Παιδεία Πανεπιστημίου υπουργός ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ – Κοινωνία – Παράθυρο διαλόγου από τις πρώτες συναντήσεις με τους πρυτάνεις

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, hliakoi uermosifvnes ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Κοινωνία – Παράθυρο διαλόγου από τις πρώτες συναντήσεις με τους πρυτάνεις ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Κοινή συνισταμένη για την «επόμενη ημέρα» της πραγματικότητας που διαμορφώνει το πρόγραμμα της κινητικότητας σε οκτώ πανεπιστημιακά ιδρύματα, επιχειρούν να βρουν από το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Παιδείας και οι πρυτανικές αρχές.

Ο Κων. Αρβανιτόπουλος ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με τους πρυτάνεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θερμοσιφωνες ηλεκτρικοι τιμες του Οικονομικού πανεπιστημίου και του πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας οι συναντήσεις έγιναν σε εποικοδομητικό κλίμα.

Σ. Σιμόπουλος:Το εξάμηνο μπορεί να σωθεί

Ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Σίμος Σιμόπουλος, μετά τη συνάντηση τόνισε πως «συζητάμε για την επόμενη μέρα», ενώ τη χαρακτήρισε ως διερευνητική. Ο κ. Σιμόπουλος θα ενημερώσει τη Σύγκλητο του ιδρύματος για το περιεχόμενο της.

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο ζήτημα του εξαμήνου ο πρύτανης του ΕΜΠ υποστήριξε ότι για τις τρεις Σχολές που έχουν σταματήσει την κατάληψη, hliakoi uermosifvnes ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ σίγουρα έχει σωθεί, ενώ για τις υπόλοιπες τέσσερις υπάρχει ακόμα ελπίδα, ξυλοσομπεσ με λεβητα και φουρνο αρκεί οι κινητοποιήσεις να σταματήσουν άμεσα.

Οι συναντήσεις με τους πρυτάνεις του πανεπιστημίου Πατρών και του Οικονομικού

Ως σκληρή πραγματικότητα χαρακτήρισε το πρόγραμμα της κινητικότητας των διοικητικών υπαλλήλων ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης, ο οποίος κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας περιέγραψε τα σύνθετα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει το ίδρυμά του από την απομάκρυνση των διοικητικών υπαλλήλων, κυρίως στον τομέα της φύλαξης.

Ο Κων. Γάτσιος πρύτανης του Οικονομικού πανεπιστημίου χαρακτήρισε τη συνάντηση ως διερευνητική υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν και άλλες επαφές, Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Κενού προκειμένου να βρεθεί λύση.

«Όχι» από τους διοικητικούς υπαλλήλους

Κρίσιμη γενική συνέλευση που θα καθορίσει το μέλλον των κινητοποιήσεών πραγματοποιούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών έπειτα από 75 ημέρες απεργίας. Οι ίδιοι φαίνεται ότι προσανατολίζονται σε μια νέα 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, αποδοση ηλιακου θερμοσιφωνα λέγοντας «όχι» στην πρόσκληση διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας.

Κυρίαρχο ζήτημα στη συνέλευση είναι η απάντηση στο υπουργείο Παιδείας στο κάλεσμα για διάλογο με την βασική προϋπόθεση να ανοίξουν οι σχολές. Χωρίς να έχει ανακοινωθεί επισήμως από τους διοικητικούς, οι ίδιοι διαμηνύουν ότι δεν προσέρχονται σε διάλογο, hliakoi uermosifvnes ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ εφόσον δεν αποσύρεται το μέτρο της διαθεσιμότητας.

 

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

<span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”></span>

<span itemprop=”description” content=””></span>

<span itemprop=”duration” content=””></span>

<span itemprop=”thumbnail” content=””></span>

<span itemprop=”width” content=”640″></span>

<span itemprop=”height” content=”480″></span>

Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=278074&catID=3

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply