Παράνομες Παράνομες Παράνομες ΜΕΙΚ ΑΠ Παράνομη κρίθηκε η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια

παρακολουθηση κινητου ΜΕΙΚ παρακολουθηση κινητου ΑΠ Το δικαστήριο παρακολουθηση κινητου έκρινε παράνομες, παρακολουθηση κινητου αλλά όχι καταχρηστικές τις κινητοποιήσεις σε παρακολουθηση κινητου Μετσόβιο και Καποδιστριακό, παρακολουθηση κινητου κάνοντας εν μέρει δεκτή την προσφυγή παρακολουθηση κινητου παρακολουθηση κινητου του υπουργού Παιδείας παρακολουθηση κινητου – Κλειστό για παρακολουθηση κινητου δέκατη παρακολουθηση κινητου εβδομάδα το Καποδιστριακό…”

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια ΜΕΙΚ ΑΠ

Το δικαστήριο έκρινε παράνομες, αλλά όχι καταχρηστικές τις κινητοποιήσεις σε Μετσόβιο και Καποδιστριακό, κάνοντας εν μέρει δεκτή την προσφυγή του υπουργού Παιδείας – Κλειστό για δέκατη εβδομάδα το Καποδιστριακό

Παράνομες, αλλά όχι καταχρηστικές κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις οποίες βρίσκονται εδώ και περίπου εννέα εβδομάδες οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις καθώς εντόπισε πλημμέλειες στον τρόπο επίδοσης των εγγράφων με τα οποία κοινοποιούνταν αρμοδίως η απεργιακή κινητοποίηση. Έτσι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν χρειάστηκε να υπεισέλθει καν στο αν οι κινητοποιήσεις είναι και καταχρηστικές.

Ασφαλιστικά μέτρα κατά των κινητοποιήσεων είχε καταθέσει ο υπουργός Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Με την αίτησή του, η οποία συζητήθηκε σήμερα το μεσημέρι, ζητούσε να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και του πανεπιστημίου Αθηνών.

Την συζήτηση της αίτησης, που διεξήχθη στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, παρακολούθησαν δεκάδες διοικητικοί υπάλληλοι.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες -ανάμεσά τους και η αντιπρύτανης του ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου. Στην κατάθεσή της, η αντιπρύτανης υποστήριξε ότι το ΕΜΠ θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα αν εφαρμοστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων. Και αυτό διότι -όπως ανέφερε- με την εφαρμογή του μέτρου θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα το 45% των διοικητικών υπαλλήλων.

«Οι διοικητικοί υπάλληλοι αγωνίζονται όχι μόνο για τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και για το συμφέρον του ΕΜΠ και της Πολιτείας» είπε η κυρία Μοροπούλου.

Λίγο νωρίτερα, είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή του στο δικαστήριο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Αθανάσιος Κυριαζίδης, ο οποίος υποστήριξε πως από τις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων τόσο το ΕΜΠ όσο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική βλάβη.

Όπως ανέφερε, εξαιτίας των κινητοποιήσεων, πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τους φοιτητές των προγραμμάτων Erasmus, την εκτέλεση των προϋπολογισμών αλλά και με τις οικονομικές υποχρεώσεις προς τρίτους.

«Δεν έχουν γίνει εγγραφές των φοιτητών, δεν τους έχουν δοθεί ακόμη βιβλία και συγγράμματα» είπε ο κ. Κυριαζίδης και επισήμανε τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ακόμη ο κ. Γρηγόρης Γρηγοριάδης, χημικός μηχανικός εργαζόμενος στο ΕΜΠ, ο οποίος ανέφερε ότι η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας θα επιφέρει άμεσο πλήγμα όπως και ο γραμματέας του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ, κ. Δημήτριος Σακκάτος. Ο τελευταίος ανέφερε ότι συνάδελφοί του έχουν τηρήσει τη σχετική νομοθεσία, έχουν μεριμνήσει για προσωπικό ασφαλείας, κ.λπ.

ΜΕΙΚ ΑΠ ΜΕΙΚ ΑΠ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιώνΣε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΜΕΙΚ ΑΠ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίναΝεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΜΕΙΚ ΑΠ

source: http://www.protothema.gr/greece/article/326700/paranomi-kai-katahristiki-i-apergia-ton-dioikitikon-upallilon-se-eb-kai-ekpa-sumfona-me-to-monomeles-protodikeio-athinon-/

ΜΕΙΚ ΑΠ…

Leave a Reply