κυβέρνηση κυβέρνηση Σαμαρά ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Προβληματισμοί στο Μαξίμου από κυλιόμενες δημοσκοπήσεις…

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Δεν πλάκες εσωτερικού χώρου πετρα καβαλας λατομειο είναι πετρεσ διακοσμηση κηπου με πετρες διακοσμητικεσ και τόσο ενθαρρυντικά τα μηνύματα που φτάνουν πλάκες εσωτερικού χώρου στο σχιστοπλακες τιμες πλακακια εξωτερικου χωρου τιμες επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά απ’ την ανάλυση κυλιόμενων δημοσκοπήσεων πλακακια πετρας της τελευταίας διακοσμηση κηπων φωτο περιόδου.”

Προβληματισμοί στο Μαξίμου από κυλιόμενες δημοσκοπήσεις… ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ

Και αυτή η διαπίστωση έχει εμβάλει σε προβληματισμό και ανησυχία τον πρωθυπουργό και τους στενούς συνεργάτες του. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr, πριν λίγες μέρες στελέχη του πρωθυπουργικού επιτελείου είχαν σύσκεψη με δημοσκόπους και αναλυτές ερευνών με τους οποίους συνεργάζονται, για να μελετήσουν τα στοιχεία από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί αυτή την περίοδο και ειδικότερα μετά τις συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Αναφερόμαστε σε δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει και πανελλαδικά και σε ορισμένες μεγάλες περιοχές ή «καίριους» δήμους, δεδομένου ότι τέτοιες έρευνες έχουν ήδη ξεκινήσει και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του επόμενου Μάη.

Τα στοιχεία που κατατέθηκαν και αναλύθηκαν, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, δεν ενθουσίασαν τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά. Δεν εκπέμπουν ενθαρρυντικά μηνύματα για την κυβέρνηση.

Κατ’ αρχήν, όπως και άλλες φορές έχουμε αναφέρει, η εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής δεν την έχει περιθωριοποιήσει και σε επίπεδο ψήφων, αφού διατηρεί ένα σκληρό πυρήνα ψηφο φόρων στα επίπεδα των εκλογών του 2012.

Επίσης, όσοι ψηφοφόροι εγκαταλείπουν την Χρυσή Αυγή πάνε κατά πλειοψηφία στην «αδιευκρίνιστη» ψήφο και όχι στη Ν.Δ., όπως ήλπιζε το Μαξίμου.

Ακόμα, η κυβέρνηση φαίνεται να εισπράτ ΤΕΙ φθορά από χειρισμούς της οι οποίοι το λιγότερο θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ατυχείς, όπως αυτοί που αφορούν στο πετρέλαιο θέρμανσης, το νέο φόρο για τα ακίνητα ή τις διαρροές για νέα μέτρα για το ασφαλιστικό.

Διαρροές, να επισημάνουμε, που τρέχει τώρα η κυβέρνηση να τις διαψεύσει με τους πλέον αρμόδιους υπουργούς, αλλά ήδη έχει εισπράξει φθορά με αποτέλεσμα να ασκείται έντονη κριτική για συγκεκριμένους επικοινωνιακούς χειρισμούς ενώ ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται οργισμένος.

Το σημαντικό, απ’ τις έρευνες προκύπ ΤΕΙ ότι έχει εξαντληθεί κάθε απόθεμα ανοχής προς την κυβέρνηση σε ζητήματα που έχουν σχέση μα τα οικονομικά των νοικοκυριών, τους φόρους, τα θέματα που σχετίζονται με συντάξεις ή την καθηδιακοσμηση κηπου με πετρεςρινότητα του πολίτη.

Κάτι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό, είναι ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως δεν περνά στο λαό η γραμμή και η θεωρία των «δύο άκρων», που ωστόσο συνεχίζει να αποτελεί επικοινωνιακή προτεραιότητα για το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά. Μάλλον για ορισμένους εκ του επιτελείου του…

Επίσης, πολύ άσχημη είναι η εικόνα και για το ΠΑΣΟΚ όπως προκύπ ΤΕΙ απ’ τις έρευνες και αυτό είναι που προξενεί επιπλέον προβληματισμούς, αφού πρόκειται για τον μοναδικό κυβερνητικό εταίρο της Ν.Δ.

Ακόμα μάλιστα χειρότερα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτώμενων πιστεύει ότι η Ν.Δ. λειτουργεί σαν « πλυντήριο» του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό επιδεινώνει την συνολικότερη δημοσκοπική εικόνα…

Κατά τις πληροφορίες μας, όλα αυτά τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη του Πρωθυπουργού, ο οποίος εμφανίζεται έντονα προβληματισμένος και απ’ την συνολικότερη λειτουργία της κυβερνητικής μηχανής, ενώ οι σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, οι διαρκείς απαιτήσεις για την κάλυψή του και το εξαιρετικά κακό κλίμα στις Κ.Ο. της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αποτελούν ένα ακόμα πονοκέφαλο γι’ αυτόν, αν και ο ίδιος εκτιμά ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να αναστραφεί το αρνητικό για την κυβέρνησή του κλίμα

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ

source: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/362693/provlimatismoi-sto-maximoy-apo-kyliomenes-dimoskopiseis
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ…

Leave a Reply