οικονομία Διακοπές Ευρώπη ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ «Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με θάρρος τις προκλήσεις»

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Με «μεγάλο θάρρος και αποφασιστικότητα» αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση τις ειδικές προκλήσεις που παρουσιάστηκαν, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο……

«Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με θάρρος τις προκλήσεις» ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Μπαρόζο: Ανάπτυξη βασισμένη σε χρέη δεν είναι βιώσιμη

Με «μεγάλο θάρρος και αποφασιστικότητα» αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση τις ειδικές προκλήσεις που παρουσιάστηκαν, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναφερόμενος στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην προσπάθειά της για έξοδο από την κρίση.

Μιλώντας σε συνέδριο για τον τουρισμό στο Βερολίνο, στο οποίο συμμετείχε και η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού, διακόσμηση Όλγα Κεφαλογιάννη, τσιμεντοπλακες ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι δεν υπάρχει, πλέον, υπαρξιακή απειλή για το ευρώ και υποστήριξε ότι τώρα οικοδομείται μία Ευρωπαϊκή Ένωση πιο ισορροπημένη, πιο ανταγωνιστική και πιο ανθεκτική στις παγκόσμιες προκλήσεις. «Ανάπτυξη βασισμένη σε χρέη δεν είναι βιώσιμη» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, πετρα για εξωτερικο τοιχο τιμες ωστόσο, προειδοποίησε τη Γερμανία ότι «δεν θα παραμείνει νησίδα ευδαιμονίας, πετρα καρυστου τιμοκαταλογος εάν περιστοιχίζεται από χώρες σε κρίση» και πρό ΤΕΙνε οι επιχειρηματίες τουρισμού από τις πλουσιότερες χώρες να επενδύσουν στις χώρες του Νότου, όπως την πατρίδα του, την Πορτογαλία, ή την Ελλάδα. «Το εννοώ σοβαρά. Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες σε αυτές τις χώρες, οι οποίες τώρα κάνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα και τους τρόπους προσέλκυσης τουριστών» σημείωσε ο κ. Μπαρόζο και έκανε λόγο για μία κερδοφόρα υπόθεση για τη Γερμανία, κηποι με βοτσαλα σε κάθε περίπτωση.

Αναφερόμενος στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής επανέλαβε τη σημασία της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και την τροφοδοσία της οικονομίας με κίνητρα, κυρίως όπου χρειάζεται περισσότερο η ανάκαμψη. «Διότι πολλοί πολίτες σε ολόκληρη την ευρώπη δεν νοιώθουν τη βελτίωση. Η απειλή μίας ανάκαμψης χωρίς θέσεις εργασίας μάς στοιχειώνει ακόμη και κυρίως οι νέοι απαιτούν ελπίδα και ευκαιρίες» επεσήμανε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2014 θα είναι η χρονιά που θα δούμε ότι οι προσπάθειές μας για οικονομικές μεταρρυθμίσεις αναταμείβονται και μας ξαναφέρνουν στον δρόμο της ανάπτυξης. «Έχουμε, λοιπόν, πολλά να κάνουμε πριν από τις καλοκαιρινές μας διακοπές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρόζο, κλείνοντας την ομιλία του.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, πετρα επενδυσης εξωτερικου τοιχου σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/615893/i-elliniki-kuvernisi-adimetopizei-me-tharros-tis-prokliseis/

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…

Leave a Reply