ΟΤΕ ΟΤΕ κυβέρνηση ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ – Κοινωνία – Στις ουρές οι στρατιωτικοί για το εφάπαξ

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Κοινωνία – Στις ουρές οι στρατιωτικοί για το εφάπαξ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Η έλλειψη ρευστότητας των Μετοχικών Ταμείων προκαλεί, όπως αναφέρει η Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», μεγάλη ανησυχία, Πλάκες δαπέδου η οποία αυξάνεται όσο η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέο ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πηγές του Πενταγώνου σπεύδουν να διαβεβαιώσουν ότι το εφάπαξ των στρατιωτικών δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τις όποιες ρυθμίσεις προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Βάσει νόμου το εφάπαξ θα πρέπει να χορηγείται με την παρέλευση τριμήνου μετά την αποστρατεία του αξιωματικού ή του υπαξιωματικού από τις Ενοπλες Δυνάμεις. Εν τούτοις όμως αυτό δεν τηρείται τα τελευταία δύο-τρία χρόνια και η αναμονή συνεχώς αυξάνεται, έχοντας ήδη φτάσει στους 8 μήνες και οδεύει προς του 12 μήνες.

Στρατιωτικοί που αποστρατεύθηκαν στις κρίσεις του περασμένου Μαρτίου δεν έχουν πάρει ακόμη εφάπαξ, ενώ κάποιος που έκανε αίτηση πριν από ένα μήνα δεν πρόκειται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Εφημερίδας, να δει το «χρώμα του χρήματος» πριν από το καλοκαίρι του 2014.

Οι αιτήσεις που εκκρεμούν και στα τρία Μετοχικά Ταμεία ξεπερνούν τις 2000. Η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρότι αναγνωρίζεται το πρόβλημα ρευστότητας των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, ξεκαθαρίζεται πως σε καμία περίπτωση το εφάπαξ των στρατιωτικών δεν επηρεάζεται από τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Κι αυτό διότι το εφάπαξ που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί οι οποίοι αποστρατεύονται είναι αμιγώς ανταποδοτικού χαρακτήρα και όχι προνοιακού.

Χορηγείται με την αποστρατεία ή συμπλήρωση 35ετούς, μετοχικής σχέσης στους ειδικούς λογαριασμούς αλληλοβοήθειας των Μετοχικών Ταμείων και σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου-διατάγματος 398 του 1974. Οι εν λόγω δε ειδικοί λογαριασμοί είναι οικονομικά αυτοτελείς και δεν επιχορηγούνται από τον Κρατικό προϋπολογισμό.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, συνθετικη πετρα Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, τσιμεντοπλακες ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, πατωμα εξωτερικου χωρου τιμες με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόεπενδυση τζακιων με πετρανος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, πετρα για χτισιμο σπιτιου απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ ΔΟΕ: πετρα για χτισιμο σπιτιου Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησηςΆμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, συνθετικη πετρα η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=272769&catID=3

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ…

Leave a Reply