Πάρο κυβέρνηση βιομηχανία ΜΕΙΚ ΑΠ Άλλες 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο περιμένει η Τρόικα εντός του 2013

ΜΕΙΚ παρακολουθηση κινητου ΑΠ Για «καλή πρόοδο» μίλησε παρακολουθηση κινητου ο παρακολουθηση κινητου παρακολουθηση κινητου Κυρ. παρακολουθηση κινητου Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με την ομάδα Τόμσεν – Παραμένει ανοιχτό το παρακολουθηση κινητου ζήτημα παρακολουθηση παρακολουθηση κινητου κινητου της παράτασης του δεύτερου κύματος παρακολουθηση κινητου διαθεσιμότητας – Οι παρακολουθηση κινητου στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα για τη στελέχωση των δημόσων οργανισμών και τις…”

Άλλες 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο περιμένει η Τρόικα εντός του 2013 ΜΕΙΚ ΑΠ

Για «καλή πρόοδο» μίλησε ο Κυρ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με την ομάδα Τόμσεν – Παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της παράτασης του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας – Οι στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα για τη στελέχωση των δημόσων οργανισμών και τις απολύσεις

«Παραγωγική» χαρακτήρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη συζήτηση που είχε σήμερα με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «καλή πρόοδο», ενώ συνεργάτες του έλεγαν ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση τη Δευτέρα, ο ακριβής χρόνος της οποίας αναμένεται να καθοριστεί εντός του Σαββατοκύριακου.

Κατά τη συνάντηση αξιολογήθηκαν οι υποχρεώσεις της χώρας την τρέχουσα περίοδο. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, από τη συζήτηση φάνηκε ότι δεν υπάρχουν ζητήματα και εκκρεμότητες όσον αφορά στην κινητικότητα στο Δημόσιο, τα σχέδια στελέχωσης και τις απολύσεις.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη αυτή συνάντηση, η τρόικα έδειξε την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση του πρώτου κινήματος κινητικότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, παραδόθηκαν τα σχέδια στελέχωσης (κατόπιν αξιολόγησης) 410.000 θέσεων, την ώρα που η δέσμευση ήταν για 400.000 μέχρι το τέλος Σεπ Τεμβρίου.

Ακόμη, σε σχέση με τις απολύσεις, ο στόχος των 2.000 μέχρι το τέλος Σεπ Τεμβρίου έχει επιτευχθεί, ενώ η τρόικα έκανε τελικά αποδεκτές τις απολύσεις που έγιναν στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με τους στόχους και τα χρονοδιαγράμματα των υπολοίπων απολύσεων, δεν αλλάζουν οι δεσμεύσεις και γι’ αυτό θα πρέπει να έχουν γίνει, σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί προ πενταμήνου, 2.000 ακόμα απολύσεις έως το τέλος του 2013, 11.000 έως το τέλος του 2014.

Στο τραπέζι της συζήτησης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έθεσε το ζήτημα της εξέτασης, το επόμενο διάστημα, ποιοτικών στόχων, όπως το πρόγραμμα μετατόπισης διοικητικών βαρών στο εσωτερικό του Δημοσίου και η ηλεκτρονική δια κυβέρνηση.

Σε σχέση με την παράταση που είχε ζητήσει το υπουργείο, για να υλοποιήσει το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας, οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, έλεγαν: «Καταστήσαμε σαφές ότι, στο πλαίσιο της σωστής αξιολόγησης, αυτό απαιτείται και, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να πάρουμε παράταση».

Σχετικά με την ελληνική αμυντική βιομηχανία, δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, αφού υπάρχει εκκρεμότητα με το θέμα σε επίπεδο κεντρικό – κυβερνητικό.

Τέλος, τέθηκε γι’ ακόμη μια φορά το θέμα των προσωρινών διαταγών, που αφορά σε συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, οι οποίοι παραμένουν στις θέσεις τους, έπειτα από αποφάσεις δικαστηρίων.

Η ελληνική πλευρά επανέλαβε τη θέση της να προσμετρώνται στις απολύσεις μετά τις τελεσίδικες αποφάσεις, ωστόσο η τρόικα επιφυλάσχθηκε να απαντήσει αν θα συμπεριλάβει αυτές τις απολύσεις στις 15.000 έως το τέλος του 2014.

ΜΕΙΚ ΑΠ ΜΕΙΚ ΑΠ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΜΕΙΚ ΑΠ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΜΕΙΚ ΑΠ

source: http://www.protothema.gr/politics/article/326603/k-mitsotakis-paragogiki-i-suzitisi-me-tin-troika-neo-radevou-ti-deutera/
ΜΕΙΚ ΑΠ…

Leave a Reply