Λευκωσία Αγκυρα Το Νησί ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Φόρμουλα για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό αναζητά ο ΟΗΕ

Πλάκες Καβάλας – http://lithorama.com.gr/Index.asp?Code=000539.%CE%A0%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%82.html. ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Μπροστά στο αδιέξοδο που υπάρχει στη Λευκωσία για την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο Κυπριακό……

Φόρμουλα για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό αναζητά ο ΟΗΕ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Καθοριστική η αποψινή συνάντηση Μπαν Κι Μουν-Αλεξάντερ Ντάουνερ

Μπροστά στο αδιέξοδο που υπάρχει στη Λευκωσία για την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο Κυπριακό, τα Ηνωμένα Έθνη αναζητούν φόρμουλα ώστε να ξεκινήσουν το συντομότερο οι συνομιλίες.

Καθοριστική για τα επόμενα βήματα του διεθνούς οργανισμού αναμένεται να είναι η αποψινή συνάντηση του γγ, πετρες δαπεδου Μπαν Κι-μουν, με τον ειδικό σύμβουλό του στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Διπλωματική πηγή ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «παρά τις διαφορές και τα εμπόδια, πετρες δαπεδου κάποια στιγμή μέσα στο Νοέμβριο θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις» και ο ΟΗΕ αναζητεί την «χρυσή τομή» για το περιεχόμενο του ανακοινωθέντος στον οποίο θα πρέπει να συμφωνήσουν οι δυο πλευρές. Όπως υποστηρίζεται, δεν αποκλείεται να υπάρξει κίνηση από πλευράς Μπαν Κι-μουν, παρουσιάζοντας «συμβιβαστική πρόταση» για την πραγματοποίηση συνάντησης των ηγετών των δυο κοινοτήτων, του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Ντερβίς Έρογλου.

Εκτός από το γγ των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Ντάουνερ θα παρακαθήσει απόψε σε σύσκεψη με τον αναπληρωτή γγ, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, Τζέφερι Φέλτμαν, την ειδική αντιπρόσωπο του ΓΓ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ και συνεργάτες τους.

Ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δυο πλ ευρών στο νησί αναδεικνύεται σε σχέση με τη βάση των συνομιλιών. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην έναρξη των διαπραγματεύσεων, αν δεν ξεκαθαρίσει η βάση των συνομιλιών, με στόχο μια λύση που θα στηρίζεται σε μια κυριαρχία και μια ιθ αγένεια.

Από την πλευρά του, πετρες δαπεδου ο κ. Έρογλου επιμένει στον ορισμό συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και απορρίπ ΤΕΙ σαφή αναφορά στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που καθορίζουν το πλαίσιο της λύσης σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Μετά τις αποψινές συναντήσεις του στην έδρα του ΟΗΕ, ο κ. Ντάουνερ θα αναχωρήσει για την Κύπρο, πλακεσ πεζοδρομιου τιμες όπου θα δει χωριστά τους διαπραγματευτικές των δυο κοινοτήτων, ενώ χωριστές συναντήσεις θα έχει και με τους κ.κ. Αναστασιάδη και Έρογλου.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του περασμένου μήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, πετρα βολος είχε δηλώσει, μετά από συνάντησή του με το λεγόμενο «υπουργό Εξωτερικών» των Τουρκοκυπρίων, Οζντίλ Ναμί, ότι είχε προγραμματιστεί από τον ΟΗΕ να υπάρξει κοινή συνάντηση των δυο ηγετών στο νησί στις 4 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, πλάκες εξωτερικού χώρου αναμένεται ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν οι συναντήσεις του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη, στην ‘Αγκυρα και του Τουρκοκύπριου, πετρα λατομειου τιμη Οσμάν Ερτούγ, στην Αθήνα, αλλά ακόμη δεν είναι σίγουρο αν θα πρέπει πρώτα να συμφωνηθεί η επανέναρξη των συνομιλιών στη Λευκωσία, σε κάτι που φαίνεται ότι επιμένει η τουρκική πλευρά.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μέρλιν

Στόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

<iframe src="http://c DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”description” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”duration” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”thumbnail” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”width” content=”640″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”height” content=”480″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/603230/formoula-gia-na-xekinisoun-oi-sunomilies-gia-to-kupriako-anazita-o-oie/
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…

Leave a Reply