Νομική Κρίση URL ΜΕΙΚ ΑΠ ΗΠΑ και Ισραήλ δεν έχουν ψήφο στην UNESCO από σήμερα

ΜΕΙΚ ΑΠ Οι δύο χώρες διαμαρτυρήθηκαν για την ένταξη της Παλαιστίνης στον διεθνή οργανισμό και δεν κατέβαλαν παρακολουθηση κινητου για δύο χρόνια την συνδρομή τους

…”

ΗΠΑ και Ισραήλ δεν έχουν ψήφο στην UNESCO από σήμερα ΜΕΙΚ ΑΠ

Οι δύο χώρες διαμαρτυρήθηκαν για την ένταξη της Παλαιστίνης στον διεθνή οργανισμό και δεν κατέβαλαν για δύο χρόνια την συνδρομή τουςΠηγή του ΟΗΕ -που θέλησε να μείνει ανώνυμη- αποκάλυψε την Παρασκευή ότι για δύο χρόνια ΗΠΑ και Ισραήλ δεν κατέβαλαν την συνδρομή τους στην UNESCO -διαμαρτυρόμενες επειδή αποδέχθηκε την ένταξη της Παλαιστίνης- και έτσι, σήμερα έχασαν το δικαίωμα ψήφου στον διεθνή οργανισμό.

Σημειώνεται πως η Παλαιστίνη εντάχθηκε στην UNESCO στις 31 Οκτωβρίου του 2011 και από εκείνη την ημέρα ΗΠΑ και Ισραήλ σταμάτησαν την καταβολή της συνδρομής τους. Ακόμη, η απόφαση των ΗΠΑ ελήφθη «αναγκαστικά», αφού στην χώρα υπάρχει νόμος που απαγορεύει την χρηματοδότηση διεθνών οργανισμών που αναγνωρίζουν το αίτημα των Παλαιστινίων για δικό τους κράτος.

Το Ισραήλ, από την άλλη, όπως δήλωσε τότε, διέκοψε την συνδρομή του στον διεθνή οργανισμό ως αντίδραση στις μονομερείς προσπάθειες των Παλαιστινίων να αναγνωρίσει το κράτος τους η διεθνής κοινότητα.

Επιπρόσθετα, η απόφαση των ΗΠΑ προκάλεσε οικονομική κρίση στην UNESCO, αφού ο ετήσιος προϋπολογισμός της μειώθηκε στο 22% και πάνω από 300 εργαζόμενοι κινδύνεψαν να χάσουν την δουλειά τους. 

Το Σάββατο, πάντως, η UNESCO, αναμένεται να εκδώσει κατάλογο  με τις χώρες, που έχασαν το δικαίωμα ψήφου, λόγω μη καταβολής της συνδρομής τους.

ΜΕΙΚ ΑΠ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

<span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”></span>

<span itemprop=”description” content=””></span>

<span itemprop=”duration” content=””></span>

<span itemprop=”thumbnail” content=””></span>

<span itemprop=”width” content=”640″></span>

<span itemprop=”height” content=”480″></span>

ΜΕΙΚ ΑΠ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και παρακολουθηση κινητου η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο ” παρακολουθηση κινητου Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των παρακολουθηση κινητου Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου παρακολουθηση κινητου εγκλήματος, παρακολουθηση κινητου ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΜΕΙΚ ΑΠ

source: http://www.protothema.gr/world/article/326729/ipa-kai-israil-den-ehoun-psifo-stin-unesco-apo-simera/

ΜΕΙΚ ΑΠ…

Leave a Reply