Μακάμπι Χάιφα Μακάμπι Χάιφα γυναίκες ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΒΟΛΟΣ «Δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας»

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΒΟΛΟΣ Την Τρίτη κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό. Ο υπουργός Εργασίας……

«Δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας» ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΒΟΛΟΣ Γ. Βρούτσης: Έρχονται αλλαγές στις εργοδοτικές εισφορές

Την Τρίτη κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης δεσμεύτηκε, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ότι δε θα θιγούν τα όρια ηλικίας.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι όσοι ασφαλισμένοι θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με το νόμο 3863/2010 θα λάβουν κανονικά τη σύνταξή τους.

Η προθεσμία για θεμελίωση βάσει αυτού του νόμου ισχύει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, όπως εξήγησε.

Τα πλασματικά όρια συνταξιοδότησης θα ισχύουν επίσης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι οι γυναίκες που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με ανήλικο παιδί δε θα θιγούν.

«Διευρύνουμε το νόμο 4062 και σε εκείνον θα περιλαμβάνονται πλέον και οι αγρότες, οι οποίοι προέβαλαν ένα αίτημα δίκαιο και θα ικανοποιηθεί», είπε επίσης ο υπουργός.

Αποκάλυψε συν τοις άλλοις ότι ο νόμος που έρχεται προς ψήφιση περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τα λεγόμενα «ευγενή ταμεία».

«Η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και οι τράπεζες πλήρωναν πολύ υψηλές εργοδοτικές εισφορές για τους εργαζόμενούς τους επειδή βρίσκονταν υπό την αιγίδα του Κράτους. Αυτό ήταν στρέβλωση. Θέλουμε να μειώσουμε το εργοδοτικό κόστος (απολαβές και εισφορές) στο ύψος εκείνου των ιδιωτικών επιχειρήσεων με βάσει τους κανόνες ανταγωνισμού», υποστήριξε ο Γιάννης Βρούτσης.

«Οι οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις τελείωσαν. Ο εξορθολογισμός του μη μισθολογικού κόστους είναι αυτό που θα γίνει», πρόσθεσε.

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει τη μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων, πληκτρολογια συναγερμου ΒΟΛΟΣ με τους εργοδότες να πληρώνουν στο κράτος μικρότερες εισφορές, χωρίς όμως να θιγούν οι συντάξεις».

«Θα το καταφέρουμε. Στην προηγούμενη ρύθμιση πήραμε στις πλάτες μας 240 εκατ. ευρώ από μείωση στις εισφορές των επιχειρήσεων», ανέφερε.

«Έχουμε την απαίτηση από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να στηρίξει την ελληνική προσπάθεια. Όποιος εξακολουθεί να προχωρά με λογικές αδήλωτης εργασίας, θα μας βρει μπροστά του», προειδοποίησε.

Βάσει του σχεδίου νόμου, όλο το σύστημα Ασφάλειας της χώρας ενσωματώνεται από 1η Δεκεμβρίου μέσα στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση, συναγερμοσ crow ΒΟΛΟΣ που υποβάλεται δηλαδή από κάθε εργοδότη -και το κράτος- στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή. Σε μηνιαία βάση θα ελέγχεται η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση όλων των εταιρειών. Εκεί θα διασταυρώνονται όλα τα στοιχεία. Είναι μια μεταρρύθμιση που την κάναμε και λειτουργεί», εξήγησε ο υπουργός.

«Μάθαμε επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν που δεν τις γνωρίζαμε καν. Εισπρακτική εταιρεία που συνεργάζεται με τράπεζα βρέθηκε να χρωστάει 7 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν το γνωρίζαμε καν. Τώρα αυτά τα χρήματα θα διεκδικηθούν», αποκάλυψε.

«Αυτά που γνωρίζαμε παλιά, τελειώσανε», συμπλήρωσε ο κ. Βρούτσης.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΒΟΛΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΒΟΛΟΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, ασυρματοσ συναγερμοσ paradox ΒΟΛΟΣ στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, συναγερμοσ παραθυρου ΒΟΛΟΣ αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφο καλυτεροσ ασυρματοσ συναγερμοσ ΒΟΛΟΣρετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΒΟΛΟΣ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, τοποθετηση συναγερμου ΒΟΛΟΣ σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, σειρηνεσ συναγερμου σπιτιου ΒΟΛΟΣ όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/600686/den-tha-thigoun-ta-oria-ilikias/

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply