υπουργός κυβέρνηση κυβέρνηση ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Άδωνις: Νέα πρόσκληση για διάλογο στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ωστόσο, τεχνητη πετρα εξωτερικου χωρου τιμες ο υπουργός Υγείας επιφυλάσσεται για πετρινα σκαλοπατια «χρήση άλλων εναλλακτικών μέσων που πετρα για εξωτερικο τοιχο τιμες θα εξασφαλίζουν την πρόσβαση των πολιτών πετρα επενδυσης εξωτερικου τοιχου τιμες στο σύστημα πετρινα δαπεδα Πρωτοβάθμιας Υγείας», διαμορφωση εξωτερικων χωρων με αγορα πετρας για χτισιμο πετρα εάν αρνηθούν…”

Άδωνις: Νέα πρόσκληση για διάλογο στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

Ωστόσο, ο υπουργός υγείας επιφυλάσσεται για «χρήση άλλων εναλλακτικών μέσων που θα εξασφαλίζουν την πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα Πρωτοβάθμιας υγείας», εάν αρνηθούν

Νέα πρόσκληση για διάλογο απέσ ΤΕΙλε στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, επιφυλασσόμενος ωστόσο για τη «χρήση άλλων εναλλακτικών μέσων που θα εξασφαλίζουν την πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα Πρωτοβάθμιας υγείας» σε περίπτωση που οι γιατροί αρνηθούν τον διάλογο.

 

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, πάντως, εισηγήθηκαν στη διάρκεια της σημερινής έκτακτης γενικής τους συνέλευσης τη συνέχιση της απεργίας και μετά τις 9 Δεκεμβρίου.

 

«Η εικόνα της συγκρούσεως υπουργείου υγείας και γιατρών δεν εξυπηρετεί κανέναν και πρωτίστως δεν εξυπηρετεί τους πολίτες. Καλώ τους εκπροσώπους των γιατρών του ΕΟΠΥΥ σε διάλογο. Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις», δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ. Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι «μπορούμε να συζητήσουμε από κοινού τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας. Η μεταρρύθμιση επί της αρχής δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση, αλλά μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα επί των αλλαγών που θα γίνουν».

 

Η… κόκκινη γραμμή του υπουργείου υγείας

 

Σε ό,τι αφορά στις εναλλακτικές που θα τεθούν σε εφαρμογή για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός ανέφερε: «Δε θέλω αυτή τη στιγμή να σας πω τι θα κάνουμε αν επιμείνουν. Προφανώς, όμως, εάν διαρκώς και καθημερινά τους καλούμε σε διάλογο και αυτοί δεν έρχονται, κάποια στιγμή το κράτος και το Υπουργείο θα πρέπει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στην υγεία στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και τους πολίτες του. Γιατί αυτό θέ ΤΕΙ θέματα δημοσίας υγείας».

 

Την Τετάρτη ο υπουργός υγείας θα παρουσιάσει στην Επιτ ροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, στη Βουλή, τους άξονες της μεταρρύθμισης που σχεδιάζεται στον ΕΟΠΥΥ και στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας της χώρας. Δυο μέρες αργότερα, την ερχόμενη Παρασκευή, ο υπουργός θα παραλάβει από την Επιτ ροπή Αξιολόγησης του Οργανισμού το πόρισμα για την αξιολόγηση των ιατρικών ειδικοτήτων που θα παραμείνουν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

 

«Έχω εξηγήσει πάρα πολλές φορές ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας είναι το εργαλείο που έχει η κυβέρνηση για να κάνει αλλαγές και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε διάφορους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων» είπε ο υπουργός υγείας και κάλεσε τους γιατρούς «να πουν οι ίδιοι στον ελληνικό Λαό, εάν αυτό τελικά θέλουν,  ότι  ζητούν τη δική τους εξαίρεση από ένα μέτρο που ισχύει για όλους τους άλλους Έλληνες που εργάζονται στο δημόσιο».

 

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

source: http://www.protothema.gr/greece/article/333292/adonis-nea-prosklisi-gia-dialogo-stous-giatrous-tou-eopuu/
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…

Leave a Reply