ΟΤΕ θεατρικό ζωή ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κώστας Μαρτάκης:Περιμένοντας τον έρωτα

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Το όνομά του συνοδεύεται από πολλά ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΛΟΣ κλισέ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ όπως το ότι επαναπαύεται στην αψεγάδιαστη εξωτερική του εμφάνιση. Ωστόσο, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΛΟΣ όσοι τον Τι είναι ένας Webmaster και εξακολουθούν ακόμα να υπάρχουν; ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ γνωρίζουν καλά μιλούν για έναν δουλευταρά, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για ένα ευγενικό παιδί χαμηλών τόνων με σαρδόνιο χιούμορ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ιδιαίτερα προσηλωμένο…”

Κώστας Μαρτάκης:Περιμένοντας τον έρωτα ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το όνομά του συνοδεύεται από πολλά κλισέ, όπως το ότι επαναπαύεται στην αψεγάδιαστη εξωτερική του εμφάνιση. Ωστόσο, όσοι τον γνωρίζουν καλά μιλούν για έναν δουλευταρά, για ένα ευγενικό παιδί χαμηλών τόνων με σαρδόνιο χιούμορ, ιδιαίτερα προσηλωμένο στους στόχους του. Ο Κώστας Μαρτάκης, λίγο πριν από τα 30ά του γενέθλια, μιλάει για τα προβλήματα δέσμευσης, το θέατρο, το μπάσκετ, τη Eurovision και τον έρωτα

– Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου στη θεατρική παράσταση «(Δε) Σε Θέλω»;

 Μίλησέ μας για τον ρόλο σου. Μου έγινε πρόταση από τον Μίνωα Θεοχάρη. Δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη σκέψη για να απαντήσω θετικά. Μόλις διάβασα τα ιδιοφυή κείμενά του, ήθελα να παίξω στην παράσταση. Είναι ένας ρόλος αρκετά κοντά στην προσωπικότητά μου. Υποδύομαι έναν νέο άνθρωπο, πολύ δοτικό, ευαίσθητο, με χιούμορ, ρεαλιστή και ατακαδόρο, πράγματα που θεωρώ ότι με χαρακτηρίζουν. Σας προσκαλώ και σας προκαλώ να ανακαλύψετε τα υπόλοιπα στην παράσταση. Με τη Μυριέλλα Κουρεντή παίζουμε ένα από τα δύο ζευγάρια του έργου.

– Πιστεύεις ότι η γενιά μας αντιμετωπίζει προβλήματα με τη δέσμευση; 

Ναι, η γενιά μας δυσκολεύεται να αποδεχθεί τη δέσμευση. Η καθημερινότητα έχει γίνει περίπλοκη, πιο δύσκολη, όλοι έχουν βεβαρημένο πρόγραμμα και υπερβολική πίεση στη δουλειά. Είναι πλέον πιο έντονη η ανάγκη της επιβίωσης, κάτι που ουσιαστικά μας κάνει εγωιστές. Εχουν άλλες προτεραιότητες οι νέοι σήμερα. Παραμένουμε όμως ρομαντικοί. Πιστεύω ότι η πραγματική αγάπη μπορεί να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες. Αυτά τα μηνύματα περνάει και το θεατρικό. Είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που συμμετέχω. Με χιούμορ, μουσική, εικόνες και διάλογο δημιουργούμε μια παράσταση για τις σχέσεις που αξίζει να την παρακολουθήσουν όλοι.

– Ποια είναι τα δύσκολα κομμάτια μιας σχέσης για σένα;

Τα ουσιαστικά, τα πιο σημαντικά: η επικοινωνία, η εμπιστοσύνη, η υπομονή, η κατανόηση, οι αμοιβαίες υποχωρήσεις και κυρίως η συγκατοίκηση. Σίγουρα μια ουσιαστική σχέση απαιτεί δουλειά και όρεξη για να τη δουλέψεις.

– Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι για έναν τραγουδιστή να πείσει ως ηθοποιός;

Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο κόσμος κατατάσσει τους καλλιτέχνες σε κατηγορίες. Ναι, πράγματι ο κόσμος με γνώρισε ως τραγουδιστή, ένας καλλιτέχνης όμως δεν έχει μόνο μια ταυτότητα. Καλλιτέχνης είναι ο καλός στην τέχνη. Θεωρώ όμως ότι ο κόσμος δεν έχει πρόβλημα να με βλέπει και σε ρόλους εκτός τραγουδιού. Προσωπικά, πιστεύω πως το έχει αποδεχτεί και το κοινό και ο καλλιτεχνικός χώρος, αφού για δεύτερη φορά μού γίνεται πρόταση να συμμετάσχω σε μιούζικαλ. Θέλω να τονίσω ότι η μεγάλη μου αγάπη είναι σίγουρα το τραγούδι, αλλά γίνομαι ακόμα πιο δημιουργικός όταν μου δίνεται η ευκαιρία να εκφραστώ και με άλλους τρόπους.

– Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες ως ηθοποιός;

Να αποστηθίσω το έργο. Ασ ΤΕΙεύομαι ασφαλώς. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που ήθελα περισσότερο ήταν να φανώ αντάξιος των προσδοκιών των ανθρώπων που μου έκαναν την πρόταση και να μη φαίνομαι ξένος ανάμεσα στο σύνολο των καταξιωμένων ηθοποιών. Δεν θέλω να βλέπει ο θεατής τον τραγουδιστή Κώστα Μαρτάκη, αλλά να ξεχνά την ταυτότητά μου, να πείσω ως ρόλος.

– Πώς καταφέρνεις να προλαβαίνεις το θέατρο και τις εμφανίσεις στο «Κέντρο Αθηνών»;

Στο «Κέντρο Αθηνών» είμαστε με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, τον Στέλιο Ρόκκο και τη Θωμαή Απέργη, κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Η παράσταση στο Loft του Βadminton είναι κάθε Δευτέρα. Για την ώρα, είναι μια χαρά αυτό το πρόγραμμα. Οταν είχαμε καθημερινές πρόβες στο μαγαζί και καθημερινές πρόβες για το θεατρικό, ενώ ταυτόχρονα ηχογραφούσαμε το τελευταίο μου single «Μαθηματικά», που κυκλοφόρησε από την Platinum Records, και τα υπόλοιπα τραγούδια για τον δίσκο μου, που θα βγει σύντομα, τότε έπρεπε να με ρωτήσεις πώς τα προλάβαινα! Οταν αγαπάς αυτό που κάνεις και το θέλεις πολύ, βρίσκεις χρόνο και αντοχές. Αυτή είναι η αλήθεια.

– Ακούγονται διάφορες φημολογίες σχετικά με τη συμμετοχή σου στη Eurovision. Μπορείς να τις διαψεύσεις ή να τις επιβεβαιώσεις;

Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση, οπότε δεν μπορώ ούτε να διαψεύσω ούτε να επιβεβαιώσω κάτι αυτή τη στιγμή.

– Δήλωσες σε τηλεοπτική εκπομπή ότι σκέφτεσαι να αλλάξεις το ρεπερτόριό σου;

Ποιον λαϊκό τραγουδιστή θεωρείς πρότυπο; Δεν σκέφτομαι να αλλάξω το ρεπερτόριό μου, τα τραγούδια που έχω κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα δεν ανήκουν σε συγκεκριμένο είδος μουσικής: υπάρχουν dance τραγούδια, ποπ και πιο λαϊκά. Καθώς μεγαλώνω και ωριμάζω εξωτερικά, το ίδιο συμβαίνει και εσωτερικά, ωριμάζω και δισκογραφικά. Μου αρέσει να εξελίσσομαι. Κάνω νέα πράγματα, ερμηνεύω κι άλλου είδους τραγούδια. Πρότυπα δεν έχω, θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες και με τους περισσότερους είχα την τιμή να συνεργαστώ. Μακάρι να συνεργαστώ με όλους όσους θαυμάζω και αγαπώ.

– Βρίσκεις χρόνο για την προσωπική σου ζωή; Και, αν ναι, την κρατάς εσκεμμένα μακριά από τη δημοσιότητα;

Δεν κρατώ την προσωπική μου ζωή μακριά από τη δημοσιότητα εσκεμμένα, αλλά ούτε κυνηγώ την προσοχή των media. Αλλωστε ποτέ δεν την κυνήγησα. Πιστεύω ακράδαντα ότι όταν το θέλεις πολύ, θα το καταφέρεις να βρεις χρόνο. Αυτή τη στιγμή, όπως βλέπεις, είμαι φουλ με τα επαγγελματικά και προσπαθώ να χωρέσω και το μπάσκετ. Ο έρωτας είναι πάντα καλοδεχούμενος και κινητήρια δύναμη! Θα βρω χρόνο και γι’ αυτό αν προκύψει.

– Συνεχίζεις ακόμη τις προπονήσεις με την ομάδα μπάσκετ της Βουλιαγμένης; Κατεβαίνεις σε αγώνες;

Τον προηγούμενο μήνα με το πρόγραμμα που ανέφερα δεν κατάφερνα και τις εντατικές προπονήσεις και τους αγώνες. Τώρα λέω να επανέλθω γιατί το μπάσκετ είναι άλλη μια λατρεία…

 – Σε λίγους μήνες θα γίνεις 30 ετών. Είναι κάτι που σε τρομάζει; Θα αλλάξει κάπως την καθημερινότητά σου;

Οχι! Τρέχω τόσο που δεν συνειδητοποιώ ότι γίνομαι τριάντα! Χαίρομαι γιατί ωριμάζω, αλλά, μην ανησυχείτε, το ίδιο νούμερο θα παραμείνω ανεξαρτήτως ηλικίας.

– Ποιο θα ήταν το ιδανικό δώρο γενεθλίων για σένα;  Να βλέπω γύρω μου σχέσεις με ουσία, αγάπη, να υπάρχει υγεία και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της κρίσης. Ολα τα άλλα γίνονται.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.

«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω

αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη

μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου

λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η

ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το “μαζί τα

φάγαμε”. Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να

πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους

ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα

είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν

θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.

Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το

10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε

ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο

Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν “ελάτε ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ να πάμε

μπρος”. Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να

διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν

επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν

με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και

έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον

γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ

του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο

Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι

είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:

Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.

Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά και με τους υπόλοιπους οργανισμούς, φορείς και κόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εκλογές, που δεν είναι εθνικές εκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο ψηφοφόρος δεν ενδιαφέρεται για τα κόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.

Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα να αναπτυχθεί. Λίγο το βουλώσανε και είδατε πώς αναπτύχθηκε ο τουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».

Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί ένα ποσό στους Δήμους και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

source: http://www.protothema.gr/Stories/article/331473/kostas-martakisperimenodas-ton-erota/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…

Leave a Reply