κυβέρνηση άνοιξη Εμπιστοσύνη ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Η Βέρνη επιμηκύνει το «πάγωμα» των λογαριασμών Μουμπάρακ, Μπεν Άλι

πλακες καρυστου, http://lithorama.com.gr/index.asp?Keyword=0000000050.%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%82%20%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%85%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85.html. ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Οι λογαριασμοί που περιέχουν τοποθετήσεις ύψους περίπου 760 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (623 εκατομμύρια ευρώ) και συνδέονται με τους πρώην ηγέτες……

Η Βέρνη επιμηκύνει το «πάγωμα» των λογαριασμών Μουμπάρακ, Μπεν Άλι ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ανακοινώθηκε από την ελβετική κυβέρνηση

Οι λογαριασμοί που περιέχουν τοποθετήσεις ύψους περίπου 760 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (623 εκατομμύρια ευρώ) και συνδέονται με τους πρώην ηγέτες της Αιγύπτου και της Τυνησίας θα παραμείνουν «παγωμένοι» στην Ελβετία για άλλα τρία χρόνια, πετρεσ καρυστου όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

Η ελβετική κυβέρνηση δέσμευσε αρχικά τους λογαριασμούς αυτούς κατά τη διάρκεια της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης, το 2011, με στόχο να εμποδίσει να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτούς τόσο ο ανατραπείς πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, όσο και στον αυτοεξόριστο πρώην δικτάτορα της Τυνησίας, Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, όπως επίσης και σε εκείνους που ανέλαβαν την εξουσία έπειτα.

«Το πάγωμα των κεφαλαίων εγγυάται ότι περιουσιακά στοιχεία που ενδεχομένως αποκτήθηκαν παράνομα δεν θα κρυφτούν σε άλλα οικονομικά κέντρα κι έτσι δε μπορούν να διαφύγουν των δικαστικών ερευνών» ανακοίνωσε η κυβέρνηση, Συκής προσθέτοντας ότι «λαμβάνει υπόψη της την πολιτική αλλαγή στις δύο χώρες».

Σχεδόν 700 εκατομμύρια φράγκα (573 εκατομμύρια ευρώ) φέρονται να συνδέονται με τον Μουμπάρακ, λατομεια πηλιου ο οποίος κυβέρνησε την Αίγυπτο για τουλάχιστον 30 χρόνια, ή με πρόσωπα εμπιστοσύνης του και τα υπόλοιπα με τον Μπεν Άλι, ο οποίος κυβέρνησε την Τυνησία για 23 χρόνια. Απομακρύνθηκαν από την εξουσία μετά από εβδομάδες μαζικών διαδηλώσεων εναντίον τους.

Η ελβετική κυβέρνηση ανέφερε ότι οι δικαστικές αρχές στις δύο αραβικές χώρες έχουν σημειώσει αρκετή πρόοδο στην προσπάθειά τους να εξακριβώσουν την προέλευση των χρημάτων αυτών, που όμως δεν είναι αρκετές προκειμένου να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί.

«Στόχος της (επιμήκυνσης του παγώματος των λογαριασμών αυτών) είναι να δώσουμε στις έρευνες στην Τυνησία και την Αίγυπτο περισσότερο χρόνο» για να διεξάγουν έρευνες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, πετρες καρυστου τιμες που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, λατομεια πηλιου άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, Συκής σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: Συκής «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Βήματα προς την… ΕΕ κάνει το Μονακό

Έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, χωρίς να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» τουΈτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, προκειμένου να συνάψει συμφωνία σύμπραξης με την ΕΕ, είναι το Μονακό.

Ωστόσο, πετρεσ το πριγκιπάτο δεν είναι διατεθειμένο να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» του, Πέτρες Καρύστου ανέφερε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Μισέλ Ροζέ.

«Επιθυμούμε, για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, να εμβαθύνουμε τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Ροζέ προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στις Βρυξέλλες. «Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο μιας ολοκλήρωσης στην ΕΕ ούτε καν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Η υπογραφή μιας ιδιαίτερης συμφωνίας σύμπραξης με την ΕΕ είναι το σενάριο που προτιμάμε», πρόσθεσε.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει προπαρασκευαστικές συζητήσεις και το Μονακό ελπίζει πως οι διαπραγματεύσεις με την Επιτ ροπή θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2014. Διεξάγονται μαζί με δύο άλλα ευρωπαϊκά «μικροκράτη» που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, την Ανδόρα και τον Άγιο Μαρίνο.

Οι διαπραγματεύσεις θα αφορούν κυρίως τη συνεργασία ανάμεσα στις φορολογικές αρχές και τις ανταλλαγές πληροφοριών, πλακεσ καρυστου ένα θέμα ευαίσθητο για το Μονακό όπως και για τα άλλα μικρά ευρωπαϊκά κράτη όπου η φορολογία είναι ευνοϊκή.

Το Μονακό μάλιστα επικοινωνιακή εκστρατεία στις Βρυξέλλες για να προωθήσει «την ιδιαιτερότητά του στην ευρώπη»: «Έχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας απ’ ό,τι κατοίκους —50.000 για 37.000— και η καθαρή δημιουργία θέσεων εργασίας φτάνει τις 1.000 το μήνα», υπογράμμισε ο Ζιλ Τονελί, ο πρεσβευτής του Μονακό στις Βρυξέλλες.

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/622679/i-verni-epimikunei-to-pagoma-ton-logariasmon-moubarak-ben-ali/

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…

Leave a Reply