Ρόδο βία βιομηχανία ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Ανησυχία από την άσκηση ελέγχου στον βρετανικό Τύπο

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Ο νέος κανονισμός για τον βρετανικό Τύπο έλαβε χθες τη βασιλική σφραγίδα, γεγονός που τον μετατρέπει σε επίσημο έγγραφο……

Ανησυχία από την άσκηση ελέγχου στον βρετανικό Τύπο ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Η κυβέρνηση Κάμερον φέρνει νέο κανονισμό με βασιλική σφραγίδα

Ο νέος κανονισμός για τον βρετανικό Τύπο έλαβε χθες τη βασιλική σφραγίδα, γεγονός που τον μετατρέπει σε επίσημο έγγραφο.

Την ίδια στιγμή, έμπαινε στην τελική ευθεία η δίκη οκτώ ατόμων, μεταξύ των οποίων της Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην γενικής διευθύντριας της News International.

Ο κανονισμός για τον βρετανικό Τύπο είναι όμως προϊόν των εγκληματικών πράξεων για τις οποίες κατηγορούνται η Μπρουκς και τα άλλα στελέχη του ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοκ.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι, στους οποίους περιλαμβάνονται πολλοί πρώην δημοσιογράφοι, κατηγορούνται ότι παρακολουθούσαν επί δέκα χρόνια τα ηλεκτρονικά μηνύματα δια φόρων προσωπικοτήτων με σκοπό να τροφοδοτούν τις εφημερίδες τους, τη Sun και τη News of the World.

Τον Ιούλιο του 2011 αποκαλύφθηκε ότι οι δημοσιογράφοι της News of the World είχαν υποκλέψει ηχητικά μηνύματα της Μίλι Ντόουλερ, μιας 13χρονης που είχε απαχθεί και στη συνέχεια δολοφονήθηκε.

Προκλήθηκε κατακραυγή, καθώς το ζήτημα δεν ήταν πλέον η δημοσίευση κουτσομπολιών για σταρ του σινεμά ή του ποδοσφαίρου, αλλά η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μιας απλής οικογένειας, που επιπλέον είχε πέσει θύμα ενός αποτρόπαιου εγκλήματος.

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ αποφάσισε τότε να κλείσει τη News of the World, ύστερα από 68 χρόνια ζωής.

Η Αστυνομική έρευνα που διατάχθηκε οδήγησε στη σύλληψη δεκάδων δημοσιογράφων και στη δίκη που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση έδωσε εντολή στον δικαστή Λέβεσον να ερευνήσει τις πρακτικές του βρετανικού Τύπου, πλακακι πετρα εξωτερικου χωρου και ειδικότερα των ταμπλόιντ.

Εκείνος κάλεσε εκατοντάδες μάρτυρες σε διάστημα 16 μηνών. Και διαπίστωσε, χωρίς φυσικά να εκπλαγεί, ότι οι δημοσιογράφοι φτάνουν συχνά στα άκρα στο πλαίσιο ενός ανελέητου πολέμου για το ποιος θα δημοσιεύσει πρώτος το χρώμα των εσωρούχων που φορά η τάδε σταρ.

Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, ο δικαστής συνέταξε έναν παχύ φάκελο με τον οποίο πρό ΤΕΙνε να επιβληθούν πολύ αυστηροί κανόνες για να αποφευχθούν στο μέλλον οι δημοσιογραφικές ακρότητες. Μέχρι τότε, οι βρετανικές εφημερίδες αυτολογοκρίνονταν.

Αρχικά, ο βρετανικός Τύπος δήλωσε πρόθυμος να αλλάξει πρακτική προκειμένου να ξαναβρεί τη χαμένη του αθωότητα.

Στη συνέχεια όμως, αντέδρασε έντονα σε οποιαδήποτε προσπάθεια ελέγχου, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα λειτουργούσε υπέρ των πολιτικών.

Ύστερα από ατελείωτες συνεδριάσεις και συμβιβασμούς, η κυβέρνηση έβγαλε από το καπέλο τον «λαγό» ενός βασιλικού κανονισμού.

Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για έναν πανάρχαιο νόμο που επιτρέπει στο λεγόμενο Privy Council, το οποίο αποτελείται από μερικούς υπουργούς άγνωστης ταυτότητας και αριθμού, να προτείνουν στη βασίλισσα ένα κείμενο.

Το αμφιλεγόμενο αυτό σύστημα, που δεν απαιτεί ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, επιτρέπει τη ρύθμιση μερικών σημαντικών θεσμών. Έτσι λειτουργεί και το BBC.

Το νέο ρυθμιστικό όργανο θα συντάξει έναν αριθμό ιδρυτικών αρχών και θα έχει δικαίωμα να επιβάλλει στους παραβάτες τσουχτερά πρόστιμα, που θα φτάνουν μέχρι το ένα εκατομμύριο λίρες (1,17 εκατομμύρια ευρώ).

Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να περιλάβει στον κανονισμό τη δυνατότητα αλλαγών στο ρυθμιστικό όργανο, υπό τον όρο να τις εγκρίνουν τα δύο τρίτα των βουλευτών. Αυτό σύμφωνα με το ΑΠΕ, αποτελεί κόκκινο πανί για τον Τύπο, που μιλά για μια επίθεση εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης και υποστηρίζει πως οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κανονισμού πρέπει να εγκριθεί από ολόκληρη τη βιομηχανία του Τύπου.

Τα μέσα ενημέρωσης είναι ελεύθερα να υπογράψουν ή όχι τον νέο κανονισμό. Όσα δεν το κάνουν υπόκεινται σε ακόμη μεγαλύτερα πρόστιμα.

Μερικοί από τους μεγάλους ομίλους, σκεπη κοστος όπως αυτοί στους οποίους ανήκουν η Εφημερίδα Γκάρντιαν και η Εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, διστάζουν.

Οι περισσότερες εφημερίδες όμως, και κυρίως τα ταμπλόιντ, θέλουν να μπορούν να συνεχίσουν να δημοσιεύουν εξαντλητικές λεπτομέρειες για τα ζουμερά τους σκάνδαλα.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιώνΣε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, πλακακια πετρα ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, φυσική πέτρα ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Σοκ στην Κρήτη: επενδυση τζακιων με πετρα Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίναΝεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, σχιστοπλακες τιμες και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/602484/anisuhia-apo-tin-askisi-eleghou-ston-vretaniko-tupo/

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ…

Leave a Reply