υπουργός υπουργός Νομική ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Σε ποια τμήματα «σώθηκε» το εξάμηνο

πετρεσ – http://lithorama.com.gr/. ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Στα ύψη είναι η αγωνία χιλιάδων φοιτητών που περιμένουν τις αποφάσεις των συνελεύσεων των καθηγητών για το αν θα σωθεί το εξάμηνο……

Σε ποια τμήματα «σώθηκε» το εξάμηνο ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Εμφανή τα προβλήματα από την έλλειψη υποστηρικτικού προσωπικού στο ΕΚΠΑ

Στα ύψη είναι η αγωνία χιλιάδων φοιτητών που περιμένουν τις αποφάσεις των συνελεύσεων των καθηγητών για το αν θα σωθεί το εξάμηνο. Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας είχε αφήσει «ανοιχτό παράθυρο» για τη διάσωση του εξαμήνου λέγοντας ότι είναι απόφαση του κάθε τμήματος η πραγματοποίησή του με την προϋπόθεση να μη γίνουν εκπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η απόφαση του τμήματος της Νομικής να χαθεί το χειμερινό εξάμηνο προκάλεσε αναστάτωση στο φοιτητικό πληθυσμό και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι και άλλα τμήματα θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νομικής.

Πάντως στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης οι καθηγητές δεν επηρεάστηκαν από την απόφαση των συναδέλφων τους και το χειμερινό εξάμηνο θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της παράταξης Αριστερή Ενότητα το «ΔΣ των καθηγητών αποφάσισε πως στο Πολιτικό θα έχουμε την διεξαγωγή δύο εξαμήνων διάρκειας 13 εβδομάδων και δυο εξεταστικών» Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέχρι και τις 24 Δεκέμβρη και θα ξεκινήσουν στις 2 Ιανουαρίου.

Το εξάμηνο σώθηκε και στο τμήμα επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Το χειμερινό εξάμηνο που ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου θα λήξει στις 21 Μαρτίου ενώ το εαρινό θα έχει ως ημερομηνία έναρξης την 7η Απριλίου και η παράδοση των μαθημάτων θα λήξει στις 4 Ιουλίου. Οι δυο εξεταστικές θα πραγματοποιηθούν 24/3 έως 5/4 και 7/7 έως 19/7.

Στο τμήμα Πληροφορικής του πανεπιστημίου Αθηνών δεν πάρθηκε χθες απόφαση από τους καθηγητές καθώς, όπως μας ενημέρωσαν οι φοιτητές, η συνέλευση των καθηγητών διακόπηκε όταν 100 περίπου φοιτητές απαίτησαν να παρακολουθήσουν την όλη διαδικασία. Απόφαση δεν έχει παρθεί και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά.

Δύσκολη είναι η κατάσταση για τα τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής που μέχρι και σήμερα τελεί υπό κατάληψη όπως και για τα τμήματα Βιολογίας και Φυσικής.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα τμήματα στο μαθηματικό φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση να σωθεί το εξάμηνο αν και ακόμα δεν έχουν λάβει απόφαση οι καθηγητές. Στο τμήμα Θεολογίας το εξάμηνο όπως όλα δείχνουν θα σωθεί ενώ σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι καθηγητές της Ιατρικής καθώς η διοίκηση της σχολής δεν επιθυμεί να χαθεί το εξάμηνο.

Αντίξοες οι συνθήκες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πάντως το Πανεπιστήμιο Αθηνών μπορεί να άνοιξε αλλά οι συνθήκες είναι αντίξοες όπως προκύπ ΤΕΙ από ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Σχολής Θετικών Επιστημών.

«Πολλά αμφι θέατρα είναι κλειδωμένα και οι διδάσκοντες αδυνατούν να βρουν τρόπο να τα ανοίξουν, δεδομένης της κατάργησης του κλάδου φύλαξης. Υπάρχει παντελής έλλειψη θέρμανσης σε όλους τους χώρους, πράγμα που δημιουργεί έντονη δυσφορία τόσο στους φοιτητές όσο και στους διδάσκοντες. Ιδιαίτερα οι τελευταίοι είναι αδύνατο να εργαστούν στα γραφεία τους. Αρκετοί ανελκυστήρες δεν λειτουργούν, εξαιτίας της έλλειψης συντήρησης, με αποτέλεσμα την αδυναμία πρόσβασης σε φοιτητές με κινητικά προβλήματα, ενώ ακόμη δεν μπορούν να μεταφερθούν ογκώδη αντικείμενα που απαιτούνται για τη λειτουργία των εργαστηρίων. Η χρήση και αυτών που λειτουργούν εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους διότι λείπει το προσωπικό που αναλάμβανε τον απεγκλωβισμό σε περίπτωση βλάβης. Πολλοί χώροι έχουν μείνει εντελώς χωρίς φωτισμό, με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστοι μόλις νυχτώσει.

Οι βιβλιοθήκες και τα αναγνωστήρια παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού. Για τον ίδιο λόγο, έχει διακοπεί η παράδοση της αλληλογραφίας από το ταχυδρομείο, με αποτέλεσμα να μην παραλαμβάνονται υπηρεσιακά και άλλα χρήσιμα έγγραφα. Ταυτόχρονα οι Γραμματείες βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας και ουσιαστικά είναι κλειστές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την έκδοση πιστοποιητικών, πέρασμα βαθμολογιών, υποστήριξη ΓΣ, Πλάκες Καρύστου εκλεκτορικών και επιτροπών, Πρέκια διεκπεραίωση συγγραμμάτων, εξυπηρέτηση φοιτητών και ΔΕΠ.

Τα παραπάνω αποτελούν τα πρώτα εμφανή προβλήματα από την έλλειψη υποστηρικτικού προσωπικού λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών του Υπουργού ΠΑΙΘ. Δεδομένου ότι οι τεχνική υπηρεσία έχει αποψιλωθεί, πετρεσ αναρωτιόμαστε τι θα συμβεί αν υπάρξουν οποιεσδήποτε βλάβες σε υδραυλικές ή ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, πώς θα λειτουργήσουν εργαστήρια που έχουν ανάγκη παρασκευαστών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ή πώς γίνουν οι εγγραφές των πρωτοετών, με τις Γραμματείες των Τμημάτων να υπολείπονται σε προσωπικό κατά 67%.»

Επιμέλεια: Καλόγηρος Βασίλειος

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, Σκεπή δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, πλακα καρυστου «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, πετρα λατομειου τιμη που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, πετρεσ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/ekpaideusi/arthro/623389/se-poia-tmimata-sothike-to-examino/
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…

Leave a Reply