Σαμαράς ακίνητα βιομηχανία ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Παραμένει η δέσμευση «όχι νέα μέτρα», λέει το ΠΑΣΟΚ

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Προς μετωπική με την Τρόικα για την αμυντική βιομηχανία, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μετά και το σκληρό μήνυμα των δανειστών για τα ΕΑΣ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ που αποκάλυψε χθες το protothema.gr – «Εσωτερική δικαιοσύνη» θα ζητήσουν οι βουλευτές του Κινήματος από τον Γ. Στουρνάρα για το φόρο στα…”

Παραμένει η δέσμευση «όχι νέα μέτρα», λέει το ΠΑΣΟΚ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προς μετωπική με την τρόικα για την αμυντική βιομηχανία, μετά και το σκληρό μήνυμα των δανειστών για τα ΕΑΣ, που αποκάλυψε χθες το protothema.gr – «Εσωτερική Δικαιοσύνη» θα ζητήσουν οι βουλευτές του Κινήματος από τον Γ. Στουρνάρα για το φόρο στα ακίνηταΤη γραμμή της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα των δανειστών χάραξαν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του Πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάριζαν ότι το κόμμα τους παραμένει σταθερό στη δέσμευση «όχι νέα μέτρα».

Κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση υπήρξε αυτό που αφορά στην τύχη της αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΣ), με την ελληνική κυβέρνηση να επιμένει στη θέση της: εκκαθάριση εν λειτουργία και στήριξη του έργου και της αποστολής της στην παραγωγική διαδικασία.

Το σημείωμα της τρόικας για τα ΕΑΣ

Όπως αποκάλυψε χθες το protothema.gr, στο σημείωμα που απέσ ΤΕΙλαν οι επικεφαλής της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών για τις αμυντικές βιομηχανίες, με ημερομηνία την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου, επισημαίνουν ότι δεν δέχονται το εναλλακτικό πρόγραμμα που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση, τονίζουν ότι η εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα δεν μπορεί να κάνει εξαγωγές και θέτουν στην ελληνική κυβέρνηση το δίλημμα: ή δραματική συρρίκνωση των ΕΑΣ ή άμεση εκκαθάριση της εταιρείας.

«Επιτρέψτε μας να σας υπενθυμίσουμε την δέσμευσή σας από το Μνημόνιο Κατανόησης να υιοθετήσετε τις μη αναστρέψιμες αποφάσεις-δεσμεύσεις τις οποίες οφείλετε να έχετε υλοποιήσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013» επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης των δανειστών και θέτουν τελεσίγραφο 57 ημερών για τη δραστική αναδιάρθρωση ή το άμεσο κλείσιμο των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών.

Κατά την άποψη των στελεχών της τρόικας, η τελευταία πρόταση που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση έπειτα από επεξεργασία των υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Αμύνης δεν είναι συμβατή με τους κοινοτικούς κανόνες.

Κοιτάξτε τα λεφτά των φορολογουμένων, είναι το μήνυμα της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση με το οποίο οι δανειστές προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν τον ισχυρισμό τους ότι είναι προς το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον η δραστική συρρίκνωση ή το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Φορολογία ακινήτων και επιτάχυνση της διαπραγμάτευσης

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τους συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, όσον αφορά στη φορολογία των ακινήτων, η κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει εσωτερική Δικαιοσύνη, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί και στη συνάντηση που θα έχουν αργότερα σήμερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν, δε, την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα όσο πιο γρήγορα γίνεται, προκειμένου να βρει η χώρα το ρυθμό της, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

<span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”></span>

<span itemprop=”description” content=””></span>

<span itemprop=”duration” content=””></span>

<span itemprop=”thumbnail” content=””></span>

<span itemprop=”width” content=”640″></span>

<span itemprop=”height” content=”480″></span>

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησηςΆμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

source: http://www.protothema.gr/politics/article/325980/paramenei-i-desmeusi-ohi-nea-metra-leei-to-pasok/

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ…

Leave a Reply