ΟΤΕ πληροφορίες ΟΠΑΔ ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Το “Red Hulk” διακρίθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας 2013

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Ειδήσεις, skroutz ηλιακοί επικαιρότητα και τα τελευταία νέα της Ελλάδας και του Κόσμου απο το Nooz.gr. Οικονομία, Επιχειρήσεις και Χρηματιστήριο.”

Το “Red Hulk” διακρίθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας 2013

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ

Το “Red Hulk” είναι η μεγάλη νικήτρια ταινία του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος μικρού μήκους του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, αφού κέρδισε το Πρώτο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και το χρηματικό έπαθλο των 2.000 ευρώ που το συνοδεύει.

Η μικρού μήκους ταινία της Ασημίνας Προέδρου βραβεύτηκε “για την καίρια και διεισδυτική απεικόνιση των ψυχολογικών διαδρομών, μεταπτώσεων και αδιεξόδων του κεντρικού ήρωα, ως ενός ανθρώπου χωρίς ιδιότητες, που οδηγείται σε μια από τις πιο σκο ΤΕΙνές επιλογές της νεοελληνικής απόγνωσης”.

Η ταινία βραβεύθηκε πριν από λίγες μέρες και στο Φεστιβάλ της Δράμας, με τον Χρυσό Διόνυσο.

Στην ταινία, κεντρικός χαρακτήρας είναι ο Γιώργος (Φρίξος Προέδρου), ο οποίος ψάχνει στη ζωή του κάποιο νόημα. Γεμίζει το κενό ως “Red Hulk”, όπως είναι γνωστός στο σύνδεσμο οπαδών της ομάδας του. Η εμπλοκή του σε ένα επεισόδιο ρατσιστικής βίας θα φέρει μπροστά του νέα αδιέξοδα και επιλογές.

“Red Hulk” – Διάρκεια: 27′ 27” – σκηνοθεσία: Ασημίνα Προέδρου

Απαντώντας σε προτ ροπή της περσινής κριτικής επιτ ροπής για αύξηση των βραβείων ούτως ώστε να ανταποκριθεί στο μεγάλο αριθμό ταινιών του τμήματος (73 ταινίες από πάνω από 200 συμμετοχές), το Φεστιβάλ δημιούργησε δύο ακόμη Βραβεία Καλύτερης Ταινίας.

Το δεύτερο Βραβείο απονεμήθηκε στην ταινία “Στο Κατώφλι” της Αναστασίας Κρατίδη, για “τη μινιμαλιστική της δύναμη, ηλιακοι κενου την ελλειπτικά ρεαλιστική αποτύπωση της αθέατης ελληνικής επαρχίας και για τη δύναμη της κεντρικής ηρωίδας στην υπόγεια διαδρομή της προς την αυτονομία”, και το τρίτο Βραβείο στην ταινία “Νικολέτα” της Σόνια Λίζα Κέντερμαν, “για την επιτυχημένη σύζευξη της κλασικής γραφής με το συναίσθημα, αφηγούμενη μια σκληρή ιστορία ενηλίκων μέσα από τα μάτια ενός παιδιού”.

Το Βραβείο σκηνοθεσίας κέρδισε η ταινία “Dead End” της Τώνιας Μισιαλή, την οποία η κριτική επιτ ροπή επαίνεσε για “τον ιδιαίτερα επιτυχημένο, ακριβή και διακριτικό τρόπο με τον οποίο ισορροπεί ανάμεσα στην κωμωδία και την τραγωδία ενός ζευγαριού τρίτης ηλικίας που αντιμετωπίζει τους φόβους του τέλους”.

“Dead End” – Διάρκεια: 15′ 00” – σκηνοθεσία: Τόνια Μισιαλή

Οι Ζήσης Κοκκινίδης και Ίωνας Παπασπύρου τιμήθηκαν για το σενάριό τους για την ταινία “Δεν Είμαι Τώρα Εδώ”, μια ταινία “που ακολουθεί τις διαδρομές του εγώ στις σύγχρονες μεταμφιέσεις του και αναγάγει σε τέχνη το προσωπικό και το τυχαίο, pelletech 25 περιγράφοντας την αγωνία ενός ανθρώπου που προσπαθεί να σταματήσει το χρόνο”.

Τέλος, η κριτική επιτ ροπή πήρε την πρωτοβουλία να απονείμει τρεις ειδικές μνείες, στις ταινίες “Lea” του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, “Dust” του Θανάση Τσιμπίνη και “Boil” της Ήρας Ντίκα, “για την τόλμη να αναζητήσουν και να δοκιμάσουν διαφορετικούς τρόπους για να αφηγηθούν ολοκληρωμένα τις ιστορίες τους”.

Χαρακτηρίζοντας τη συζήτησή τους για τα βραβεία ως “ευφορικά εξαντλητική” και αφότου επιχειρηματολόγησε για τουλάχιστον 15 ταινίες από την φετινή παραγωγή, η κριτική επιτ ροπή σημείωσε ότι διαπίστωσαν ότι “οι νέοι Έλληνες σκηνοθέτες βρίσκουν την έμπνευση, τιμεσ ηλιακων θερμοσιφωνων το κουράγιο και το πάθος ενάντια στις δυσκολίες της εποχής για να κάνουν ταινίες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεξάρτητες παραγωγές: ξυλοσομπεσ με λεβητα και φουρνο ταινίες που χαρακτηρίζονται από μια εκρηκτική πολυμορφία, Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Κενού τόσο στη θεματολογία όσο και στο ύφος τους”.

Υπογράμμισαν, τέλος, ότι η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από την έκρηξη των γυναικείων υπογραφών, “κάτι που ελπίζουμε να μεταφερθεί και στο πεδίο των μεγάλου μήκους ταινιών”.

Η κριτική επιτ ροπή αποτελούνταν από τους Θάνο Αναστόπουλο, την Αλεξάνδρα Μπουσίου, τον Παναγιώτη Ευαγγελίδη, την Κατερίνα Φιλιώτου και τη Λήδα Γαλανού.

Η αυλαία του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας θα πέσει την Κυριακή 29 Σεπ Τεμβρίου 2013, οπότε και θα ανακοινωθούν τα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος και του Προγράμματος “Μουσική & Φιλμ” του Φεστιβάλ.

Στην τελετή λήξης του φετινού φεστιβάλ θα προβληθεί η ταινία-αποκάλυψη του φετινού διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ Καννών, “H Ζωή της Αντέλ (Κεφάλαια 1 & 2) – Μπλε, το πιο Ζεστό Χρώμα” [La Vie D΄ Adèle (Chapitres 1 et 2) – Blue is the Warmest Colour] του Αμπντελατίφ Κεσίς, παρουσία της πρωταγωνίστριάς της, Αντέλ Εξαρχόπουλος.

Περισσότερες πληροφορίες για το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας στην ιστοσελίδα www.aiff.gr.

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή ΑυγήΕίχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίναΝεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ

source: http://www.nooz.gr/entertainment/to-red-hulk-diakri8ike-stis-nixtes-premieras-2013

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ…

Leave a Reply