μέλλον Κρίση Κρίση ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Το ταμείο αλληλοβοήθειας τραπεζών ελέγχεται από το υπουργείο Εργασίας

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης ενημέρωσε εγγράφως τη Βουλή, για το περιεχόμενο……

Το ταμείο αλληλοβοήθειας τραπεζών ελέγχεται από το υπουργείο Εργασίας ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Έγγραφη ενημέρωση στη Βουλή από τον Βρούτση

Ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης ενημέρωσε εγγράφως τη Βουλή, για το περιεχόμενο και τις προτάσεις της αναλογιστικής μελέτης του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Ιονικής-Λαϊκής τράπεζας και άλλων Τραπεζών (ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ).

Η αναλογιστική μελέτη του Ταμείου προτείνει μείωση των συντάξεων κατά 60% υφιστάμενων και μελλοντικών συνταξιούχων, τετραπλασιασμό του ασφαλίστρου ή και συνδυασμό των δύο μέτρων και ακόμη τη διερεύνηση ένταξης του Ταμείου σε άλλο φορέα, με όσο το δυνατόν ευνοϊκότερους όρους.

Το έγγραφο του υπουργού Εργασίας διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου μετά από ερώτηση του βουλευτή Πάρι Μουτσινά (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές) για το μέλλον του Ταμείου και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Η οικονομική κατάσταση

Ως προς την οικονομική κατάσταση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, ηλιακοι θερμοσιφωνεσ κενου ο υπουργός Εργασίας διευκρινίζει ότι τα στοιχεία προέρχονται από την έγγραφη ενημέρωση του Ταμείου και δείχνουν ότι το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ σήμερα διαθέ ΤΕΙ κεφάλαια με τρέχουσες αξίες περίπου 220 εκατομμύρια. Η τρέχουσα διάρθρωση κεφαλαίων έχει ως εξής:

Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου (τρέχουσα αξία): 30.804.335 ευρώ.

Αμοιβαία κεφάλαια (τρέχουσα αξία): μαλτεζοσ ηλιακοι θερμοσιφωνεσ τιμεσ 80.763.644,63.

Μετοχές εσωτερικού (τρέχουσα αξία): 9.948.826,99 ευρώ.

Καταθέσεις προθεσμίας (ταμειακά διαθέσιμα): 99.800.000 ευρώ.

Ομόλογα τραπεζών: βαση ηλιακου θερμοσιφωνα 175.000 ευρώ.

Ως προς τους λόγους που επιδείνωσαν την κατάσταση του Ταμείου, γίνεται επίκληση σε έγγραφη ενημέρωση του Ταμείου στην οποία αναφέρεται ότι αυτοί είναι:

Τα προγράμματα εθελούσιων αποχωρήσεων των Τραπεζών από το 1998 και μετά, χωρίς το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ να έχει αποζημιωθεί γι΄ αυτό από τις τράπεζες ενώ αυτό προβλέπεται από το 2005 και εφεξής από τους Ν. 3371/2005 και Ν. 3620/2007.

Το γεγονός ότι σύμφωνα με το Ν. 3371/2005 (αλλά και πριν από τον εν λόγω νόμο, δηλαδή από το 1998) σταμάτησαν οι τράπεζες να ασφαλίζουν στο Ταμείο νέους εργαζόμενους με αποτέλεσμα σήμερα το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ να έχει περίπου 6.200 ασφαλισμένους και περίπου 5.500 συνταξιούχους).

Η εισφοροδιαφυγή η οποία έχει αντιμετωπισθεί σε βάρος του Ταμείου από αρκετές τράπεζες.

Η κατάρρευση όλων των επενδυτικών επιλογών του Ταμείου, Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Κενού λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι ευνοϊκές καταστατικές διατάξεις που ισχύουν στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Η αναλογιστική μελέτη

Οι Διοικήσεις του Ταμείου παρακολουθούν διαχρονικά τους δείκτες βιωσιμότητας του Ταμείου με εκπόνηση των απαραίτητων αναλογιστικών μελετών. Οι εν λόγω μελέτες εμφανίζουν αναλογιστικά ελλείμματα ανάλογα με το σενάριο, ηλιακοι θερμοσιφωνες ελκο τα οποία κυμαίνονται από 450 εκατομμύρια ευρώ έως και 1 δισ. ευρώ.

Η πρόσφατη αναλογιστική μελέτη του Ταμείου του έτους 2011 εμφανίζει αναλογιστικό έλλειμμα και όχι ταμειακό και προτείνει:

Μείωση των συντάξεων κατά 60% υφιστάμενων και μελλοντικών.

Αύξηση ασφαλίστρου (τετραπλασιασμό) ή

Συνδυασμό των ανωτέρω.

Προτείνει επίσης τη διερεύνηση ένταξης του Ταμείου σε άλλο φορέα με όσο το δυνατόν ευνοϊκότερους όρους.

«Σύμφωνα επομένως με το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, ηλιακοι θερμοσιφωνες ελκο το Ταμείο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ταμειακής ρευστότητας αλλά εκτιμάται ότι μπορεί να καταβάλλει κανονικά τις συντάξεις για μια περίπου δεκαετία, υπό τις παρούσες συνθήκες χωρίς τη λήψη περαιτέρω μέτρων», αναφέρεται στο έγγραφο του κ. Βρούτση.

Ωστόσο γίνεται γνωστό ότι η Γενική Συνέλευση των μελών του Ταμείου, hliakoi uermosifvnes ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ τον Οκτώβριο του 2013 αποφάσισε για το μέλλον του Ταμείου αρχικώς:

Να επεξεργαστεί το σενάριο της αυτόνομης πορείες του Ταμείου (με άμεση εξυγίανση των καταστατικών διατάξεων) και παράλληλη μείωση των βοηθημάτων στο ύψος που ορίζει η τελευταία αναλογιστική μελέτη του Ταμείου.

Παράλληλα να εκπονήσει επικαιροποιημένη αναλογιστική μελέτη με τα σημερινά ισχύοντα στο Ταμείο (τα εξελισσόμενα προγράμματα εθελούσιων αποχωρήσεων κλπ) ώστε να αξιολογηθούν εκ νέου οι δείκτες βιωσιμότητας του Ταμείου.

Στην περίπτωση που τα μέτρα που θα ληφθούν δεν διασφαλίζουν και δεν βελτιώνουν σοβαρά την οικονομική κατάσταση του Ταμείου, κλπ, θα εξετασθεί η δυνατότητα της ένταξής του στο ΕΤΕΑ.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

<span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”></span>

<span itemprop=”description” content=””></span>

<span itemprop=”duration” content=””></span>

<span itemprop=”thumbnail” content=””></span>

<span itemprop=”width” content=”640″></span>

<span itemprop=”height” content=”480″></span>

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίναΝεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/611898/to-tameio-allilovoitheias-trapezon-eleghetai-apo-to-upourgeio-ergasias/

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply