ΟΤΕ ρούχα πραγματικότητα κατασκευή eshop Βολος Τρώει ο σκώρος τα ρούχα;

κατασκευή κατασκευη eshop Βολος Οι κοινοί σκώροι που όλοι προσπαθούμε να… διώξουμε από τις ντουλάπες, με την εντυπωσιακή επιστημονική ονομασία……

Τρώει ο σκώρος τα ρούχα; κατασκευή eshop Βολος Οι προνύμφες κάνουν όλη τη ζημιά

Οι κοινοί σκώροι που όλοι προσπαθούμε να… διώξουμε από τις ντουλάπες, με την εντυπωσιακή επιστημονική ονομασία… Tineola bisselliella, δεν καταβροχθίζουν στην πραγματικότητα τα ρούχα σας.

Οι σκώροι για την ακρίβεια δεν έχουν καν την ικανότητα να… φάνε κάτι, μιας και δεν έχουν καν στόμα!

Όταν φτάσουν στο σημείο να γίνουν… σκώροι ολοκληρωμένοι, ώριμοι ενήλικες ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τους, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να… ζευγαρώσουν και να αναπαράγουν το είδος τους.

Τα θηλυκά γεννούν τα αυγά τους και κάποια στιγμή μετά πεθαίνουν.

Ίσως το χειρότερο που θα μπορούσε να σας κάνει ένας ενήλικας σκώρος στα ρούχα σας θα ήταν… ένας ωραίος λεκές, αν προσπαθήσετε να τον σκοτώσετε!

Τι είναι αυτό λοιπόν που προκαλεί την καταστροφή των αγαπημένων σας ρούχων στη ντουλάπα; Γιατί κατηγορούμε τους… «αθώους» σκώρους για κάθε μικρή τρύπα που ανακαλύπτουμε στα αγαπημένα μας μπλουζάκια;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και τόσο αθώοι… Τουλάχιστον τα μωρά τους, γιατί αυτά κάνουν όλη τη ζημιά!

Τα μωρά-σκώροι (δηλαδή οι προνύμφες) χρειάζονται πρωτεΐνες για να τραφούν και να αναπτυχθούν, τις οποίες λαμβάνουν από την κερατίνη, με άλλα λόγια από οποιαδήποτε οργανική ίνα έχει προέλθει από κάποιο ζώο.

Και δε χορταίνουν με τίποτα!

Τρώνε μάλλινα, κασμιρένια, μεταξωτά, βαμβακερά, σεντόνια, γούνες, φτερά, μαλλιά, χνούδια, χαλιά, βούρτσες, τρίχωμα από κατοικίδια ζώα μέχρι και σκόνη.

Και δε σταματούν εκεί. Αν δε βρουν κάτι… οργανικό να καταβροχθίσουν, θα δοκιμάσουν την τύχη τους με τις μη φυσικές ίνες, όπως ο πολυεστέρας!

Από τις ίνες που τρώνε οι προνύμφες δημιουργούν το κουκούλι μέσα στο οποίο… ενηλικιώνονται και γίνονται κανονικοί σκώροι, οπότε δεν αποτελούν πια απειλή για τα ρούχα σας (άλλωστε την έχουν κάνει ήδη τη ζημιά) και το μόνο που τους ενδιαφέρει πια είναι το… ζευγάρωμα.

Και όλα αρχίζουν από την αρχή…

Και σαν να μην έφτανε η… ακόρεστη όρεξή τους, δεν είναι καθόλου εύκολο να απαλλαγεί κανείς από αυτές.

Οι προνύμφες και τα αυγά του σκώρου μπορούν να αντέξουν σε υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και 50 βαθμών Κελσίου και χαμηλές έως και μείον 8 για μικρό χρονικό διάστημα.

Αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι τις έχετε κατατροπώσει, θα ήταν καλύτερο να αφήνετε τα ρούχα σας τουλάχιστον μισή ώρα σε αυτές τις θερμοκρασίες.

Μια λύση είναι ακόμη το… στεγνωτήριο. Ίσως να είναι και πιο αποτελεσματικό ακόμη κι από τα απορρυπαντικά, αναφέρει δημοσίευμα στο Today I Found Out.

Την επόμενη φορά που θα βρείτε ένα σκώρο στην ντουλάπα σας, αφήστε τον ήσυχο… βάλτε στόχο τις προνύμφες, που έχει ήδη γεννήσει ανάμεσα στα αγαπημένα σας ρουχαλάκια!

κατασκευή eshop Βολος Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιώνΣε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, κατασκευη eshop η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, κατασκευη eshop ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, κατασκευη eshop τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, κατασκευη eshop είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

κατασκευή eshop Βολος ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησηςΆμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, κατασκευη eshop που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), κατασκευη eshop η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, κατασκευη eshop η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, κατασκευη eshop σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, κατασκευη eshop ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

κατασκευή eshop Βολος

source: http://www.newsbeast.gr/woman/arthro/606167/troei-o-skoros-ta-rouha/

κατασκευή eshop Βολος…

Leave a Reply