ΟΤΕ ΟΗΕ ΟΗΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ Αποφασισμένο το Ισραήλ να βρεθεί λύση στη διαμάχη με την Παλαιστίνη

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ Η απελευθέρωση παλαιστίνιων κρατούμενων αποδεικνύει την «αποφασιστικότητα» του Ισραήλ να βρεθεί λύση στη διαμάχη, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της χώρας Μάνορ…”

Αποφασισμένο το Ισραήλ να βρεθεί λύση στη διαμάχη με την Παλαιστίνη ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ

Η απελευθέρωση παλαιστίνιων κρατούμενων αποδεικνύει την «αποφασιστικότητα» του Ισραήλ να βρεθεί λύση στη διαμάχη, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της χώρας Μάνορ

Ο ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Εβιάταρ Μάνορ δήλωσε σήμερα στη διάρκεια μιας συνεδρίασης με θέμα την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ ότι η απελευθέρωση παλαιστίνιων κρατούμενων αποδεικνύει «την αποφασιστικότητα» της ισραηλινής ηγεσίας να βρεθεί μια λύση στη διαμάχη.

Ο Μάνορ έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια μιας ειδικής συνεδρίασης για το Ισραήλ του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, με το οποίο η χώρα είχε διακόψει τους δεσμούς της τον Μάρτιο του 2012 όταν το Συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει την πρώτη ανεξάρτητη διεθνή έρευνα για τις επιπτώσεις του ισραηλινού εποικισμού στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές.

Στην ομιλία του, ο ισραηλινός πρεσβευτής υπογράμμισε ότι η χώρα του «δεν είναι τέλεια» και ότι το Ισραήλ «σκοπεύει να βελτιώσει την προαγωγή και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Αναφερόμενος στην επικείμενη απελευθέρωση παλαιστίνιων κρατούμενων, ο Μάνορ εκτίμησε ότι «η απελευθέρωσή τους αποδεικνύει την αποφασιστικότητά μας να βρεθεί μια λύση με τους Παλαιστίνιους γείτονές μας, η οποία θα τερματίσει οποιαδήποτε διαμάχη».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι όλοι οι παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν «βάψει τα χέρια τους με αίμα» και έχουν σκοτώσει Ισραηλινούς.

Το Ισραήλ θα αφήσει ελεύθερους τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη μια νέα ομάδα 26 παλαιστίνιων κρατούμενων στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Οι κρατούμενοι, οι οποίοι είχαν φυλακιστεί πριν τη συμφωνία του Όσλο το 1993 στην πλειονότητά τους σε ποινές ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία Ισραηλινών, θα οδηγηθούν στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.

Η πρώτη ομάδα 26 παλαιστίνιων κρατούμενων αφέθηκε ελεύθερη στις 13 Αυγούστου.

Η ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ με θέμα την εξέταση της κατάστασης στο Ισραήλ —μια εξέταση στην οποία υποβάλλονται όλες οι χώρες μέλη του ΟΗΕ— θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου, όμως το Ισραήλ την είχε μποϊκοτάρει.

Σήμερα ο Μάνορ εξήγησε ότι η χώρα του επέστρεψε στο Συμβούλιο «με σοβαρές επιφυλάξεις», ενώ κατήγγειλε ότι «οι διακρίσεις και η άδικη αντιμετώπιση του Ισραήλ συνεχίζονται».

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ Συναυλία του Νίκου Ξυδάκη στον Κήπο του Μεγάρου

Με τίτλο “Βρεχει στην

Εθνική Οδό και με την συμμετοχή των

Γεωργία Νταγάκη, Γιώργη Χριστοδούλου,

Ηλία Βαμβακούση και τους  Pop Eye.

Με  την πολυαναμενόμενη συναυλία

του Νίκου Ξυδάκη κορυφώνονται το

Σάββατο 14 Σεπ Τεμβρίου στις 9 το βράδυ,

οι εκδηλώσεις του κήπου που φέτος

πλημμύρισε από μουσική και κόσμο. Ο

Νίκος Ξυδάκης, ο σπουδαίος ‘Ελληνας

συνθέτης επιστρέφει στο Μέγαρο και στον

υπέροχο κήπο του, απιστια για να παρουσιάσει

μια νέα προσέγγιση του έργου του “Η

Εκδίκηση της Γυφτιάς”, έργο σταθμό στην

ελληνική μουσική που αγαπήθηκε πολύ

και θεωρείται πλέον κλασικό. Στη μοναδική

αυτή συναυλία, το δικό τους χρώμα θα

προσθέσουν γνωστά τραγούδια του συνθέτη

που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία,

αλλά και κάποια που θα ακουστούν για

πρώτη φορά σε συναυλία.

 

Η βραδιά έχει τον τίτλο

‘Βρέχει στην Εθνική Οδό’ ενός από τα

ωραιότερα κομμάτια της ‘Εκδίκησης της

Γυφτιάς’, ενός τραγουδιού ‘φευγάτου’

ντυμένου μελαγχολικά με τους στίχους

του Μανώλη Ρασούλη. Μια ματιά στην

ταυτότητα του ‘Εκδίκησης’ : έτος

κυκλοφορίας 1978, εταιρία παρ αγωγής η

Λύρα του Νίκου Πατσιφά, η μουσική του

Νίκου Ξυδάκη, οι στίχοι του Μανώλη

Ρασούλη, η παραγωγή του Διονύση

Σαββόπουλου. Τραγουδιστής ο αξέχαστος

Νίκος Παπάζογλου(συμμετείχαν η Σοφία

Διαμαντή και ο Διονύσης Σαββόπουλος).

Το εξώφυλλο υπογράφει ο Αλέξης

Κυριτσόπουλος.

 

Τα τραγούδια που θα

ακουστούν θα είναι γνώριμα και αγαπημένα:

Ιερά Οδός, Παντοκράτορας, Αέρας της

Αγάπης, Κάιρο Ναύπλιο Χαρτούμ, Τι θέλω

τι, Γρήγορα η ώρα, Ιζαμπώ, Καστριτσιάνικο,

Ερωτικό, Ιλισσός, απιστια Φυσά βοριάς, Τα ρόδα

του ανέμου, Κυνός, Κοιμωμένη, Σαν μια

ταινία, απιστια Φίλε αδελφή ψυχή, με μέλι, Στη

ρωγμή του χρόνου, Βρέχει στην Εθνική

Οδό, Από περιέργεια υπάρχω, απιστια Κανείς εδώ

δεν τραγουδά, Αλμπατρος, Μετανάστης

στην αγκάλη σου, Στην Πόλυ, Στην αρχή

των τραγουδιών, Συνεργεία, Χαβαλεδιάρικο,

Δασάκι, Τροχαίο, Γέμισε μου το ποτήρι,

Σουμιτζού, Από τη γυναίκα, Τρελή κι

αδέ σποτη, Μη φοβάσαι, απιστια Οι Μάγκες.

 

Την ορχήστρα αποτελούν οι

μουσικοί: Δημήτρης Μπουζάνης(πιάνο),

Δημήτρης Χουντής(σαξόφωνο), Γιώργος

Διαμαντόπουλος(πλήκτρα), Θάνος

Μιχαηλίδης(τύμπανα), Ηλίας Βαμβακούσης(ούτι)

και η Γεωργία Νταγάκη(λύρα)

Την επιμέλεια 

της ορχήστρας έχουν ο Δημήτρης

Μπουζάνης και ο  Γιώργος Διαμαντόπουλος

 

 

Προπώλησηεισιτηρίων: €10,00.

Πώληση εισιτηρίων

κατά την είσοδο την ημέρα της 

συναυλίας: απιστια €12,00

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ

source: απιστια http://www.protothema.gr/world/article/323565/apofasismeno-to-israil-na-vrethei-lusi-sti-diamahi-me-tin-palaistini-/
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ…

Leave a Reply