κατασκευή Ευρώπη Ευρώπη ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Τουρκία: Το υπουργείο Συγκοινωνιών απειλούσε με… αυτοκτονία τους εργαζόμενους του Marmaray

ηλιακοι θερμοσιφωνεσ τιμεσ επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα skroutz ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ calpak ηλιακοι ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Με αίμα είχε υπογράψει έγγραφο ο ηλιακοι θερμοσιφωνες κλειστου κυκλωματος επικεφαλής – Ζητούσε sole ηλιακοι θερμοσιφωνεσ την έγκαιρη παράδοση του ηλιακοι θερμοσιφωνες βικιπαιδεια ηλιακη ενεργεια εργασια έργου…”

Τουρκία: Το υπουργείο Συγκοινωνιών απειλούσε με… αυτοκτονία τους εργαζόμενους του Marmaray ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Με αίμα είχε υπογράψει έγγραφο ο επικεφαλής – Ζητούσε την έγκαιρη παράδοση του έργου

Μόλις δύο ημέρες από τα εγκαίνια της υποθαλάσσιας σήραγγας Marmaray που περνά κάτω από τον Βό σπορο και συνδέει την Ασία με την ευρώπη, μία αποκάλυψη φέρνει στη δημοσιότητα ο τουρκικός Τύπος.

Σύμφωνα με τη συντηρητική Εφημερίδα Yeni Şafak, το υπουργείο Συγκοινωνιών είχε αποστείλει επιστολή στην ομάδα σχεδιασμού της υποθαλάσσιας σήραγγας υπογεγραμμένη με… αίμα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι επικεφαλής του υπουργείου απείλησαν, μάλιστα, τα μέλη της ιαπωνικής ομάδας που συνεργάστηκε για τη κατασκευή του Marmaray ότι θα οδηγούσαν στην αυτοκτονία τους Τούρκους εργαζόμενους αν δε παραδιδόταν το έργο την 29η Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου για τα 90 χρόνια της τουρκικής Δημοκρατίας.

Η επιστολή που φέρει την υπογραφή του Γενικού Διευθυντή Επενδύσεων και Υποδομών του τουρκικού υπουργείου Μεταφορών, Μετίν Ταχάν, και την ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου 2013, καλούσε την κατασκευαστική ομάδα να παραδώσει το έργο την ημέρα της επετείου της τουρκικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Ταχάν, το περιεχόμενο της επιστολής είχε σκοπό «να ενισχύσει τα κίνητρα στους Ιάπωνες εργάτες».

Μιλώντας στη Yeni Şafak, μάλιστα, διευκρίνισε: «Είναι δύσκολο να κάνει κανείς τους ξένους εργαζόμενους να κατανοήσουν πως μπορεί να νιώθουμε. Ήθελα να καταλάβουν τα συναισθήματά μας. Όταν είδαν ότι είχα υπογράψει την επιστολή με το αίμα μου, τότε αντιλήφθηκαν την αποφασιστικότητά μου».

Εξήγησε, δε, ότι η επιστολή υπογράφηκε στα κεντρικά γραφεία συντονισμού του Marmaray παρουσία των Ιαπώνων, οι οποίοι αρχικά αρνήθηκαν να συνυπογράψουν το έγγραφο.

«Αν δεν υπογράψετε, τους είπα, τότε παραιτηθείτε και φύγετε από τη χώρα», συμπλήρωσε ο Ταχάν.

 

ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ “Δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο”

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Σμύρνη η καταστροφή μια κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922», η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού, επανέρχεται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Μουσείο Μπενάκη, με ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο άγνωστες εικόνες, ξεχασμένες σε «κλειστά αρχεία» της ευρώπης και της Αμερικής, για τον Διωγμό και την Ανταλλαγή του ελληνικού και τουρκικού πληθυσμού από το 1922 έως το 1924.

Η έρευνά της για τον βίαιο διωγμό των Ελλήνων και στη συνέχεια, για τους χιλιάδες αφανείς «ανταλλάξιμους» χριστιανούς και μουσουλμάνους ανάμεσα στις δύο χώρες, που ξεριζώθηκαν υποχρεωτικά από τις εστίες τους, επικεντρώνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, γιατί «δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο», αναγνωρίζει η σκηνοθέτις.

Έτσι στην ταινία «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, Διωγμός και Ανταλλαγή Πληθυσμών, Τουρκία- Ελλάδα 1922-1924», δίνεται βήμα σε πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, να αφηγηθούν από κοινού το βίωμα του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες και της εγκατάστασης τους στις νέες, όπως αυτό πέρασε από γενιά σε γενιά στις προσφυγικές οικογένειες.

Όπως στον Σάνο Χάλο από τον Πόντο, την Ανθούλα Ρουμελιώτη από την Πέργαμο, την Καλλιόπη Γεωργιάδου από την Καππαδοκία ή τον Χασνού Καραμάν από το Ηράκλειο και τη Μουφιντέ Πεκίν από τα Χανιά.

Η προηγούμενη ταινία για τη Σμύρνη και η καινούργια, «Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου», λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά και αποτελούν μια ενότητα.

«Η πρώτη ταινία» εξηγεί η κ. Ηλιού, «μιλούσε για τους Έλληνες και τους Αρμένιους που χάθηκαν στην Καταστροφή αλλά συγχρόνως θύμιζε ότι η Σμύρνη είναι μια πόλη και μια έννοια που συνδέεται με τον κοσμοπολιτισμό και τη χαρά της ζωής. Η δεύτερη, που διηγείται την ιστορία του Διωγμού και του ξεριζωμού, έγινε με την ελπίδα πως τόσα χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του 1922-1924 μπορούμε να διηγηθούμε ολόκληρη την ιστορία και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου…τιμώντας τον κόσμο που χάθηκε, τον κόσμο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του, αλλά επίσης τιμώντας και την επιστήμη της ιστορίας».

Η «ανταλλαγή», σημειώνει ο ιστορικός σύμβουλος της ταινίας Αλέξανδρος Κιτροέφ, «ήταν κατά πολύ μια εκ των υστέρων αναγνώριση του γεγονότος πως χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας είχαν ξεριζωθεί και είχαν φύγει από την Τουρκία.

Ο συνολικός αριθμός προσφύγων που έφθασε στην Ελλάδα ήταν 1,3 εκατομμύρια αλλά από αυτούς 1.100.000 εκδιώχθηκαν και μόνο 180.000 ανταλλάχθηκαν λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης.

Οι Μουσουλμάνοι που έφυγαν από την Ελλάδα μετά το 1923 με την Συνθήκη ήταν περίπου 355.000».

Εκτός από τον ιστορικό Αλέξανδρο Κιτροέφ, στην ταινία συμμετέχει επίσης, ο Μπρους Κλαρκ, συγγραφέας του βιβλίου «Δύο φορές ξένος», ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο τούρκος ιστορικός Τσαγκλάρ Κεϊντέρ, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων το κενό της τουρκικής ιστοριογραφίας για τη Μικρά Ασία, ο εκλιπών πολιτικός επιστήμονας Χάρης Ψωμιάδης και άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές.

Η ταινία βγαίνει στις αθηναϊκές αί ΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης και Κυριακές πρωί, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη από τις 15/9 έως 6/10. Σύντομα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και στην Κώνσταντινούπολη.

ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Απευθείας εκλογή του προέδρου της Κομισιόν ζητά ο Αυστριακός πρόεδρος

Ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή οι ψηφοφόροι και λιγότερη επιρροή οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων Υπέρ της απευθείας εκλογής του προέδρου της Κομισιόν από τους πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή στην διαδικασία οι ψηφοφόροι και λιγότερη οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, τάχθηκε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ.

Κατά την άποψη του κ. Φίσερ, κάθε «πολιτική οικογένεια» της ευρώπης πρέπει να ορίσει ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον επόμενο χρόνο, τον υποψήφιό της για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής.

Ο υποψήφιος της ομάδας που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα είναι εκείνος που θα διεκδικήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής, τόνισε ο κ. Φίσερ στο περιθώριο κοινής συνέντευξης Τύπου με τους προέδρους των τεσσάρων γερμανόφωνων χωρών τ ΓερμανίαΓερμανίας, Ελβετίας και Λίχτενσταιν) μετά τις συνομιλίες που είχαν στην αυστριακή πόλη Ίνσμπρουκ.

ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

source: http://www.protothema.gr/world/article/324310/tourkia-to-upourgeio-sugoinonion-apeilouse-me-autoktonia-tous-ergazomenous-tou-marmaray/

ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ…

Leave a Reply