Κύπρου Κύπρου ΟΗΕ ΜΕΙΚ ΑΠ Συνάντηση Αναστασιάδη με τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ

ΜΕΙΚ ΑΠ Πολύωρη συνάντηση είχε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, απιστια με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ……

Συνάντηση Αναστασιάδη με τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ ΜΕΙΚ ΑΠ Ο πρόεδρος της Κύπρου ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετάσχει σε συνομιλίες χωρίς να υπάρχει κοινή δήλωση

Πολύωρη συνάντηση είχε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ο πρόεδρος της Μεγαλλονήσου κατέστησε σαφές στο σύμβουλο ότι «δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συνομιλίες χάριν των συνομιλιών, εάν προηγουμένως δεν υπάρξει κοινή δήλωση, που θα περιλαμβάνει τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού», όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ανησυχία του για τις θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τις προσπάθειες για διαμόρφωση κοινής δήλωσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «ήταν κατ’ ιδίαν η συνάντηση» και πρόσθεσε ότι δεν θα υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε δηλώσει πως κατά τη συνάντηση θα ξεκαθαρίζονταν πράγματα, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «εκείνο που γνωρίζω ήταν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν πολύ έντονος στις θέσεις του τόσο για τα τελευταία γεγονότα όσο και για το ρόλο των Ηνωμένων Εθνών όπως αυτές συνοψίζονται στα ψηφίσματα».

Ερωτηθείς από το ΑΜΠΕ εάν ο πρόεδρος Αναστασιάδης προτίθεται να στείλει απεσταλμένο του στο Μπαν Γκι Μουν, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «αυτά θα τα καθορίσουμε και σε επίπεδο εθνικού συμβουλίου και τις επόμενες μέρες θα έχουμε πολύ καιρό να σκεφτούμε». Επιπλέον, επισήμανες ότι οι διαβουλεύσεις για κοινή δήλωση συνεχίζονται.

Από την πλευρά του, ο κ. Ντάουνερ τόνισε: «Όλοι καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια για την κοινή δήλωση, είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό στη διαδικασία και ο γενικός γραμματέας επιθυμεί να δει τους δύο ηγέτες να συμφωνούν επί μιας κοινής δήλωσης και έτσι συνεχίζουμε να προχωρούμε με αυτό».

Κληθείς να σχολιάσει το χρονοδιάγραμμα που φέρεται να τέθηκε από το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για το θέμα του κοινού ανακοινωθέντος, ο κ. Ντάουνερ υποστήριξε ότι ο γραμματέας δεν είπε κάτι τέτοιο. «Αντιλαμβάνομαι ότι έχει ερμηνευθεί έτσι, αλλά ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα απλώς παρέπεμψε στο γεγονός ότι θα ερχόμουν στην Κύπρο αυτή τη βδομάδα και ότι ο γενικός γραμματέας θα ήθελε να δει ένα κοινό ανακοινωθέν». Αυτό, όμως, δεν σημαίνει στο τέλος της βδομάδας αυτής και δεν σημαίνει ότι αν δεν συμφωνηθεί τότε θα υπάρξουν συνέπειες, πρόσθεσε. «Είναι σημαντικό να το κατανοήσουμε αυτό και να μη λέμε, όπως πολλά ΜΜΕ έχουν αναφέρει, απιστια ότι πρόκειται για τελεσίγραφο», κατέληξε.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, απιστια Ντερβίς Έρογλου, δήλωσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά κατέθεσε τις τελευταίες προτάσεις της προχθές και επανέλαβε ότι σε περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτές, η διαδικασία πρέπει να τερματισθεί. Είπε μάλιστα ότι έγινε ανταλλαγή προτάσεων και αντιπροτάσεων τέσσερις ή πέντε φορές.

ΜΕΙΚ ΑΠ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, απιστια σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΜΕΙΚ ΑΠ Συρία: «Κατεπειγόντως» η συζήτηση στον ΟΗΕ για την πρόταση της Ρωσίας

Ξεκινά σήμερα η συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την πρόταση της Μόσχας – Σε συνεργασία ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία θα εξετάσουν τις παραμέτρους τηςΕκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο NBC News ότι συζητήσεις σχετικά με την πρόταση της Ρωσίας να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό της η Συρία, αναμένονται να ξεκινήσουν σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο αξιωματούχους αποκάλυψε πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, συνομίλησε με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με την πρόταση.

Συμφώνησαν, λοιπόν, να συνεργαστούν, απιστια και σε επαφή με τη Ρωσία και την Κίνα, απιστια να «εξετάσουν σοβαρά τις παραμέτρους της ρωσικής πρότασης να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο τα πυρηνικό οπλοστάσιο της Συρίας, ώστε να εξασφαλιστεί και να εξακριβωθεί η καταστροφή του».

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, «οι προσπάθειες αυτές θα ξεκινήσουν σήμερα στον ΟΗΕ και θα περιλαμβάνουν συζήτηση σχετικά με τα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα πιθανό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

 

ΜΕΙΚ ΑΠ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/605129/sunadisi-anastasiadi-me-ton-eidiko-sumvoulo-tou-oie/

ΜΕΙΚ ΑΠ…

Leave a Reply