ΟΤΕ ΕΡΤ τρόικα ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ – Πολιτική – «Ψηφίστε τα συμφωνηθέντα για να κάνουμε σκληρή διαπραγμάτευση»

πετρα τοιχου – http://lithorama.com.gr/index.asp?Keyword=0000000215.%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%B7%20%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%20%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%85%20%CE%BC%CE%B5%20%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1%20%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82.html. ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Πολιτική – «Ψηφίστε τα συμφωνηθέντα για να κάνουμε σκληρή διαπραγμάτευση» ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Τη γραμμή «ψηφίστε τα ήδη συμφωνηθέντα μέτρα, ώστε να διαπραγματευτούμε σκληρά με την τρόικα» εγκαινιάζει η κυβέρνηση προς τους διαφωνούντες βουλευτές, καθώς γαλάζια και κυρίως πράσινη ΚΟ μοιάζουν απολύτως με κινούμενη άμμο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη ανησυχούν ιδιαιτέρως από την τύχη που μπορεί να έχει όταν φτάσει στη Βουλή ο ενιαίος φόρος ακινήτων, όπως φάνηκε από τη χθεσινή ιδιαίτερα επιθετική, δήλωση του Βύρωνα Πολύδωρα, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος μέσω του Real.fm 97.8 τον χαρακτήρισε αντισυνταγματικό.

Ωστόσο και τα μέτρα που δεν θα χρειαστεί να περάσουν από τη Βουλή εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν ένα ασταθές και ρευστό πολιτικό περιβάλλον που πιθανότατα θα καταστήσουν «αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία» τις διαρροές του προηγούμενου διαστήματος περί σύγκρουσης της κυβέρνησης με την τρόικα, ακόμα και περί πρόωρης κάλπης αν οι δανειστές επιμείνουν σε νέα μέτρα. Το σήκωμα των τόνων, άλλωστε, πλακακι πετρα από το Μέγαρο Μαξίμου το προηγούμενο διάστημα, και το συγκρουσιακό κλίμα με την τρόικα, μάλλον δημιουργεί ευνοϊκό πλαίσιο για τους βουλευτές που αντιδρούν, αφού στα μάτια του κόσμου δεν θέλουν να εμφανίζονται πίσω από την κυβέρνηση.

Μεταξύ των μέτρων που θα εφαρμοστούν και που αναμένεται να δοκιμάσουν την αντοχή, αλλά και την αξιοπιστία της κυβέρνησης ως προς τη δέσμευσή της ότι δεν πρόκειται να λάβει νέα μέτρα, είναι:

• Το κλείσιμο των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ, όπως επιμένει η τρόικα ή όχι.

• Η αναθεώρηση προς τα κάτω των επικουρικών συντάξεων, όπως ήδη έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, πράσινα δάπεδα αλλά και η μείωση των εφάπαξ.

• Η ολοκλήρωση των διαθεσιμοτήτων και η εύρεση της δεξαμενής των νέων 12.500.

• Η υλοποίηση των 2000 απολύσεων, εφόσον η τρόικα δεχθεί τις απολύσεις στην ΕΡΤ, γιατί διαφορετικά θα είναι μεγαλύτερες.

Τα μέτρα αυτά, που αποτελούν προαπαιτούμενα για την τρόικα, αναμένεται να δημιουργήσουν θερμό πολιτικό κλίμα στη χώρα, αλλά και θα εντείνουν τις αντιδράσεις στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Σκεπή που εμφανίζουν εικόνα κινούμενης άμμου. Στην «πράσινη ΚΟ» , μάλιστα, πετρα για χτισιμο σπιτιου η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναζητά τρόπους προκειμένου να μην υπάρξει «ατύχημα», έστω και για προσωρινό χρονικό διάστημα.

Προβληματισμός για τον Βύρωνα

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, επικρατεί έντονος προβληματισμός για το «πού το πάει ο Βύρωνας Πολύδωρας». Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής εξέδωσε χθες σκληρή ανακοίνωση για την πολιτική της κυβέρνησης με τον ενιαίο φόρο ακινήτων, πλακακια πετρας κάνοντας λόγο για «δήμευση περιουσιών». Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες ο Βύρων Πολύδωρας ειρωνεύτηκε «τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τη σθεναρή απόκρουση νέων οριζοντίων μέτρων» αναφέροντας στην ανακοίνωσή του: «Να προσέχουν μη στεναχωρήσουν τους δανειστές μας και θυμώσουν.

Δηλαδή, αν δεν είναι οριζόντια τα πρόσθετα μέτρα (για μισθούς και συντάξεις) και είναι κάθετα (για «κούρεμα» καταθέσεων και για δημεύσεις περιουσιών), θα είναι καλά; Ηθικόν επιμύθιον: ‘’Μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις όσο θέλουμε, με τους ηλίθιους που κυβερνάμε και με τον πόνο τους’’. Αίσχος!».

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής να θελήσει να εκφράσει το χώρο στα δεξιά της ΝΔ, ωστόσο δεν συζητούν το ενδεχόμενο πειθαρχικών μέτρων εναντίον του.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

<span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”></span>

<span itemprop=”description” content=””></span>

<span itemprop=”duration” content=””></span>

<span itemprop=”thumbnail” content=””></span>

<span itemprop=”width” content=”640″></span>

<span itemprop=”height” content=”480″></span>

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=271818&catID=1

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ…

Leave a Reply