προεδρία προεδρία Σαμαράς ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Μέρκελ:Το πρωτογενές πλεόνασμα αποδεικνύει την πρόοδο της Ελλάδας

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Βλέπουμε ήδη τους πρώτους καρπούς της ελληνικής προσπάθειας, ηλιακοι θερμοσιφωνες skroutz είπε η Γερμανίδα ηλιακοι θερμοσιφωνες ast καγκελάριος – Ανάκαμψη μετά από 7 χρόνια ύφεσης «βλέπει» ο πρωθυπουργός και διαβεβαιώνει: ηλιακοι ηλιακοι θερμοσιφωνες maltezos θερμοσιφωνες gauzer «Δεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο, ηληακη θερμοσηφονεσ δεν ηλιακοσ θερμοσιφωνασ μαλτεζοσ θα υπάρξουν περικοπές μόνο διαρθρωτικές αλλαγές»…”

Μέρκελ:Το πρωτογενές πλεόνασμα αποδεικνύει την πρόοδο της Ελλάδας ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Βλέπουμε ήδη τους πρώτους καρπούς της ελληνικής προσπάθειας, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος – Ανάκαμψη μετά από 7 χρόνια ύφεσης «βλέπει» ο πρωθυπουργός και διαβεβαιώνει: «Δεν θα χρειαστεί νέο Μνημόνιο, δεν θα υπάρξουν περικοπές μόνο διαρθρωτικές αλλαγές»Ικανοποιημέν ΓερμανίαΓερμανίας κυρία Ανγκελα Μέρκελ δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση.

Θεωρεί σημαντική η ελληνική πλευρά την φιλική διάθεση της καγκελαρίου που εκδηλώθηκε και στις δημόσιες δηλώσεις της όπως και την ουσιαστική αναγνώριση ότι έχουμε προχωρήσει μπροστά, ότι έχει υπάρξει σαφής πρόοδος.

Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση υπογράμμισε ότι «δεν θα χρειαστεί καινούργιο Μνημόνιο ή νέα ποσά για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014, θα παραμείνουμε στο πλαίσιο των συμφωνίων που ήδη ισχύουν» ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές στις συντάξεις και μειώσεις στους μισθούς. Είπε ακόμη ότι το 70% του δημοσιονομικού πλεονάσματος θα διανεμηθεί από την κυβέρνηση για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών. Ο κ. Σαμαράς απέφυγε να μιλήσει για την διαπραγμάτευση με την τρόικα: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω δημοσίως για τις συζητήσεις που έχουμε με την τρόικα καθώς ακόμη είναι εν εξελίξει. Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε αποτέλεσμα και νομίζω ότι και οι δηλώσεις της τρόικας επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «δεν βρισκόμαστε στο Βερολίνο για να διαπραγματευθούμε με την τρόικα».

Σε ό,τι αφορά την δημοσιονομική προσαρμογή έχουμε πιάσει τους στόχους μας είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Θυμίζω ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είχε τεθεί σαν στόχος για το 2014. Όσο για τις διαρθρωτικές αλλαγές έχουμε κάνει πολύ δρόμο και θα πάμε ακόμη καλύτερα, θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη από την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Οι μεταρρυθμίσεις γίνονται αισθητές ενδεικτικό είναι ότι το εμπορικό μας ισοζύγιο εξιοσορ ροπήθηκε μετά από δεκαετίες. Όλα γίνονται με τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και πρέπει να γίνουν κι άλλα. Μπαίνουμε όμως σε φάση ανάκαμψης μετά από επτά χρόνια, βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ και αυτό θα ενισχύσει και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού. Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το σημαντικό δείγμα για την έξοδο από την κρίση και την έναρξη της ανάκαμψης».

Συνέχισε λέγοντας ότι μίλησαν και για την τρέχουσα μεταρρυθμιστική ατζέντα, για εκατοντάδες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, για την απελευθέρωση της αγοράς, δράσεις που καταργούν εμπόδια και στρεβλώσεις και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα. Μιλήσαμε για το ελληνικό ταμείο ανάπτυξης στο οποίο θα συμβάλλει η ΚFW που θα ενισχύσει την ρευστότητα. Μιλήσαμε για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Παιδείας και της υγείας. Μιλήσαμε επίσης για τις προοπτικές που ανοίγονται με την ελληνική προεδρία.

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε την καγκελάριο για την διαρκή της στήριξη όπως και τους άλλους ευρωπαίους εταίρους για την <a href="ht ΕλλάδαΕλλάδας θα ολοκληρωθεί και θα είναι επιτυχία και για την ευρώπη» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Ντάισενμπλουμ είπε ότι το σχόλιο του κ. Ντάισενμπλουμ δεν συμφωνεί με το bussiness report του ΟΟΣΑ καθώς γίνονται πόλλά στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών. Ο πρωθυπουργός είπε ότι μετά τον Απρίλιο του 2014 θα συζητήσουμε για την ελάφρυνση του συνολικού χρέους όπως προβλέπει και η απόφαση του Eurogroup του 2012.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει χαλάρωση είπε ότι «πιστεύω στην Ανάπτυξη, αν κοιτάξω στο παρελθόν πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχουμε κάνει λιγότερα στο δημοσιονομικό και περισσότερα στο διαρθρωτικό. Τώρα όμως θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, θα διανείμουμε το 70% του πρωτεγενούς πλεονάσματος. Η κυβέρνηση δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο για να βγει η χώρα από το Μνημόνιο και να αποχωρήσει η τρόικα».

Η κυρία Μέρκ ΕλλάδαΕλλάδας για την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος και την έξοδο από την κρίση και είπε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και ότι μπορούμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο.

Έσ ΤΕΙλε έμμεσο μήνυμα στην τρόικα λέγοντας ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία στις αρχές του 2014 και δεν θα πρέπει να βαρύνεται με διαπραγματεύσεις όταν αρχίσει, υπάρχουν μεν ανοικτά ζητήματα αλλά δεν είναι θέμα το αν το δημοσιονομικό κενό είναι μισό, ένα ή ενάμισι δισ. ευρώ.

Είπε ακόμη η κυρία Μέρκελ: «Ο κ. Σαμαράς με ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κάνει πολυ μεγάλη πρόοδο και αυτό φαίνεται στο πρωτογενές πλεόνασμα, οι μεταρρυθμίσεις όμως είναι πιο ευρείες και η Γερμανία υποστηρίζει και στο πλαίσιο της ΕΕ αλλά και διμερώς όπως με την task force στον τομέα της αυτοδιοίκησης».

«Η Ελλάδα συζητά με την τρόικα και μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό για το σημείο που βρίσκεται. Ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις δεσμεύσεις της». Η κυρία Μέρκελ είπε ακόμη ότι «γνωρίζω τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες, αλλά οι πολίτες χρειαζονται τις αναδιαρθρώσεις και την δημοσιονομική σταθεροποίηση για να έχουν καλύτερο μέλλον» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να καλύψει τις δεσμεύσεις της σημειώνοντας πάντως ότι «θα τα καταφέρει και υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ». 

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή ΑυγήΕίχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές ηλιακών θερμοσίφωνων στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.protothema.gr/politics/article/330754/merkelto-protogenes-pleonasma-apodeiknuei-tin-proodo-tis-elladas/

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

If you have any queries with regards to in which and how to use τιμές ηλιακών θερμοσίφωνων, you can call us at our own web-site.

Leave a Reply