παιδιά Όσκαρ παιδί δικηγοροι βολου Δικηγοροι εργατολογοι βολου δικηγοροι διαζυγιων βολος Ο Ζαμπέτας «επιστρέφει» μέσα από τη βιογραφία που έγραψε η κόρη του Κατερίνα

δικηγοροι βολου Δικηγοροι εργατολογοι βολου δικηγοροι διαζυγιων βολος Το ξεκίνημα του Ζαμπέτα στο πάλκο, δικηγοροι βολοσ η συνάντηση του με τον Χατζιδάκι και το σκάνδαλο «Ζαμπέτοβιτς» που προκάλεσε-άθελα του- στο Βελιγράδι  – Η καθημερινότητα του μεγάλου συνθέτη και όλα όσα περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω» που…”

Ο Ζαμπέτας «επιστρέφει» μέσα από τη βιογραφία που έγραψε η κόρη του Κατερίνα δικηγοροι βολου Δικηγοροι εργατολογοι βολου δικηγοροι διαζυγιων βολος

Το ξεκίνημα του Ζαμπέτα στο πάλκο, η συνάντηση του με τον Χατζιδάκι και το σκάνδαλο «Ζαμπέτοβιτς» που προκάλεσε-άθελα του- στο Βελιγράδι  – Η καθημερινότητα του μεγάλου συνθέτη και όλα όσα περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω» που συνέγραψε η Κατερίνα Ζαμπέτα και κυκλοφορεί προσεχώς

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού που άφησε ιστορία με τα αθάνατα λαϊκά τραγούδια του, τις εύστοχες ατάκες του και το παροιμιώδες χιούμορ του, ο Γιώργος Ζαμπέτας επιστρέφει μέσα από τη βιογραφία που συνέγραψε η κόρη του Κατερίνα. Μετά τη βιογραφία της Ιωάννας Κλειάσιου «Γιώργος Ζαμπέτας-Βίος και Πολιτεία» που έχει προηγηθεί, το νέο βιβλίο βασίζεται στο μεγαλύτερο μέρος του σε απομαγνητοφωνημένες ομιλίας του μεγάλου συνθέτη, ένα υλικό που οργάνωσε και επεξεργάστηκε ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, Γιώργος Τσάμπρας.

Η νέα κατάθεση 515 σελίδων της κόρης του Κατερίνας Ζαμπέτα με τίτλο «Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω» σκιαγραφεί το προφίλ του πληθωρικού Γιώργου Ζαμπέτα που χαρακτηρίζεται-προς έκπληξη πολλών- ως βαθιά μελαγχολικός χαρακτήρας. Ακόμα και στο πλακατζίδικο τραγούδι «Αράπης», η Κατερίνα Ζαμπέτα υποστηρίζει ότι  μέσα από αυτό ο πατέρας της εξέφρασε την πικρία του.

Η Εφημερίδα Τα Νέα προδημοσίευσε αποσπάσματα από το βιβλίο που περιλαμβάνει τις γλαφυρές περιγραφές του ίδιου του συνθέτη. Ο Ζαμπέτας μιλάει για το ξεκίνημα του στο πάλκο, την συνάντηση με τον Χατζιδάκι και για το πως κατάφερε να κάνει έναν τραγουδιστή που του έκλεψε το τραγούδι του «Καράβια» κουμπάρο του!

Η ιστορία με το τραγούδι «Γράμμα» και το ξεκίνημα του στη δισκογραφία

«Αυτή η δουλειά γίνεται το 1956 και είναι σφραγίδα, την ημέρα που γεννήθηκε και ο γιος μου. Του βάλαμε το τραγούδι, ξεκίνησε το πρώτο τρίμηνο, γιατί τότε πληρώνανε κάθε τρίμηνο. Το πρώτο τρίμηνο είχε κάνει χίλια πεντακόσια και κόκκαλο. Δεν προχωράει. Μου λέει ο Νίκανδρος Μηλιόπουλος, διευθυντής της Columbia: Κόκκαλο το τραγούδι, κόκκαλο και εσύ. Δεν πρόκειται να ξαναβγάλεις. Τώρα μου λέει, τελείωσε. Θα περάσουν χρόνια να μάθεις καλά τη δουλειά. Τρελάθηκα! Τρελάθηκα! Παίρνω τον δίσκο όπως ήτανε και πάω ολοταχώς στην ΥΕΝΕΔ. Καλή του ώρα εκεί που είναι, στον Νίκο Μουρκάκο. ΄Ητανε διευθυντής τότε. Τσάκω τον δίσκο και ρίχ’τον του λέω, πέντε φορές γιατί πάνε να μου τον σφάξουνε. Ό,τι γουστάρει το Γιωργάκι, μου λέει. Παίρνει τον  δίσκο και τον προχωράει. Πάω το δεύτερο τρίμηνο. Σαράντα πέντε χιλιάδες κομμάτια! Στις εταιρίες υπήρχε όριο πωλήσεων και ο δίσκος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Η συνάντηση με τον Χατζιδάκι

«Μάντεψε ποιος ήρθε στο μαγαζί» είπε ο Ζαμπέτας μία μέρα στην γυναίκα του. «Ο Μανόλης ο Χατζιδάκις! Το φαντάζεσαι; Κάθησε σε ένα τραπέζι μόνος του και μας άκουσε πολύ προσεκτικά. Ξέρεις, αυτός έχει σπουδάσει μουσική, αλλά τώρα τον βλέπω να σπουδάζει την μπουζουκοκατάσταση και την μπουζουκοϊστορία. Μου φαίνεται πως μας γουστάρει πολύ!».

Ο Μάνος Χατζιδάκις πήγαινε πολύ συχνά στο μαγαζί που έπαιζε ο Ζαμπέτας, ενώ ένα βράδυ πήγε να τον ακούσει με την Μελίνα Μερκούρη, τον Ζυλ Ντασσέν, τον Σπύρο Μερκούρης, τον Γιώργο Φούντα και άλλους. Όπως περιγράφει ο ίδιος ο συνθέτης μέσα από τις καταγεγραμμένες ομιλίες του, έτσι του έγινε η πρόταση να παίξει στη μουσική για την ταινία «Ποτέ την Κυριακή». Ο Ζαμπέτας περιγράφει την πρώτη φορά που άκουσε στο πιάνο το βραβευμένο με Όσκαρ τραγούδι «Τα παιδιά του Πειραιά:

«Ε την άλλη μέρα να τ’απόγευμα να πούμε, ξεκίνησα , πήγα με το μπουζούκι μου στο σπίτι του Μανόλη. Πάμε σε ένα σπίτι, Λεωφόρο Αμαλίας. Σ’ ένα σπίτι ψηλό, σ’ενα παλιό αρχοντικό, ανεβήκαμε απάνω “καλώς τον Γιώργο”, μου λέει ο Μανόλης. Πάμε μέσα, ήτανε πολλοί μαζεμένοι. Αλλά εμένανε με πήρε και μ’έβαλε μέσα εκεί που υπήρχε ένα πιάνο. Και κάθεται με το πιάνο, βγάζω και κι εγώ το μπουζούκι κι αρχινάει να παίζει. Και μου παίζει “Τα παιδιά του Πειραιά”. Αυτό ήτανε. Του λέω, κάτσε να το μάθω. Μία, δύο, τρεις να πούμε, το πέρασε, το παίζα. “Μπράβο ρε Μανόλη} του λέω. “Μπράβο ρε Μανόλη. Ωραίο πράγμα”, του λέω, “Πως έτσι; Σ’αρέσει;”μου λέει. “Τι λες ρε Μανόλη του λέω; εκατομμύρια δίσκοι!”. Το προαίσθημα ήταν προφητικό.»

Το σκάνδαλο Ζαμπέτοβιτς στο Βελιγράδι

Το 1968 η τραγουδίστρια Μπέμπα Μπλας- την οποία ζήλευε η σύζυγος του Ζαμπέτα, Αργυρώ- ερμήνευσε το τραγούδι «Καράβι» και πήρε το πρώτο βραβείο σε ένα φεστιβάλ στο Βελιγράδι. Η ίδια νόμιζε ότι το τραγούδι ανήκε στον τραγουδιστή  Μίκι Γιαβρέμοβιτς, ο οποίος το είχε κλέψει από τον Ζαμπέτα.  Ο γιουγκοσλαβικός Τύπος όμως το ανακάλυψε και ο Γιώργος Ζαμπέτας έγινε πρωτοσέλιδο.

Ο ίδιος αφηγείται το περιστατικό αποκαλύπτοντας ότι -όχι μόνο- δεν κυνήγησε τον τραγουδιστή αλλά στο τέλος του βάφτισε και το παιδί του: Δικηγοροι βολου «Και με γράψανε οι βελιγραδινές εφημερίδες στη πρώτη σελίδα, δικηγοροι βολος στα Πολιτικά Εξπρές, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ και αυτός κλαιγόταν και έλεγε μπροστά Giorgie Zabetovits, δικηγοροι βολου Μiki Gevremopoulos, Δικηγοροι εργατολογοι βολου επειδή αυτός είχε κλέψει το δικό μου τραγούδι., Τελικά δεν δέχτηκα ότι το’χε κλέψει, γιατί ο ανθωπάκος αυτός, θα του παίρνανε το βραβείο και τα 25.000 που είχε πάρει από το βραβείο θα τον πετάγανε από τα ραδιόφωνα και από τις τηλεοράσεις. Κι εγώ δέχτηκα ότι ο άνθρωπος αυτός είχε κάνει δικό του το τραγούδι και αυτός δέχτηκε να του βαφτίσω το παιδί» είχε πει ο Ζαμπέτας.

Ακούστε το «Χίλια περιστέρια», ένα από τα τελευταία και πιο αγαπημένα τραγούδια του Ζαμπέτα:

<iframe src="//www. YouTube.com/embed/yJcMTcmtK80″ allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”315″ width=”420″>

δικηγοροι βολου Δικηγοροι εργατολογοι βολου δικηγοροι διαζυγιων βολος Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

δικηγοροι βολου Δικηγοροι εργατολογοι βολου δικηγοροι διαζυγιων βολος Τούρκος σκότωσε Βρετανίδα και τραυμάτισε μέλη της οικογένειάς της

Η άτυχη Catherine Bury που έμενε στη Βρετανία είχε πάει για διακοπές στη βίλα που διατηρούσε σε τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας

Σε τραγωδία εξελίχθηκαν οι διακοπές μιας βρετανικής οικογένειας στην Τουρκία. Η 56χρονη Catherine Bury είχε πάει στη βίλα της στο τουριστικό θέρετρο Dalyan για να γιορτάσει τα 56α γενέθλιά της. Ο κηπουρός του σπιτιού όμως είχε άλλα σχέδια για την οικογένεια. Αφού πυροβόλησε τον 24χρονο γιο της Alex στο πόδι και την 87χρονη μητέρα της Cecille στην πλάτη η άτυχη Catherine Bury για να γλιτώσει από τα πυρά κρύφτηκε στο μπάνιο του σπιτιού. Ο μανιακός κηπουρός «γάζωσε» κυριολεκτικά την πόρτα με κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει νεκρή.

Ο κηπουρός γνωστός με τα αρχικά V.A. συνελήφθη από την Αστυνομία και οδήγηθε στον εισαγγέλεα. Σύμφωνα με γείτονες ο κηπουρός και η Catherine Bury είχαν τσακωθεί την περασμένη Παρασκευή και ο άνδρας την είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της. Η γυναίκα που έδωσε βάση στις απειλές πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός. Ο V.A. συνελήφθη, κρατήθηκε τη νύχτα αλλά οι αστυνομικοί την επόμενη ημέρα έκριναν ότι έπρεπε να τον αφήσουν ελεύθερο.

Τότε ο άνδρας πήρε το κυνηγετικό του όπλο και πήγε στην βίλα της οικογένειας με σκοπό να σκοτώσει. Σύμφωνα με γείτονες και συγγενείς η οικογένεια δεν προκαλούσε ποτέ, ήταν αγαπητή. Μάλιστα οι συγγενείς της Bury είχαν πάει νωρίτερα στη βίλα και την είχαν στολίσει με μπαλόνια.

πηγή: dailymail

δικηγοροι βολος καρακωστα βολου Δικηγοροι εργατολογοι βολου δικηγοροι διαζυγιων βολος

source: http://www.protothema.gr/culture/article/325958/o-babas-mou-o-zabetas-i-kori-tou-suntheti-apokaluptei/
δικηγοροι βολου Δικηγοροι εργατολογοι βολου δικηγοροι διαζυγιων βολος…

Leave a Reply