ΟΣΕ Facebook σκηνοθέτης ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Υπό κατάληψη ξανά το θέατρο «Εμπρός»

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Υπό κατάληψη τελεί ξανά το «Εμπρός», ντετεκτιβ θεσσαλονικη τιμεσ στην πλατεία Ψυρρή, καθώς εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων, που δραστηριοποιούνται στο αυτοδιαχειριζόμενο……

Υπό κατάληψη ξανά το θέατρο «Εμπρός» ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Μετά το «λουκέτο» από το ΤΑΙΠΕΔ

Υπό κατάληψη τελεί ξανά το «Εμπρός», στην πλατεία Ψυρρή, καθώς εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων, που δραστηριοποιούνται στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο -στο οποίο σφραγίσθηκε προχθές, Δευτέρα, από το ΤΑΙΠΕΔ- το ανακατέλαβαν χθες βράδυ. «Συνεχίζουμε κανονικά τις δράσεις μας» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σκηνοθέτης Βασίλης Νούλας, ο οποίος μετέχει στην κατάληψη.

«Με την ανακατάληψη του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ δηλώνουμε σε όσους τεχνητά θέλησαν να κρατήσουν στη σιωπή την ελεύθερη φωνή τού ότι είμαστε εδώ και θα μείνουμε» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του θεάτρου και προστίθεται: ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΕΡΑΤΟ «Στο υποτιθέμενο ενδιαφέρον του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάδειξη της ιστορικής αξίας του κτιρίου, εμείς απαντάμε εδώ και δύο χρόνια με δράσεις, που προωθούν την καλλιτεχνική δημιουργία και τον πειραματισμό, παράλληλα με την κοινωνικοπολιτική παρέμβαση στο πλαίσιο μιας δομής αντιιεραρχικής και αντιεμπορευματικής».

Η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα για συμμετοχή στις δράσεις και τις εκδηλώσεις που έχουν δρομολογηθεί και οι οποίες θα ανακοινωθούν τόσο από την ιστοσελίδα του θεάτρου όσο και από τη σελίδα του «Εμπρός» στο facebook.

Υπενθυμίζεται ότι το θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, εγκαταλελειμμένο και κλειστό επί σχεδόν πέντε χρόνια, επανενεργοποιήθηκε ως κα ΤΕΙλημμένος χώρος τον Νοέμβριο του 2011 με πρωτοβουλία της ομάδας καλλιτεχνών «Κίνηση Μαβίλη» και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή, καθώς και άλλων καλλιτεχνών και θεωρητικών από τον χώρο των παραστατικών τεχνών, της μουσικής και των εικαστικών.

Τον τελευταίο χρόνο την ευθύνη της λειτουργίας και διαχείρισής του είχε η εβδομαδιαία ανοιχτή του συνέλευση, στην οποία μπορούσαν να συμμετέχουν ελεύθερα όσοι επιθυμούσαν, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, «εφόσον αναγνώριζαν και αποδέχονταν την κατάληψη του θεάτρου ως κοινό αγαθό».

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Χιώτης: «Η τρόικα πήρε τα λεφτά της Μαρίας!»

Ο Διονύσης Χιώτης βοηθάει ένα κοριτσάκι που έχει ιατρική ανάγκη, αλλά ενημέρωσε πως η τρόικα πήρε τα λεφτά για τη νοσηλεία της στην Αμερική.

Ο Ελληνας τερματοφύλακας ενημέρωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook πως τα νέα για την υγεία της μικρής Μαρίας Μόκα είναι ευχάριστα, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τα χρήματα, για τα οποία έγιναν τεράστιες προσπάθειες να συγκεντρωθούν τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο Διονύσης Χιώτης έγραψε συγκεκριμένα: «Θέλω να σας ενημερώσω ότι, ενώ τα νέα είναι για την υγεία της μικρής Μαρίας Μόκα είναι ευχαρίστα, δυστυχώς δεν καταφέραμε να πείσουμε την τρόικα ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την βοήθειά της, ήταν για αυτό τον σκοπό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Πρωτοποριακή συσκευή μεταδίδει ήχους μέσω του ανθρώπινου σώματος!

Η συσκευή Ishin-Den-Shin χρησιμοποιεί ένα μικρόφωνο για να ηχογραφήσει ήχους και ακολούθως τους μετατρέπει σε αθόρυβα σήματα, τα οποία μεταφέρονται μέσω του σώματος του ατόμου που κρατάει το μικρόφωνο

Η Disney ανέπτυξε μια πρωτοποριακή συσκευή, ιδιωτικοι ντετεκτιβ θεσσαλονικη τιμεσ η οποία μεταδίδει ήχο μέσω του ανθρώπινου σώματος, σύμφωνα με το BBC.

Ο λόγος για τη συσκευή Ishin-Den-Shin (στα ιαπωνικά σημαίνει «όταν σκέφτεται το μυαλό, τα μεταδίδει η καρδιά»).

Η συσκευή χρησιμοποιεί ένα μικρόφωνο για να ηχογραφήσει ήχους και ακολούθως τους μετατρέπει σε αθόρυβα σήματα, τα οποία μεταφέρονται μέσω του σώματος του ατόμου που κρατάει το μικρόφωνο.

Στη συνέχεια, όταν το συγκεκριμένο άτομο ακουμπήσει το δάχτυλό του στον λωβό του αυτιού ενός άλλου ατόμου, σχηματίζεται ένα «οργανικό μεγάφωνο» και τα αθόρυβα σήματα μετατρέπονται σε ήχους.

Η νέα συσκευή δημιουργήθηκε στα εργαστήρια της Disney στο Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ.

Αυτή την εβδομάδα, της απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο στην έκθεση Ars Electronica στο Λιντς της Αυστρίας.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Σάλφορντ, μοιχεια Τρέβορ Κοξ δοκίμασε την εφεύρεση και σχολίασε: ντετεκτιβ αμοιβες «Είναι μαγικό. Ακούς ήχους που έρχονται από το πουθενά».

Στην ιστοσελίδα της Disney στο διαδίκτυο, αναφέρεται, ότι «το ηλεκτροστατικό πεδίο που δημιουργείται από τη συσκευή προκαλεί μια σχεδόν ανεπαίσθητη δόνηση στο λωβό, με αποτέλεσμα το δάχτυλο και το αυτί να λειτουργούν ως φυσικά μεγάφωνα, Γραφειο ντετεκτιβ που μετατρέπουν σε ήχο τα κωδικοποιημένα σήματα».

Όπως διευκρινίζεται, «τα σήματα μεταδίδονται από σώμα σε σώμα σε κάθε φυσική επαφή μεταξύ δύο ατόμων».

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/584177/upo-katalipsi-xana-to-theatro-ebros/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply