πειράματα Εισαγγελέα Εισαγγελέας ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Γαλλία: 21 συλλήψεις για υπόθεση εμπορίας αλογίσιου κρέατος

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Περίπου 200 άλογα, πετρα καρυστου 60 εκ των οποίων είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τη φαρμακευτική εταιρεία Sanofi, Συκής πουλήθηκαν για το Σκεπή κρέας τους αφού παραποιήθηκαν πετρα καρυστου προηγουμένως τα πιστοποιητικά των κτηνιάτρων…”

Γαλλία: 21 συλλήψεις για υπόθεση εμπορίας αλογίσιου κρέατος ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

Περίπου 200 άλογα, 60 εκ των οποίων είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τη φαρμακευτική εταιρεία Sanofi, πουλήθηκαν για το κρέας τους αφού παραποιήθηκαν προηγουμένως τα πιστοποιητικά των κτηνιάτρωνΜια μεγάλη υπόθεση εμπορίας αλογίσιου κρέατος ακατάλληλου για κατανάλωση, όχι όμως απαραιτήτως και επικίνδυνου για την υγεία, αποκαλύφθηκε την Δευτέρα στη νότια Γαλλία μετά από μια έρευνα που επεκτάθηκε και στη γειτονική Ισπανία.

Τουλάχιστον 21 ύποπτοι έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής στη Γαλλία, όπως ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Οι αρχές ερευνούν κατά πόσον προωθήθηκε στην αγορά κρέας αλόγων τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από φαρμακευτικές εταιρείες και εργαστήρια ή προέρχονταν από ιππικούς ομίλους. Περίπου 200 άλογα, 60 εκ των οποίων είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τη φαρμακευτική εταιρεία Sanofi, πουλήθηκαν για το κρέας τους αφού παραποιήθηκαν προηγουμένως τα πιστοποιητικά των κτηνιάτρων.

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν, που έχει αναλάβει την υπόθεση, είπε ότι “δεν έχει καμία απόδειξη, πετρα καρυστου με βάση τις τοξικολογικές αναλύσεις, Συκής ότι τα ζώα αυτά ήταν επικίνδυνα για την υγεία του ανθρώπου”. Υποστήριξε μάλιστα ότι το γεγονός πως το κρέας τους είναι ακατάλληλο για κατανάλωση “δεν σημαίνει ότι είναι και επιβλαβές Σκεπή για την υγεία“.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 13 έμποροι αλόγων, τέσσερις κτηνίατροι και ένας πλαστογράφος ο οποίος παραποιούσε τα πιστοποιητικά των ζώων.

Ορισμένα άλογα εξήχθησαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες –κυρίως στην Ισπανία– ενώ άλλα εισήχθησαν στη Γαλλία.

Η εταιρεία Sanofi ανακοίνωσε ότι θα στραφεί και η ίδια εναντίον των απατεώνων γιατί αισθάνεται “θύμα τους” και ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές στην έρευνά τους. Όπως ανέφερε, τα τελευταία τρία χρόνια έχει πουλήσει περίπου 200 άλογα, κυρίως σε κτην ιατρικές σχολές, σε ιδιώτες και σε επαγγελματίες. Τα ζώα αυτά έφεραν ηλεκτρονικά τσιπάκια ώστε να εντοπίζονται και δεν είναι επικίνδυνη η κατανάλωση του κρέατός τους από τους ανθρώπους, διαβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος του φαρμακευτικού κολοσσού, διευκρινίζοντας ότι η απαγόρευση ισχύει μόνο για προληπτικούς λόγους. Η εταιρεία δεν έκανε πειράματα στα άλογα αλλά τα χρησιμοποιούσε για να παρασκευάζει αντιλυσσικά αντισώματα και αντιτετανικούς ορούς.

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Γαλλία: Διαδηλώσεις για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό

Η μεταρρύθμιση που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η οποία θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα έχει ως στόχο να περιοριστεί το ετήσιο έλλειμμα των συνταξιοδοτικών ταμείωνΧιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη Γαλλία διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

Από τη Μασσαλία μέχρι τη Λιόν κι από τη Νάντη μέχρι την Τουλούζη, εργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι και φοιτητές έκαναν πορείες σε ένδειξη διαμαρ τυρίας για την πρόταση της κυβέρνησης περί σταδιακής αύξησης, από τα 41,5 σήμερα στα 43, των ετών εργασίας που απαιτούνται ώστε να δικαιούνται πλήρη σύνταξη.

Τα τέσσερα εργατικά συνδικάτα που οργάνωσαν τις διαδηλώσεις και τις απεργίες σχεδιάζουν μια μεγαλύτερη διαδήλωση, αργότερα σήμερα, στο Παρίσι. Μέχρι στιγμής πάντως οι κινητοποιήσεις και οι στάσεις εργασίας δεν έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων και των άλλων μέσων μεταφοράς.

Η μεταρρύθμιση που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η οποία θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα έχει ως στόχο να περιοριστεί το ετήσιο έλλειμμα των συνταξιοδοτικών ταμείων που προβλέπεται ότι, εάν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση θα εκτοξευτεί στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020.

Βασικός στόχος είναι να επεκταθεί η περίοδος καταβολής εισφορών στα 43 χρόνια μέχρι το 2035.

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα Λε Φιγκαρό εκφράστηκε θετικά για τη μεταρρύθμιση, προειδοποιώντας ωστόσο ταυτόχρονα τον Ολάντ να φροντίσει να μην αυξηθεί το ήδη υψηλό κόστος εργασίας. “Είναι μια μεταρρύθμιση α-λα γαλλικά που οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση”, είπε χαρακτηριστικά.

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

source: http://www.protothema.gr/world/article/337455/gallia-21-sullipseis-gia-upothesi-eborias-alogisiou-kreatos/

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…

Leave a Reply