πληθωρισμός Τόκιο πληθωρισμός ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Νέα μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ «βλέπουν» οι αγορές

ΠΕΤΡΕΣ Πλάκες Συκής Καβάλας πετρα βολος ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Ερμηνεύοντας την Πλάκες Καβάλας πτώση της Πλάκες Καβάλας Πρέκια ισοτιμίας του πλάκες πεζοδρομίου ευρώ με το δολάριο 

…”

Νέα μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ «βλέπουν» οι αγορές ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ

Ερμηνεύοντας την πτώση της ισοτιμίας του ευρώ με το δολάριο Πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα «βλέπουν» οι αγορές με αφορμή τη «βουτιά» του πληθωρισμού της ευρωζώνης τον Οκτώβριο, τη στιγμή που το ευρώ υποχωρεί σε χαμηλό επίπεδο δύο εβδομάδων.

Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε κατά 0,42% στα 1,3525 δολάρια, μετά από τη χθεσινή μεγάλη πτώση του. Τα στοιχήματα για μείωση του επιτοκίου του ευρώ είχαν ως αποτέλεσμα τη συνέχιση της ανόδου των τιμών των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης και της μείωσης των αποδόσεών τους.

Να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) ανακοίνωσε χθες ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη μειώθηκε τον Οκτώβριο στο 0,7% – πολύ χαμηλότερα από τον στόχο της ΕΚΤ που είναι λίγο κάτω από το 2%. Ωστόσο, επενδυτές προειδοποιούσαν ότι η πάντα επιφυλακτική ΕΚΤ μπορεί να επιλέξει απλά να διατηρήσει τη ρητορική της για την προοπτική μείωσης των επιτοκίων, καθώς συνεχίζει να προβλέπει μία βιώσιμη ανάκαμψη της ευρωζώνης. 

Πολλοί παράγοντες στην αγορά αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο 0,5% έως τον Δεκέμβριο, όταν θα έχει τις αναθεωρημένες μεσοπρόθεσμες προβλέψεις γαλλικήγαλλικής τράπεζας Societe Generale δήλωσαν ότι αναμένουν μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ στο 0,25% τον Δεκέμβριο.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ δήμαρχος Τήλου: Καταγγέλλει «πόλεμο» από επιχειρηματικά συμφέροντα να αποσυρθεί το «Sea Star»

Παρά τις πιέσεις, τα δρομολόγια του ταχύπλοου θα συνεχιστούν κανονικά, λέει η Μαρία Καμμά«Πόλεμο» από επιχειρηματικά συμφέροντα, προκειμένου να αποσυρθεί το ταχύπλοο «Sea Star», που ανήκει στο δήμο Τήλου και πραγματοποιεί δρομολόγια από και προς τη Ρόδο, καταγγέλλει πως δέχεται το τελευταίο διάστημα η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Καμμά.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Καμμά επισημαίνει πάντως πως παρά τις πιέσεις, το πλοίο θα συνεχίσει κανονικά τα δρομολόγιά του, ενώ σημειώνει ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση.

Επίσης, θα επιχειρήσει να διεκδικήσει εκ μέρους του δήμου την είσπραξη του 50% των εισιτηρίων από τον χειμώνα, που το πλοίο επιδοτείται με τρία δρομολόγια την εβδομάδα.

Όπως ανέφερε η δήμαρχος, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου για πλειστηριασμό του Sea Star μετά από προσφυγή τεχνικής εταιρείας για οφειλόμενα ποσά, αναβλήθηκε για το 2016, καθώς ο δήμος έχει προσφύγει δικαστικά εναντίον της συγκεκριμένης τεχνικής εταιρείας για πλημμελή επισκευή, η οποία – όπως τόνισε – ακινητοποίησε το πλοίο, πέρυσι το καλοκαίρι, για ενάμιση μήνα, μέσα στην υψηλή περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου.

Η δήμαρχος Τήλου ζητά ισονομία και ισο Πολιτεία και καταγγέλλει πως «υπάρχουν εκπρόσωποι φορέων, επιχειρήσεων και πολιτικοί που δεν στηρίζουν ένα πλοίο το οποίο αποδεδειγμένα έδωσε φτερά ανάπτυξης στο νησί».

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ

source: http://www.protothema.gr/economy/article/324574/nea-meiosi-ton-epitokion-apo-tin-ekt-vlepoun-oi-agores/

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…

Leave a Reply