Ρόδο Αμερικανοί Αμερικανοί ΜΕΙΚ ΑΠ «Θεωρούμε σήμερα, όπως κάναμε πάντα, ότι οι εποικισμοί είναι παράνομοι»

ΜΕΙΚ ΑΠ Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί «παράνομες» τις εποικιστικές……

«Θεωρούμε σήμερα, όπως κάναμε πάντα, ότι οι εποικισμοί είναι παράνομοι» ΜΕΙΚ ΑΠ Συνεχίζει την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί «παράνομες» τις εποικιστικές δραστηριότητες του Ισραήλ στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

«Θεωρούμε σήμερα, απιστια όπως κάναμε πάντα, ότι οι εποικισμοί είναι παράνομοι», είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης.

Βασικός στόχος του Κέρι στο ταξίδι αυτό είναι να αποτρέψει την κατάρρευση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, απιστια καθώς και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται ότι τις σαμποτάρουν.

«Όπως και σε οποιαδήποτε άλλη διαπραγμάτευση, θα έχει και αυτή τα πάνω και τα κάτω της», είπε, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι οι ηγεσίες των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων είναι “αποφασισμένες να εργαστούν” για να βρουν μια βιώσιμη λύση.

«Πρέπει να αναπτύξουμε την οικονομία για να δείξουμε στους δύο λαούς ότι η ειρήνη ωφελεί τις οικονομικές ευκαιρίες, την ευημερία και την καλύτερη ποιότητα ζωής», απιστια πρόσθεσε ο Κέρι, ανακοινώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα επενδύσουν άλλα 75 εκατομμύρια δολάρια στις παλαιστινιακές υποδομές. Στη σύνοδο των δωρητών για τους Παλαιστίνιους, στις 25 Σεπ Τεμβρίου στη Νέα Υόρκη, οι Αμερικανοί εκπρόσωποι είχαν ανακοινώσει ότι θα παρείχαν βοήθεια ύψους 25 εκατομμυρίων. «Πλέον έχουμε δεσμευτεί να δώσουμε 100 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 74 εκ. ευρώ) και η επένδυση αυτή σημαίνει ότι θα υπάρχουν περισσότερες κλινικές, καλύτερες μεταφορές, νέα κοινοτικά κέντρα και σχολεία» στα Παλαιστινιακά Εδάφη, είπε ο Κέρι.

Νωρίτερα, στην τρίωρη συνάντηση που είχε στην Ιερουσαλήμ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, απιστια ο Κέρι είχε καλέσει τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις «καλή τη πίσ ΤΕΙ». «Μας απομένουν έξι μήνες με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει και έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας να πετύχουμε πρόοδο. Χρειαζόμαστε ένα περιθώριο για να διαπραγματευτούμε μυστικά και ήρεμα», απιστια πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός που έχει ζητήσει τόσο από τους Ισραηλινούς όσο και από τους Παλαιστίνιους να μην αποκαλύπτουν στα μέσα ενημέρωσης το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.

Ο Νετανιάχου ωστόσο δήλωσε «ανήσυχος για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων» υποστηρίζοντας ότι «οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να δημιουργούν τεχνητές κρίσεις», μετά την ανακοίνωση, χθες, ενός Παλαιστίνιου αξιωματούχου ότι διακόπτονται οι συνομιλίες λόγω της συνεχιζόμενης εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ.

«Πριν από τρεις μήνες συμφωνήσαμε ορισμένους όρους. Εμείς τηρούμε ευσυνείδητα τους όρους της συμφωνίας με βάση την οποία ξεκινήσαμε τις διαπραγματεύσεις», απιστια είπε αναφερόμενος στο γεγονός ότι το Ισραήλ αποδέχτηκε το αίτημα για τη σταδιακή αποφυλάκιση 104 Παλαιστίνιων κρατουμένων αλλά απέρριψε την πρόταση για διακοπή του εποικισμού.

Η τελευταία συνάντηση των διαπραγματευτών, απιστια το βράδυ της Τρίτης στην Ιερουσαλήμ, ήταν θυελλώδης και τελείωσε εσπευσμένα. «Το Ισραήλ διατείνεται ότι υπάρχει μια συμφωνία να συνεχιστούν οι εποικισμοί σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων κρατουμένων. Αυτό είναι ψέμα και η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία το αποκάλυψε ενώπιον των Αμερικανών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Από την πλευρά τους, οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές κατηγόρησαν τους συνομιλητές τους ότι «υπεκφεύγουν» όσον αφορά το ζήτημα της Ιερουσαλήμ.

Την περασμένη εβδομάδα το Ισραήλ απελευθέρωσε άλλους 26 Παλαιστίνιους κρατούμενους, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι επιταχύνει την κατασκευή οικισμών στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Υψηλόβαθμοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν μάλιστα ότι Αμερικανοί και Παλαιστίνιοι δεν έχουν αντίρρηση να συνεχιστεί ο εποικισμός, κάτι που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της παλαιστινιακής πλευράς.

Ο Κέρι υπογράμμισε σήμερα ότι το γεγονός πως οι ΗΠΑ και οι Παλαιστίνιοι ηγέτες είναι ενήμεροι για τα ισραηλινά εποικιστικά σχέδια δεν σημαίνει ότι τα εγκρίνουν. «Θέλω να πω ξεκάθαρα ότι, σε καμία περίπτωση και με κανέναν τρόπο δεν συγκατατέθηκαν οι Παλαιστίνιοι να εγκρίνουν ή να αποδεχτούν τον εποικισμό», απιστια τόνισε.

Θα ήταν προτιμότερο αν η κατασκευή οικισμών «περιοριζόταν όσο το δυνατόν περισσότερο, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα ώστε να προχωρήσουν αποτελεσματικά αυτές οι συνομιλίες», απιστια κατέληξε.

ΜΕΙΚ ΑΠ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

<span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”></span>

<span itemprop=”description” content=””></span>

<span itemprop=”duration” content=””></span>

<span itemprop=”thumbnail” content=””></span>

<span itemprop=”width” content=”640″></span>

<span itemprop=”height” content=”480″></span>

ΜΕΙΚ ΑΠ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίναΝεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΜΕΙΚ ΑΠ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/605079/theoroume-simera-opos-kaname-pada-oti-oi-epoikismoi-einai-paranomoi/

ΜΕΙΚ ΑΠ…

Leave a Reply