κοινωνία απεργία Δημόσιο ΜΕΙΚ ΑΠ – Κοινωνία – Παράνομη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων

ΜΕΙΚ ΑΠ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, παρακολουθηση κινητου άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Κοινωνία – Παράνομη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων ΜΕΙΚ ΑΠ Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το πρωτοδικείο η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ. Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για την επαναλειτουργία των δυο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Ωστόσο, οι διοικητικοί υπάλληλοι των δυο πανεπιστημίων αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους για 10η εβδομάδα.

Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου που συζητήθηκε νωρίτερα σήμερα, με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

H προσφυγή συζητήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου με την εξέταση μαρτύρων από τις δύο πλευρές. Η θέση των εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων ήταν ότι η κινητοποίησή τους αφορά το κρίσιμο θέμα της διαθεσιμότητας, με την οποία πλήττονται δεκάδες εργαζόμενοι των δύο Ιδρυμάτων, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ.

Από την πλευρά των αιτούντων τέθηκε ζήτημα Δημοσίου συμφέροντος εξαιτίας της απώλειας του εξαμήνου αλλά και εξαιτίας της οικονομικής ζημίας που απειλείται στις σχολές με αντίστοιχη ζημία σε ερευνητικά προγράμματα.

Σχολιάζοντας της απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας τόνισαν ότι «τα δύο Πανεπιστήμια που παρέμεναν κλειστά, την Δευτέρα ανοίγουν. Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε ώστε να κερδηθούν οι μέρες που χάθηκαν.»

Σημειώνουν μάλιστα πως ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος εξάντλησε το δημόσιο διάλογο και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον

 

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), πάντως, θα συνεδριάσουν εκ νέου τη Δευτέρα για να εκτιμήσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Επεισοδιακή αποδείχθηκε την ίδια ώρα η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ για την κατάρτιση του προγράμματος του εξαμήνου, παρακολουθηση κινητου δεδομένου ότι τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα.

Η συνεδρίαση διεκόπηκε όταν ομάδες φοιτητών εισέβαλαν στον χώρο και εμπόδισαν τα μέλη της Συγκλήτου να λάβουν αποφάσεις. Όπως πάντως ανέφεραν εκπρόσωποι του Ιδρύματος, παρακολουθηση κινητου το πρόγραμμα των εξετάσεων θα καταρτιστεί και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Στο πλευρό των υπαλλήλων η Φιλοσοφική Σχολή

Στο μεταξύ, η Γ.Σ. του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. συνήλθε εκτάκτως χθες και συζήτησε τις εξελίξεις στο θέμα της επαπειλούμενης ένταξης σε καθεστώς διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων. Κατέληξε ομόφωνα στα εξής:

Α.Δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι βρίσκεται στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων και συμμετέχει ενεργά στο δίκαιο αγώνα τους κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας που καταστρέφει το Πανεπιστήμιο, τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Β.Καταδικάζει τις αήθεις, απαράδεκτες και πρωτοφανείς δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας, κυρίου Συμεών Κεδίκογλου, σε βάρος του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών, κυρίου Θεοδόσιου Πελεγρίνη. Αυτές οι ατυχέστατες δηλώσεις δεν συνάδουν με τη θέση που κατέχει ο κ. Κεδίκογλου, υποβιβάζουν το επίπεδο του δημόσιου λόγου και υποδαυλίζουν την ένταση μεταξύ Υπουργείου και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Γ.Καταγγέλλει την επιστολή του Συμβουλίου Ιδρύματος του Ε.Κ.Π.Α. (5/11/2013) με την οποία το Σ.Ι. καταλογίζει ευθύνες στον Πρύτανη για την παρούσα κατάσταση του πανεπιστημίου. Απομονωμένο και αποξενωμένο από την ακαδημαϊκή κοινότητα, με τα μέλη του να διαφοροποιούνται και να αποχωρούν, το Σ.Ι. με τις ενέργειες και τις ανακοινώσεις του υπονομεύει στις κρίσιμες αυτές ώρες τον μεγάλο και δύσκολο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων του Ε.Κ.Π.Α. παίζοντας ουσιαστικά ρόλο τοποτηρητή του Υπουργείου μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Δ.Δηλώνει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή της προς τον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. κ. Θεοδόσιο Πελεγρίνη, ο οποίος αγωνίζεται μαζί με την ακαδημαϊκή κοινότητα, για να κρατήσει όρθιο το Πανεπιστήμιο απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που αυτό δέχεται από το Υπουργείο και γνωστή μερίδα των Μ.Μ.Ε.

Ε.Αποδοκιμάζει την αδιάλλακτη και αυταρχική στάση του Υπουργείου, το οποίο όχι μόνο δεν δείχνει πρόθυμο να προσέλθει σε διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά αντιθέτως με τις ενέργειές του δυναμιτίζει το κλίμα και οδηγεί την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα σε επικίνδυνη κλιμάκωση. Το Υπουργείο φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και για τον κίνδυνο να χαθεί το χειμερινό εξάμηνο. Το παρα ΤΕΙνόμενο κλείσιμο του πανεπιστημίου είναι το αποτέλεσμα της ολέθριας απόφασης του Υπουργείου να διαλύσει τις διοικητικές και οικονομικές δομές του Ιδρύματος, τις γραμματείες, τις βιβλιοθήκες και τα εργαστήρια, με αποτέλεσμα το Πανεπιστήμιο να μην μπορεί εκ των πραγμάτων να επιτελέσει το υψηλών απαιτήσεων εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του.

Επίσης, η Γ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:

Ζ.Δηλώνει ότι θα σεβαστεί την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί ο αγώνας τους. Σε συνεννόηση και συντονισμό μαζί τους θα αναζητήσει την καλύτερη δυνατή λύση προκειμένου να ανακληθεί η ολέθρια Κ.Υ.Α. αλλά και να μπορέσει να αποκατασταθεί η λειτουργία του πανεπιστημίου, ώστε να μην απολεστεί το εξάμηνο. Κανένα μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας δε θέλει το Πανεπιστήμιο κλειστό και οι διδάσκοντες από την πλευρά τους θα εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες, για να διεξαχθεί το χειμερινό εξάμηνο. Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι τι μορφή θα έχει το Πανεπιστήμιο, όταν ανοίξει. Το μέτρο της διαθεσιμότητας που επέβαλε το Υπουργείο καταστρέφει τις δομές του πανεπιστημίου και καθιστά εκ των πραγμάτων προβληματική τη λειτουργία του.

Η.Εκφράζει τη σοβαρότατη ανησυχία της και τον εντονότατο προβληματισμό της για το μέλλον της Σχολής μέσα στο υπό διαμόρφωση ζοφερό ακαδημαϊκό περιβάλλον. Σημειώνει μάλιστα και τονίζει μετ’ επιτάσεως ότι όλες οι παραπάνω δυσκολίες δεν αφορούν μόνο την περίοδο κατά την οποία το διοικητικό προσωπικό απεργεί, αλλά θα αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα σε περίπτωση που εφαρμοστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας, καθώς το διοικητικό προσωπικό θα αποψιλωθεί σε βαθμό που δεν θα μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Θ.Το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει καταγράψει τα πολύ με γάλα – έως και ανυπέρβλητα – προβλήματα για την ομαλή λειτουργία της Σχολής και τη διεξαγωγή μαθημάτων στο υψηλό επίπεδο που αρμόζει σε ένα μεγάλο, σοβαρό και αξιόπιστο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Το διοικητικό προσωπικό είναι αναγκαίο και απαραίτητο, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι περισσότερες από τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές λειτουργίες της Σχολής. Χωρίς φύλακες, τεχνικούς, επαρκή γραμμα ΤΕΙακή υποστήριξη, ικανοποιητική στελέχωση των βιβλιοθηκών, των κεντρικών διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών το Πανεπιστήμιο αδυνατεί να ανταποκριθεί στην αποστολή του, την επιτέλεση διδακτικού και ερευνητικού έργου υψηλού επιπέδου προς όφελος των φοιτητών/φοιτητριών του και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Η κατάρρευση της διοικητικής λειτουργίας του πανεπιστημίου μοιραία θα επιφέρει την κατάρρευση και της ακαδημαϊκής λειτουργίας του.

ΜΕΙΚ ΑΠ ΜΕΙΚ ΑΠ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, παρακολουθηση κινητου ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, παρακολουθηση κινητου καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, παρακολουθηση κινητου εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΜΕΙΚ ΑΠ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, παρακολουθηση κινητου σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, παρακολουθηση κινητου είπε ο υπουργός, παρακολουθηση κινητου προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΜΕΙΚ ΑΠ

source: παρακολουθηση κινητου http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=274731&catID=3
ΜΕΙΚ ΑΠ…

Leave a Reply