υπουργός Πάσχα ερωτική ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Ασφαλιστικό: Η «μάχη των μαχών» για 500 εκατ. ευρώ

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ Πλάκες τοποθετηση πετρασ δαπέδου ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Για πετρινοι τοιχοι εσωτερικου χωρου άθλο τσιμεντοπλακες μιλάει ο Γ. Βρούτσης στο protothema.gr πράσινα δάπεδα – Δείτε πλακακια εξωτερικου χωρου τιμεσ αναλυτικά τα μέτρα που περιλαμβάνονται  στο Αγγονάρια νομοσχέδιο…”

Ασφαλιστικό: Η «μάχη των μαχών» για 500 εκατ. ευρώ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ

Για άθλο μιλάει ο Γ. Βρούτσης στο protothema.gr – Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που περιλαμβάνονται  στο νομοσχέδιοΠρο των ευθυνών τους θα θέσει ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης τους διοικητές των ταμείων στη σημερινή υπηρεσιακή σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί. 

Η εντολή που θα δοθεί είναι: «Τρέξτε, κυνηγήστε, μαζέψτε λεφτά, για να γλιτώσουμε τις συντάξεις».

Η ηγεσία του υπουργείου υποστηρίζει ότι είναι δυνατόν να εξοικονομηθούν 500 εκατ. ευρώ, αν εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα ενεργοποίησης των ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών τα οποία περιλαμβάνονται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

«Είναι η  μάχη των μαχών, για να καλύψουμε  την μαύρη τρύπα των ταμείων το 2014» δηλώνει ο υπουργός Εργασίας στο protothema.gr. «Πρόκειται περί άθλου. Πιστεύω ότι έχουμε πλέον τα κατάλληλα εργαλεία για να εξοικονομήσουμε ότι μας έχουν ζητήσει από την εισφοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία».

Ωστόσο  οι δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει ότι αμφισβητούν την υπεραισιόδοξη εκτίμηση της ελληνικής πλευράς πως θα αυξηθούν τα έσοδα των ταμείων από την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και την μείωση της μαύρης εργασίας. Ζήτησαν να μελετήσουν  τη λίστα  με τα μέτρα και την ποσοτικοποίηση της απόδοσής τους ώστε να αποφασίσουν αν θα μας δώσουν  μια μικρή πίστωση χρόνου  έως το Πάσχα. Αν η απόδοση δεν είναι ικανοποιητική, η τρόικα θα αξιώσει παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό.

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται  στο νομοσχέδιο προβλέπουν:

– Από την 1η Νοεμβρίου θα  γίνονται, σε μηνιαία βάση, διασταυρώσεις μεταξύ των δηλώσεων τις οποίες υποβάλλουν οι εργοδότες στο ΙΚΑ και στην «Εργάνη» για την ασφάλιση του προσωπικού τους  και των πληρωμών ώστε να  εντοπίζεται όποιος δηλώνει χαμηλότερο μισθό και αποδίδει  χαμηλότερες εισφορές ,ζημιώνοντας το ΙΚΑ.  Στόχος η εξοικονόμηση 150 εκ ευρώ ετησίως.

Σημειώνεται ότι  πρόστιμο  10.550 ευρώ, ισόποσο με το πρόστιμο που επιβάλλεται για τους αδήλωτους εργαζόμενους, θα ισχύσει και για όσους εργοδότες δεν συμπεριλάβουν τους εργαζόμενους τους στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση που κάθε μήνα υποβάλλουν στο ΙΚΑ, ακόμη και εάν έχουν ήδη δηλώσει αυτούς τους εργαζόμενους στο  Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη».

– Από την 1η Δεκεμβρίου υποχρεωτικά όλοι οι εργοδότες θα καταβάλουν μηνιαία και ηλεκτρονικά τις ΑΠΔ στις οποίες θα αναγράφονται οι εισφορές για κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ .Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου από  αυτό το «νοικοκύρεμα» -που αποφασίστηκε μετά την αποκάλυψη ότι στο ταμείο εμπορουπαλλήλων οι επικουρικές συντάξεις δίνονταν με μοναδικά στοιχεία τις υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών – θα εξοικονομηθούν ετησίως 70 εκατ. ευρώ.

– Θα επαλειφθεί  η φοροδιαφυγή των συνταξιούχων  με την καταγραφή όλων των συντάξεων μέσω του συστήματος  «ΗΛΙΟΣ» ( ήδη εντοπίστηκαν οι πολυσυνταξιούχοι )  αλλά και με την αποστολή  προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων όπου θα αναγράφεται το ποσό της σύνταξης ή των συντάξεων από την ΗΔΙΚΑ .  Εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν  80 εκ ευρώ .

– Ενεργοποίηση  του ΚΕΑΟ ( Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) στο οποίο θα διαβιβάζονται στο εξής  οι ληξιπρόθεσμες οφειλές  με στόχο να προχωρήσει  σε κατασχέσεις για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.. Ηδη στάλθηκαν  τα πρώτα ειδοποιητήρια  σε  64.331 οφειλέτες  του ΙΚΑ  «ενεργούς» επιχειρηματικά  προκειμένου να προβούν στην ρύθμιση ή την εξόφληση της οφειλής σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία.  Θα ακολουθήσει και δεύτερη επιστολή  καθώς και τηλεφωνικές οχλήσεις  που θα ειδοποιούν για την επιβολή προστίμου  και θα καλούν τους οφειλέτες  εντός 20 ημερών να συμμορφωθούν .  Αλλιώς  ο εκτελεστός τίτλος  θα διαβιβάζεται στα κατά τόπο αρμόδια όργανα για εκτέλεση  ,δηλαδή  θα δίνεται  παραγγελία για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων  και   εις χείρας τρίτων .

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας  προβλέπεται ακόμα η δυνατότητα συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ με 40 χρόνια στα 62 καθώς και η αύξηση του ποσού της προσωρινής σύνταξης στο 95% της κατά περίπτωση κατώτερης, προκειμένου να ξεμπλοκάρει το σύστημα, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων της απονομής της οριστικής σύνταξης . Έτσι, μέσα σε 45 ημέρες από την υποβολή της αίτησης θα καταβάλλεται το 95% του ποσού που αντιστοιχεί στον τελευταίο μισθό του ασφαλισμένου.

Πάντως ο κ. Βρούτσης έχει καθησυχάσει τους ασφαλισμένους ότι κανένας δεν πρόκειται να θιγεί ή να αιφνιδιαστεί καθώς δεν πρόκειται  να γίνει καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας που προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία.

Οσο για  τις μειώσεις των συντάξεων ΔΕΚΟ και Τραπεζών έχει τονίσει  ότι θα γίνει προσπάθεια να μην μειωθούν οι συντάξεις των ειδικών ταμείων ως απόρροια της μείωσης των εισφορών  όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο κάτι που αμφισβητούν οι ειδικοί της ασφάλισης που προβλέπουν τουλάχιστον οριακές μειώσεις σε βάθος χρόνου.

Κουτρουμάνης: Το ασφαλιστικό ν/σ δεν έχει ρυθμίσεις για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή του Σκάι, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης σημείωσε ότι «το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τις μειώσεις συντάξεων ή τα εφάπαξ».

Διευκρίνισε δε, ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου σχετίζονται με την βελτίωση στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

Σπυρόπουλος: Δεν θα θιγούν οι κύριες συντάξεις

Την ίδια ώρα τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή σε ό,τι αφορά στην καταβολή και τον τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων, έδωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ANT1.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε ότι σε μία ώρα είναι προγραμματισμένη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας όλων των διοικητών των Ταμείων για το ασφαλιστικό, το οποίο θα κατατεθεί σήμερα.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

<span itemprop=”name” content=” επενδυση τζακιων με πετρα Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”></span>

<span itemprop=”description” content=””></span>

<span itemprop=”duration” content=””></span>

<span itemprop=”thumbnail” content=””></span>

<span itemprop=”width” content=”640″></span>

<span itemprop=”height” content=”480″></span>

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησηςΆμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ

source: http://www.protothema.gr/politics/article/323284/sti-vouli-simera-to-asfalistiko-nomoshedio/

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ…

Leave a Reply