πόλεμος Πάλη Πάλη ΜΕΙΚ ΑΠ Διέρρευσε το ημερολόγιο κρατουμένου του Γκουαντάναμο

παρακολουθηση κινητου, https://detectiv.gr/ATHENS-000024-PARAKOLOUTHISI-KINITOY.html. ΜΕΙΚ ΑΠ Τα απόρρητα ημερολόγια ενός από τους πλέον γνωστούς κρατουμένους του ζοφερού Γκουαντάναμο, του άντρα που οι αμερικανικές Αρχές επιχειρούσαν να συνδέσουν όσο κανέναν με την αλ-Κάιντα……

Διέρρευσε το ημερολόγιο κρατουμένου του Γκουαντάναμο ΜΕΙΚ ΑΠ Ο Abu Zubaydah, η αλ-Κάιντα και ο αμερικανικός «Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας» αποκαλύπτονται…

Τα απόρρητα ημερολόγια ενός από τους πλέον γνωστούς κρατουμένους του ζοφερού Γκουαντάναμο, του άντρα που οι αμερικανικές Αρχές επιχειρούσαν να συνδέσουν όσο κανέναν με την αλ-Κάιντα, δεν είναι πια αποκλειστικά στην κατοχή της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ήδη από τα χρόνια της δια κυβέρνηση Μπους οι ανακριτές προσπαθούσαν να αποσπάσουν την ομολογία του Abu Zubaydah για τη φερόμενη εμπλοκή του στα ανώτερα κλιμάκια της τρομοκρατικής οργάνωσης, κάνοντάς τον κύριο στόχο του ανένδοτου «Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας» που έχει κηρύξει η Αμερική στους λογής εχθρούς της.

Το Al Jazeera America κατέχει πλέον την επίσημη αγγλική μετάφραση των ημερολογίων του κρατουμένου, που είχε διατάξει η αμερικανική κυβέρνηση, τα οποία εκτείνονται χρονικά σε μια περίοδο περισσότερων από 10 χρόνων, από την εποχή δηλαδή που ο Abu Zubaydah ήταν σπουδαστής μέχρι και λίγες μόνο μέρες πριν από τη σύλληψή του τον Μάρτιο του 2002 στο Πακιστάν.

Το αμερικανικό Al Jazeera ισχυρίζεται πλέον ότι θα δημοσιεύσει εκτενώς τα καταγεγραμμένα στους 6 τόμους του ημερολογίου του Zubaydah, με το πρώτο άρθρο να έχει ήδη κυκλοφορήσει.

Το ημερολόγιο του κρατουμένου έχει χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι από τις αμερικανικές Αρχές για την κράτηση αρκετών φυλακισμένων στο Γκουντάναμο, δεν είχε όμως δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, παρά τις εκστρατείες του Τύπου και ειδικών αναλυτών για την απελευθέρωση του ντοκουμέντου από την κηδεμονία της κυβέρνησης.

Το αμερικανικό Al Jazeera, με έδρα τη Νέα Υόρκη, απέσ ΤΕΙλε ειδικό απεσταλμένο του στο Λος Άντζελες για να παραλάβει προσωπικά το ημερολόγιο από τον δημοσιογράφο Jason Leopold, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το απόρρητο ντοκουμέντο περιήλθε στην κατοχή του από πρώην αμερικανό πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών.

Οι έξι τόμοι του ημερολογίου του Abu Zubaydah, τον οποίο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ονομάσει Νο 3 της αλ-Κάιντα, τον συνέλαβαν τον 2002 και τον υπέβαλαν σε τεχνητό πνιγμό 83 φορές κατά τον πρώτο μήνα της κράτησής του στο διαβόητο Γκουαντάναμο (και σε άλλες βέβαια «ανακριτικές τεχνικές», παρακολουθηση κινητου βλέπε βασανιστήρια), παρέχουν ένα πλήρες προφίλ του άντρα: καταγράφουν καρέ-καρέ την προσωπική του πάλη με το νόημα της τζιχάντ, τη θέση του στην παλαιστινιακή δια σπορά, τον καιρό που πέρασε σε στρατόπεδα εκπαίδευσης μαχητών και τις περιπέ ΤΕΙές του για αν θα ενταχθεί ή όχι στην τρομοκρατική οργάνωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, αλλά και τι συνέβη φυσικά αφού προσχώρησε στις τάξεις της αλ Κάιντα.

Ο Abu Zubaydah ακολούθησε τελικά τον μπιν Λάντεν το 1993, σε μια εποχή δηλαδή που οι ΗΠΑ είχαν μόλις αρχίσει να παίρνουν μυρωδιά τον ηγέτη των σκληροπυρηνικών μουτζαχεντίν. Γι’ αυτό και το ημερολόγιό του είχε εκτιμηθεί ως «θησαυρός» από την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς ο μαχητής κρατούσε λεπτομερή μητρώα της δράσης του αλλά και όσων γνώρισε στους κόλπους της οργάνωσης. Η μακρά λίστα του περιλαμβάνει τον Ayman Al-Zawahiri, τον τωρινό ηγέτη της αλ Κάιντα, τον Ramzi Yousef, τον βομβιστή του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου το 1993, παρακολουθηση κινητου τον Mohammed Atef, τον στρατιωτικό ηγέτη της οργάνωσης, τον Mullah Omar, τον πνευματικό ταγό των Ταλιμπάν αλλά και τον ίδιο τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

Κι όταν τελικά συνελήφθη σε καταφύγιο του Πακιστάν τον Μάρτιο του 2002, ο υπεύθυνος Τύπου του Λευκού Οίκου Ari Fleischer αναγνώρισε στο πρόσωπο του Abu Zubaydah «τον κεντρικό μοχλό της οργάνωσης σε επίπεδο στρατολόγησης, παρακολουθηση κινητου τον βασικό σχεδιαστή των επιχειρήσεων και το μέλος του κλειστού κύκλου του Οσάμα μπιν Λάντεν».

«Την άλλη μέρα τσακώσαμε έναν άντρα επ ονόματι Abu Zubydah», έλεγε ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους σε συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Κονέκτικατ τον Απρίλιο του 2002, «είναι ένα από τα κορυφαία επιχειρησιακά στελέχη που συνωμοτούσαν και σχεδίαζαν να φέρουν τον θάνατο και την καταστροφή στις ΗΠΑ», για να καταλήξει: «Δεν συνωμοτεί ούτε σχεδιάζει πια. Είναι ακριβώς εκεί όπου ανήκει», υπονοώντας φυσικά το κέντρο κράτησης στον Κόλπο του Γκουντάναμο.

Και βέβαια, παρά το γεγονός ότι αξιωματούχοι της δια κυβέρνησης Μπους παραδέχτηκαν αρχικά ότι ο Abu Zubaydah είχε υποβληθεί σε ελάχιστα(!) βασανιστήρια («ανακριτικές τεχνικές» το λένε κομψά), τα οποία συνετέλεσαν στην αποκάλυψη πληροφοριών που οδήγησαν στη σύλληψη και άλλων τρομοκρατών, αποδείχθηκε αργότερα ότι ο άντρας είχε υποβληθεί σε τεχνητό πνιγμό 83 φορές μέσα στον πρώτο μήνα του στο κολαστήριο της Κούβας!

Μέσα σε λίγα χρόνια ωστόσο, η κυβέρνηση Μπους άρχισε να υποβαθμίζει τον ρόλο του Abu Zubaydah στην ιεραρχία της αλ Κάιντα και από «μεγάλο κεφάλι» της οργάνωσης έγινε απλώς ο άνθρωπος που λειτουργούσε το κρησφύγετο στο Πακιστάν.

«Ο Zubaydah ήταν απλός μεσάζοντας, ένας ασήμαντος άνθρωπος που έφερνε προσωπικά αντικείμενα, δεν είχε τίποτα το “επιχειρησιακό” στην ατζέντα του», έγραφε ο Ron Suskind στο βιβλίο του «The One Percent Doctrine» το 2006.

Παρά ταύτα, ο Abu Zubaydah παραμένει σε περιορισμό στο στρατόπεδο του Γκουαντάναμο, χωρίς να έχει φυσικά κατηγορηθεί για κάποιο από τα εγκλήματα που του είχαν αποδοθεί αρχικά από τις αμερικανικές προσδοκίες. Για τον ίδιο, η απώλεια των ημερολογίων του, όπως και των τριών ακόμα τόμων που έγραψε όταν βρισκόταν στα χέρια της CIA, είναι εξίσου βασανιστική όσο και ο τεχνητός πνιγμός.

Και για το τέλος, παρακολουθηση κινητου ακολουθεί ένα απόσπασμα από τα ημερολόγιά του, που μέλλει να αποδειχθεί από τη δημοσίευσή τους αν είναι πράγματι έτσι: παρακολουθηση κινητου «τα ημερολόγιά μου μπορούν να αντικρούσουν τις κατηγορίες εναντίον μου και να δείξουν ότι είμαι προσωπικά αντίθετος με το είδος των πράξεων που διαπράχθηκαν»…

ΜΕΙΚ ΑΠ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, παρακολουθηση κινητου απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΜΕΙΚ ΑΠ Βασάνισαν νεοσύλλεκτο επειδή αρνήθηκε να βγει για ποτό με συστρατιώτες του!

Δείτε σοκαριστικές φωτογραφίες που δείχνουν τον βασανισμό του 18χρονου νεοσύλλεκτου Βρετανού στρατιώτη – Τον έγδυσαν, τον κάρφωσαν στο πάτωμα και κόλλησαν τα γεννητικά του όργανα με ταινία!

Ένα απίστευτο βασανιστήριο περίμενε έναν νεοσύλλεκτο Βρετανό στρατιώτη σε στρατόπεδο στη Γερμανία, μετά την άρνησή του να βγει για ποτό με συστρατιώτες του.

Οι «φίλοι» θέλοντας να τον… τιμωρήσουν για την στάση του απέναντί τους του συμπεριφέρθηκαν με τον πιο βάναυσο τρόπο, καθώς τον έδεσαν, τον έγδυσαν και αφού τον κάρφωσαν στο πάτωμα κόλλησαν τα γεννητικά του όργανα με ταινία.

Στη συνέχεια τον άφησαν σε έναν διάδρομο και αφού τον έβγαλαν φωτογραφίες, πήγαν για να καπνίσουν.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην «Daily Mail» με την άδεια του Βρετανού στρατιώτη, παρακολουθηση κινητου δείχνουν τα βασανιστήρια που υπέστη ο 18χρονος και προκαλούν σοκ!

Αν και ο ίδιος, όπως είπε, παρακολουθηση κινητου κατάφερε στη συνέχεια να ξεπεράσει το περιστατικό, έμαθε στη συνέχεια ότι κάποιες φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί στο facebook.

Μήνες μετά την επίθεση μην μπορώντας να αντέξει τις διάφορες μορφές εκφοβισμού και γενικότερα την επικρατούσα κατάσταση στο στρατό  έφυγε από την Γερμανία, χωρίς άδεια, για το σπίτι του στο Ηνωμένο Βασίλειο, γνωρίζοντας ότι θα τι μωρούνταν για την πράξη του.

Πλέον θα υπηρετήσει σε στρατιωτική φυλακή (ως τιμωρία) πριν ξεκινήσει την πεντάμηνη περιοδεία του στο Αφγανιστάν.

ΜΕΙΚ ΑΠ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/606081/dierreuse-to-imerologio-kratoumenou-tou-gouadanamo-/
ΜΕΙΚ ΑΠ…

Leave a Reply