”duration” content=””></span>

<span itemprop=”thumbnail” content=””></span>

<span itemprop=”width” content=”640″></span>

<span itemprop=”height” content=”480″></span>

Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΜΕΙΚ ΑΠ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=274681&catID=4

ΜΕΙΚ ΑΠ…

Leave a Reply