Μνημόνιο μαθητών εκπαιδευτικοί ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ «Προτεραιότητα η πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού»

πετρες καρυστου, http://lithorama.com.gr/Index.asp?Code=000552.%CE%A0%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85.html. ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Τα ζητήματα της πρόληψης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, παρουσιάστηκαν κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Παιδείας…

«Προτεραιότητα η πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού» ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Κεδίκογλου: Η εικόνα στα σχολεία δεν είναι καθόλου ευχάριστη

Τα ζητήματα της πρόληψης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, παρουσιάστηκαν κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Παιδείας.

«Η εικόνα που μου μεταφέρεται από τα σχολεία, δυστυχώς, δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Μέσα στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που ζούμε, η ένταση φαίνεται να έχει μεταφερθεί και στα σχολεία» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου. «Η όποια πρωτοβουλία μας σχετικά με τα θέματα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού διαπνέεται από δύο βασικές αρχές: πρώτον, από τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και δεύτερος στόχος μας είναι να φτάσουμε στον μαθητή και να σπάσουμε τη σιωπή» σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου, πετρα λατομειου τιμη αναφερόμενος στις ενέργειες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, Πλάκες Καρύστου με τη συνάντηση με τους 13 Συντονιστές Δράσης (έναν σε κάθε περιφέρεια), τη συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτ ροπής του Παρατηρητηρίου και, πλακεσ καρυστου μεταξύ άλλων το Μνημόνιο συνεργασίας του υπουργείου με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και με την «Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής υγείας του Παιδιού και του Εφήβου».

«Για πρώτη φορά, υπουργείο, επιστήμονες και εκπαιδευτικοί επιχειρούν οργανωμένα να αντιμετωπίσουν ένα θέμα που απασχολεί τόσο την οικογένεια και τις σχολικές μονάδες» σημείωσε ο πρόεδρος και συντονιστής, Παναγιώτης Βεντήρης, Σκεπή τονίζοντας πως «ο στόχος, όσο και μεγάλος αν είναι, πετρες καρυστου είναι ρεαλιστικός».

«Το ζητούμενο είναι η άμεση αντιμετώπιση του θέματος. Επιδιώκουμε το πρόβλημα να μην φτάνει σε εμάς, πετρες καρυστου αλλά να φτάνει σε εμάς η πρακτική πώς αντιμετωπίστηκε το γεγονός» είπε, από την πλευρά της, Πλάκε ΕλλάδαΕλλάδας. Αναφερόμενη στην εμπειρία της, τόνισε πως υπάρχει μια αυξητική τάση φαινομένων σχολικής βίας, που δεν είναι όμως τόσο ανησυχητική.

«Στόχος μας είναι τα παιδιά να μην μπαίνουν σε μια συνωμοσία της σιωπής» υπογράμμισε, ο καθηγητής κ. Ιωάννης Τσιάντης, τονίζοντας την ανάγκη να αλλάξουν οι σχέσεις καθηγητών- μαθητών και οι σχέσεις μαθητών, μεταξύ τους.

«Το παιδί δεν είναι το μέλλον. Είναι το παρόν. Και πρέπει να το προστατέψουμε» είπε ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού», πετρες λέγοντας πως το σχολείο δεν δημιουργεί βία, αλλά σε αυτό καταλήγει η βία. «Στόχος είναι να στηρίξουμε την εκπαιδευτική κοινότητα, όχι να την υποκαταστήσουμε» κατέληξε.

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μέρλιν

Στόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

<iframe src="http://c DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”description” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”duration” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”thumbnail” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”width” content=”640″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”height” content=”480″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, πετρες καρυστου ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

source: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/623082/proteraiotita-i-prolipsi-tis-sholikis-vias-kai-tou-ekfovismou/
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…

Leave a Reply