Παιδεία εκπαιδευτικοί Παιδεία ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Πώς κατανέμονται οι 1.400 θέσεις των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε σε μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα, πετρες στοιχεία για το πώς κατανέμονται……

Πώς κατανέμονται οι 1.400 θέσεις των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Μετέωροι είναι ακόμα 474 υπάλληλοι

Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε σε μέλη της Συντονιστικής Επιτ ροπής Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα, στοιχεία για το πώς κατανέμονται οι 1.400 θέσεις που θα διεκδικήσουν οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου και από τα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο προκύπ ΤΕΙ ότι οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:

– 233 για τους κατόχους δεύτερου πτυχίου

– 925 εκπαιδευτικές θέσεις σε ΙΕΚ-ΣΕΚ

– 92 Διοικητικές θέσεις σε ΙΕΚ-ΣΕΚ

– 150 θέσεις νηπιοβρεφοκόμων στους ΟΤΑ

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να διαβάσουν εδώ το έγγραφο για την κατανομή των 1.400 θέσεων ανά περιοχή. Πάντως με βάση τα έως τώρα δεδομένα 474 εκπαιδευτικοί μένουν μετέωροι αφού σε σύνολο 1.874 οι θέσεις μέχρι στιγμής για επανατοποθέτηση είναι όπως προειπώθηκε 1.400.

Η αντιπροσωπία των εκπαιδευτικών, παρουσίασε για μια ακόμα φορά τις θέσεις της για την άμεση προκήρυξη 1874 θέσεων, μια θέση για κάθε εκπαιδευτικό σε διαθεσιμότητα, έτσι ώστε να μην απολυθεί κανείς.

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Απεργία διαρκείας στα σχολεία- “Λουκέτα” σε ΑΕΙ

Σε αναβρασμό ο χώρος της Παιδείας μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπ Τεμβρίου.

Κοινό ΒΗΜΑτισμό με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισαν οι δάσκαλοι, λατομεια πηλιου στη διάρκεια συνάντησης της ΟΛΜΕ με τη ΔΟΕ.

Απεργία στις 16 και 17 Σεπ Τεμβρίου ανακοίνωσαν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

“Λουκέτο” και στο Καποδιστριακό για μία εβδομάδα, καθώς εργαζόμενοι και καθηγητές αντιδρούν στο σχέδιο διαθεσιμότητας.

Κλειστά, πλακες καρυστου επίσης, επενδυση πετρα τα περισσότερα ΑΕΙ και Α ΤΕΙ.

Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συγκέντρωση στα γραφεία της ΟΛΜΕ και πορεία στο Σύνταγμα.

Οι καθηγητές ψήφισαν για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, πλακες καρυστου στη μαραθώνια συνεδρίασή τους η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης ψήφισαν 72 ΕΛΜΕ από τις 85 που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση.

Μιλώντας στους καθηγητές ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, πλακες καρυστου – ο οποίος τέθηκε επίσης στο πρόγραμμα κινητικότητας / διαθεσιμότητας – ανέφερε πως από τις συνελεύσεις βγαίνει το συμπέρασμα πως ο κλάδος οδεύει σε μεγάλο απεργιακό αγώνα διαρκείας από τις 16 του μήνα.

“Η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τις δικές μας ευθύνες. Όμως θα πρέπει αυτή τη φορά να βγούμε μπροστά” ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες.

Διαβάστε: Σε απεργία διαρκείας οι καθηγητές

 

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος έχει διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

<iframe width="560" height="315" frameborder="0" src="http://www. YouTube.com/embed/Ml3RBYKbz30?feature=player_embedded”>

“Λουκέτο” στο Καποδιστριακό

Αναστολή της λειτουργίας του πανεπιστημίου Αθηνών για μία εβδομάδα αποφάσισε η σύγκλητος σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, καθώς επίκειται η υπαγωγή 1.600 διοικητικών υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα ως τις 20 Σεπ Τεμβρίου, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα οι εγγραφές που ξεκινούν στις 11 Σεπ Τεμβρίου.

Απεργία ως τις 16 του μήνα αποφάσισαν οι καθηγητές στο Μετσόβιο, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ και του πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σε αναστολή της λειτουργίας τους έχουν προχωρήσει ΤΕΙ σε όλη τη χώρα.

Ευ. Βενιζέλος

Να επικρατήσει στοιχειώδης κοινωνική υπευθυνότητα και τα σχολεία να μείνουν ανοικτά, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στον Αlpha 9,89.

“Θα συναντηθώ με τη διδασκαλική ομοσπονδία, τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, Πλάκες Καρύστου να κάνουν τα παιδιά τα μαθήματα τους”, είπε.

Διαβάστε:

<br / Σε συστράτευση καλεί η ΟΛΜΕ γονείςγονείς και μαθητές

  • Νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο
  • Εκτός τα θρησκευτικά από την Γ’ Λυκείου των ΕΠΑΛ
  • ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

    source: http://www.newsbeast.gr/greece/ekpaideusi/arthro/621810/pos-katanemodai-oi-1400-theseis-ton-ekpaideutikon-se-diathesimotita/
    ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…

    Leave a Reply