κατασκευή Κρίση διαμερίσματα ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Κάμψη στην αγορά ακινήτων της ΠΓΔΜ

ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ηλιακος βολος ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Έπειτα από έναν «οργασμό» οικοδομικής δραστηριότητας τα προγούμενα πέντε χρόνια ηλιακοι θερμοσιφωνεσ nobel – Υπολογίζεται ότι υπάρχουν ηλιακοί θερμοσίφωνες ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ περίπου 6.000 διαμερίσματα απούλητα στην πρωτεύουσα της χώρας…”

Κάμψη στην αγορά ακινήτων της ΠΓΔΜ ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Έπειτα από έναν «οργασμό» οικοδομικής δραστηριότητας τα προγούμενα πέντε χρόνια – Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 6.000 διαμερίσματα απούλητα στην πρωτεύουσα της χώραςΚάμψη εμφανίζει από τις αρχές του χρόνου η αγορά ακινήτων στην ΠΓΔΜ, έπειτα από έναν “οργασμό” οικοδομικής δραστηριότητας που σημειώθηκε στη χώρα τα προγούμενα πέντε χρόνια.

Το μεγάλο πρόβλημα της αγοράς ακινήτων εντοπίζεται στο γεγονός ότι από τις αρχές του χρόνου έπεσε κατακόρυφα η ζήτηση.

Αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 6.000 διαμερίσματα απούλητα στην πρωτεύουσα της χώρας, με τιμές που κυμαίνονται από 700-800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο στις υποβαθμισμένες περιοχές των Σκοπίων μέχρι και περισσότερα από 1200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο στις “ακριβές” περιοχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της ΠΓΔΜ αναφορικά με τον κατασκευαστικό τομέα και την κτηματαγορά στη χώρα, το 2008 ήταν η χρονιά κατά την οποία σημειώθηκε μία απότομη άνοδος (κατά 22,1% σε σύγκριση με το 2007) στις τιμές των κατοικιών.

Οι δε τιμές που διαμορφώθηκαν τότε παρέμειναν στο ίδιο περίπου επίπεδο και κατά τα επόμενα έτη και μάλιστα η ΠΓΔΜ υπήρξε μία από τις ελάχιστες χώρες στην περιοχή όπου η κτηματαγορά δεν αντέδρασε με πτώση στις τιμές των ακινήτων κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Η μεγάλη αύξηση στις τιμές των κατοικιών κατά το 2008 πυροδοτήθηκε από τις προσδοκίες, κατά τη χρονιά εκείνη, για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Παρά τις εξελίξεις όμως που δεν επιβεβαίωσαν αυτές τις προσδοκίες, οι νέες τιμές λίγο έως πολύ παγιώθηκαν: το 2009 υπήρξε μεν μια αντίδραση με πτώση στις τιμές κατά 7%, ενώ το 2010 καταγράφηκε αύξηση κατά 0,9%, το 2011 πτώση κατά 3,8% και το 2012 πτώση κατά 0,4%.

Κατά το 2012 παρατηρήθηκε πραγματική άνθιση στη κατασκευή κατοικιών (κυρίως βέβαια διαμερισμάτων), καθώς κατασκευάσθηκε διπλάσιος αριθμός πολυκατοικιών σε σύγκριση με το 2011 και μάλιστα τετραπλάσιας αξία. Ωστόσο, κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους οι κατασκευαστικές εταιρείες παρουσίασαν ανησυχητικά στοιχεία αναφορικά με περίπου 6.000 διαμερίσματα που παραμένουν απούλητα εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα.

Για το λόγο αυτό, ο αριθμός οικοδομικών αδειών που έχουν εκδοθεί εντός του 2013 βαίνει κάθε μήνα μειούμενος. Σύμφωνα δε με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, τον Ιούλιο εκδόθηκαν 179 οικοδομικές άδειες, λιγότερες κατά 26% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα το 2012.

Παρ’ όλα αυτά, οι τιμές των διαμερισμάτων στη χώρα (ιδίως στα Σκόπια) εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, μολονότι οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι πωλούν περίπου σε τιμή κόστους διότι τα έξοδά τους συνεχώς αυξάνονται συγκριτικά με τα κέρδη.

ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά συνδεση ηλιακου με καλοριφερ γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν ηλιακοσ θερμοσιφωνασ τιμη την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας μαλτεζοσ ηλιακα διάπραξης βίαιου εγκλήματος, σκρουτζ ηλιακοι θερμοσιφωνες τιμες ήταν η λιγότερο κοινή ηλιακοι θερμοσιφωνες eurostar απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας λέει «ναι» σε μία ειρηνική επίλυση της κρίσης

Ο Φίλιπ Χάμοντ ωστόσο προειδοποιεί ότι ενδέχεται η πρόταση της Ρωσίας να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, τάσσεται υπέρ μίας επιλογής διαφορετική από την στρατιωτική επέμβαση, ώστε να επιλυθεί η κρίση στη Συρία.

Παρόλα αυτά όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters «θα χρειαστούν πολύ γρήγορα και ξεκάθαρα στοιχεία ότι πρόκειται για γνήσια, καλή τη πίσ ΤΕΙ πρόταση που μπορεί να οδηγήσει κάπου», τονίζοντας ωστόσο ότι ενδέχεται να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο.

 

 

ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

source: http://www.protothema.gr/economy/article/324325/kampsi-stin-agora-akiniton-tis-pgdm/

ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ…

Leave a Reply