νερό νερό νερό ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Εργασίες επισκευής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Η αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία έδωσε εντολή να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά τη βλάβη που σημειώθηκε σε ένα από τα κυκλώματα ψύξης. Η Νasa ανακοίνωσε πως……

Εργασίες επισκευής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Το Σάββατο η πρώτη «διαστημική βόλτα»

Η αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία έδωσε εντολή να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά τη βλάβη που σημειώθηκε σε ένα από τα κυκλώματα ψύξης.

Η Νasa ανακοίνωσε πως για να επιδιορθωθεί η προβληματική αντλία θα χρειαστεί δύο αστροναύτες να βγουν τρεις φορές από τον Σταθμό με την πρώτη «διαστημική βόλτα» να είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της NASA, πλακα καρυστου η κατάσταση είναι πιθανώς σοβαρή αλλά όχι απειλητική για τη ζωή του πληρώματός του. 

Το σύστημα ψύξης που είναι εκτός λειτουργίας χρησιμοποιείται για να μειώσει τη θερμοκρασία του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού του σταθμού δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζος Μπίερλι εκπρόσωπος της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας. Ωστόσο όπως είπε « σε καμία στιγμή το πλήρωμα δεν βρέθηκε σε κίνδυνο» προσθέτοντας ότι όλα τα μέλη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού είναι καλά .

Η αποτυχία στο σύστημα ψύξης πιθανόν να σχετίζεται με κάποιο πρόβλημα σε μια ελαττωματική βαλβίδα μέσα σε μια αντλία που βρίσκεται έξω από το σταθμό συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της NASA. Το σύστημα κλείνει αυτόματα μετά την ανίχνευση μη φυσιολογικών θερμοκρασιών, πετρα καρυστου δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος της NASA στο Johnson Space Center του Χιούστον.

Πάντως οι διαστημικοί περίπατοι έχουν ανασταλεί από τον Ιούλιο όταν σε έναν από αυτούς ο Ιταλός αστροναύτης Λούκα Παρμιτάνο αντιμετώπισε πρόβλημα διαρροής με αποτέλεσμα το κράνος του για να γεμίσει με νερό.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι σε τροχιά περίπου 250 μίλια (περίπου 400 χιλιόμετρα) πάνω από τη Γη.

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Επίθεση με μπουκάλια στον Πρ. Παυλόπουλο

Θύμα προπηλακισμού των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ, πετρες που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, έπεσε ο πρώην υπουργός, Προκόπης Παυλόπουλος.

Συγκεκριμένα, πετρα λατομειου τιμη ο κ. Παυλόπουλος ανέβαινε με τα πόδια τη Β. Σοφίας, πετρεσ όταν έγινε αντιληπτός από τους διαδηλωτές.

Κάποιοι εξ αυτών φώναξαν συνθήματα εις βάρος του, επενδυση πετρα ενώ στη συνέχεια εκτοξεύθηκαν μπουκαλάκια με νερό, πετρα λατομειου τιμη πολλά εκ των οποίων τον πέτυχαν καταβρέχοντας το κοστούμι του.

Ο κ. Παυλόπουλος παρέμεινε ψύχραιμος και χωρίς να πει το ο,τιδήποτε κατέφυγε στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο και αποχώρησε.

Εικόνες από την επίθεση

<param name="movie" value="//www. YouTube-nocookie.com/v/VBSUiqap 3Gg?hl=en_US&version=3″>

<embed src="//www. YouTube-nocookie.com/v/VBSUiqap 3Gg?hl=en_US&version=3″ type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” height=”315″ width=”560″>

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, χωρίς να ικανοποιηθούν από τις δεσμεύσεις του.

Το πλήθος που διαδήλωνε έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αντέδρασε έντονα όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι θα παραστεί στις κινητοποιήσεις τους.

Πηγή βίντεο: Ναυ Τεμπορική

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ JUMBO: Ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του «σωτήρα» των γονιών;

Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, γονείς και μαθητές δέχονται εδώ και καιρό τον καταιγισμό διαφημιστικών μηνυμάτων σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα της γνωστής εταιρείας «JUMBO», που υπόσχεται να «ελαφρύνει» τα βάρη των γονιών από τα έξοδα της λεγόμενης «σχολικής λίστας».

Το διάσημο πλέον διαφημιστικό μήνυμα δείχνει τον ήρωα Jumbo να «εκτελεί» τις υψηλές τιμές των απαραίτητων για τους μαθητές προϊόντων και να «απελευθερώνει» τους «αλυσοδεμένους» γονείς.

Πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια στο γνωστό ύφος των «JUMBO», να δημιουργήσει με επικάλυψη το χιούμορ μια εικόνα συμπάθειας προς γονείς και παιδιά για την εταιρεία, η οποία «αντιστέκεται» στις αυξήσεις των τιμών.

Το πραγματικό πρόσωπο της εταιρείας, όμως, γνωρίζουν πρώτα και κύρια οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί. Είναι πολλές οι φορές που εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει σκληρές, εντατικοποιημένες συνθήκες εργασίας, εκδικητικές απολύσεις, κλίμα αυταρχικό και ωράρια που παραβιάζουν προκλητικά τα νόμιμα επιτρεπόμενα στα καταστήματα «JUMBO».

Το στοιχείο-κερασάκι στην τούρτα δημοσιοποιήθηκε στις αρχές του μήνα και αν αληθεύει, φανερώνει τις ψυχρής λογικής απαιτήσεις της εταιρείας, η οποία ζητεί νέους εργαζομένους 4ωρης απασχόλησης με αμοιβή πείνας, ύψους 180 ευρώ το μήνα!

Αν η ενημέρωση αυτή αποδειχθεί αληθής, καθίσταται φανερό πως επιχειρήσεις παντοδύναμες και εύρωστες οικονομικά, όπως τα «JUMBO», ποντάρουν στην τεράστια ανεργία, για να βρουν φθηνούς εργαζομένους, ώστε να αυξήσουν ακόμα περισσότερα τα κέρδη τους, τα οποία έφτασαν τα 96,96 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία, σύμφωνα με την ICAP και τους δημοσιευμένους ισολογισμούς.

Η δε «4ωρη εργασία» -κατά τη συνήθη πρακτική της αγοράς- συχνά δεν τηρείται και οι εργαζόμενοι -σύμφωνα με καταγγελίες τους- υποχρεώνονται να δουλεύουν για περισσότερες ώρες, για τις οποίες δεν αμείβονται.

Όσο για τις χαμηλές τιμές, η εταιρεία εισάγει την τεράστια πλειοψηφία των προϊόντων της από την Κίνα, όπου το κόστος παρ αγωγής είναι εξαιρετικά χαμηλό, όμως, αμφισβητείται συχνά η ποιότητα των προϊόντων που κατασκευάζονται εκεί. Πρόσφατα, άλλωστε, ο ΕΦΕΤ επέβαλε πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ στην «JUMBO» για διακίνηση μη ασφαλών υλικών και αντικειμένων που προορίζονταν να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα, ενώ λίγο νωρίτερα είχε διατάξει την ανάκληση γλειφιτζουριού από τα καταστήματα της εταιρείας, επειδή περιείχε χρωστικές που δεν αναγράφονταν στην ετικέτα. Οι ουσίες αυτές θα μπορούσαν να έχουν επιβλαβείς συνέπειες στη δραστηριότητα και προσοχή των παιδιών, είχε επισημάνει στη σχετική ανακοίνωση ο ΕΦΕΤ.

Βαριές σκιές τελικά πλανώνται πάνω από τον «ξέγνοιαστο» κόσμο των «JUMBO». Φαίνεται τελικά, αν αποδειχθούν, πως στο «παιχνίδι» του κέρδους δε χωρούν «παιδικοί» συναισθηματισμοί για τους υπαλλήλους.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλο πρόστιμο στα JUMBO και σε 4 ακόμα εταιρείες

Προσοχή: Ανάκληση γλειφιτζουριού από τα JUMBO

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/622252/ergasies-episkeuis-ston-diethni-diastimiko-stathmo-/
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…

Leave a Reply