Πανεπιστημίου Κρήτη ΟΤΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ξεκινούν σήμερα συναντήσεις του Αρβανιτόπουλου με τους πρυτάνεις

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Συναντήσεις με πρυτάνεις θα έχει σήμερα, αύριο και την ερχόμενη Τετάρτη, ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος έπειτα από την πρόσκληση……

Ξεκινούν σήμερα συναντήσεις του Αρβανιτόπουλου με τους πρυτάνεις ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Πρόσκληση σε διάλογο που απηύθυνε χθες ο υπουργός Παιδείας

Συναντήσεις με πρυτάνεις θα έχει σήμερα, αύριο και την ερχόμενη Τετάρτη, ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος έπειτα από την πρόσκληση σε διάλογο που απηύθυνε χθες προς τους πρυτάνεις των Ιδρυμάτων, που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα, προκειμένου, μαλτεζοσ ηλιακοι θερμοσιφωνεσ τιμεσ όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, «η Πολιτεία και το Υπουργείο να τους συνδράμει στη διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης, που πρέπει να ακολουθήσουν».

Ειδικότερα, το μεσημέρι ο κ. Αρβανιτόπουλος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμο Σιμόπουλο, του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνο Γάτσιο και του πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργο Παναγιωτάκη

Αύριο, Σάββατο, στις 11 το πρωί, θα συναντηθεί με τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη και την ερχόμενη Τετάρτη με τους πρυτάνεις του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, του Αριστοτελείου <a href="htt ΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλο, του πανεπιστημίου Κρήτης Ευριπίδη Στεφάνου και τον Πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Μεσσήνη.

Επίσης, αύριο, Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Επιλεκτικοί ο κ. Αρβανιτόπουλος, θα συναντηθεί με τους προέδρους των συλλόγων των διοικητικών υπαλλήλων Ιδρυμάτων, που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του Δημοσίου, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, μετατροπη λεβητα πετρελαιου σε αεριου Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, ηλιακός θερμοσίφωνας skroutz που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, ξυλόσομπες με λέβητα και φούρνο άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, καλαθι πελλετ ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, ηληακη θερμοσηφονεσ που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ηλιακός θερμοσίφωνας skroutz ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, ηλιακοι θερμοσιφωνες ast και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, μετατροπη λεβητα πετρελαιου σε αεριου κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/ekpaideusi/arthro/611927/xekinoun-simera-sunadiseis-tou-arvanitopoulou-me-tous-prutaneis/

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply