Τραπεζών μέλλον Τραπεζών ΕΠΙΠΛΑ Ανοίγει ο κύκλος για γενναίο “κούρεμα” στα καταναλωτικά δάνεια

ΕΠΙΠΛΑ Τι ΕΠΙΠΛΑ θα ζητάνε οι τράπεζες από τους δανειολήπτες…”

Ανοίγει ο κύκλος για γενναίο “κούρεμα” στα καταναλωτικά δάνεια ΕΠΙΠΛΑ

Τι θα ζητάνε οι τράπεζες από τους δανειολήπτες

Το πόρισμα της αμερικανικής εταιρείας θα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “οι τράπεζες πρέπει ΕΠΙΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ να αποφασίσουν περισσότερο επιθετικές λύσεις όσον αφορά στα δάνεια τα οποία έχουν καταγγελθεί και ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ έχουν περιέλθει ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΑ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ σε ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΠΙΠΛΟ ΕΠΙΠΛΩΝ οριστική καθυστέρηση”. Οι αποφάσεις θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο σε συνεννόηση με την τράπεζα της Ελλάδος.

Πρακτικά, οι τράπεζες έχουν στα χαρτοφυλάκιά  τους «κακά» δάνεια πάνω από 30 δισ. ευρώ σε σύνολο 230 δισ. ευρώ τα οποία έχουν σταματήσει να αποπληρώνονται.  Επί της ουσίας, πρόκειται για καταναλωτικά, στεγαστικά και επιχειρηματικά  δάνεια.

Έτσι λοιπόν τώρα οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών καλούνται να λάβουν σημαντικές αποφάσεις όσον αφορά στο μέλλον των δανείων αυτών.  Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι τράπεζες θα μεταφέρουν τα δάνεια αυτά στις BadBanks που θα δημιουργηθούν προκειμένου να προχωρήσουν (όπως είναι οι σχετικές εισηγήσεις)  σε μικρά κουρέματα στα συνολικά ποσά.  

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr

ΕΠΙΠΛΑ ΕΠΙΠΛΑ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΕΠΙΠΛΑ ΣΥΡΙΖΑ: Οφθαλμαπάτη το πρωτογενές πλεόνασμα

«Οφθαλμαπάτη» χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία εμφανίζεται πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,9 δισεκ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, το πρωτογενές πλεόνασμα προκύπ ΤΕΙ «με τη βοήθεια της δημιουργικής λογιστικής. Το Υπουργείο κερδίζει:

-683 εκατ. ευρώ από τη μη επιστροφή φόρων σε πολίτες και επιχειρήσεις.

-800 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ). Την ίδια στιγμή οι δαπάνες του ΠΔΕ, δηλαδή, οι δημόσιες επενδύσεις είναι μικρότερες κατά 1,3 δισεκ. ευρώ έναντι του στόχου. Μόνο από τη χειραγώγηση του ΠΔΕ, το Υπ. Οικονομικών κερδίζει συνολικά 2,1 δισεκ. ευρώ.

-2 δισεκ. ευρώ από τις πρωτογενείς δαπάνες, γεγονός που έχει φέρει τη λειτουργία του Κράτους σε οριακό σημείο».

Όπως σημειώνει ο ίδιος, το Υπ. Οικονομικών «προχώρησε και στην εγγραφή ποσού 1,5 δισεκ. ευρώ στον προϋπολογισμό από την επιστροφή των εσόδων των Κεντρικών Τραπεζών» ωστόσο, «στο Μνημόνιο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι «μεταβιβάσεις που συνδέονται με την απόφαση του Eurogroup της 21ης Φεβρουαρίου 2012 σε σχέση με το εισόδημα των εθνικών κεντρικών τραπεζών της ζώνης του ευρώ … δεν θα πρέπει να μειώνουν την απαιτούμενη προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης και δεν θα υπολογίζονται στην αξιολόγηση αυτών των στόχων.» (σελ. 7, Μνημόνιο στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής)».

ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΑ

source: http://www.protothema.gr/economy/article/309938/anoigei-o-kuklos-gia-gennaio-kourema-sta-katanalotika-daneia-meta-to-porisma-tis-blackrock-ti-tha-zitane-oi-trapezes-apo-tous-daneioliptes/
ΕΠΙΠΛΑ…

Leave a Reply