ιστοσελίδα Θεσσαλονίκη Ευρώπη ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Η Γη μετά το λιώσιμο των πάγων

ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Τις δραματικές συνέπειες που θα επιφέρει το πλήρες λιώσιμο των πάγων, επιχειρεί να καταδείξει με τρόπο εύληπτο……

Η Γη μετά το λιώσιμο των πάγων ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Χάρτες απεικονίζουν το μέγεθος της καταστροφής

Τις δραματικές συνέπειες που θα επιφέρει το πλήρες λιώσιμο των πάγων, επιχειρεί να καταδείξει με τρόπο εύληπτο, το National Geographic.

Η ιστοσελίδα φιλοξενεί ένα διαδραστικό χάρτη που δείχνει την όψη που θα χει ο πλανήτης μετά από ένα πλήρες λιώσιμο των πάγων και τη συνακόλουθη αύξηση της στάθμης της θάλασσας κατά 65 μέτρα! Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μεταβολή των ακτογραμμών, καθώς βλέπουμε πού βρίσκονται σήμερα, και πού θα είναι μετά την καταστροφή.

«Υπάρχουν πάνω από 5 εκατ. τετραγωνικά μίλια πάγου στη Γη και μερικοί επιστήμονες λένε ότι θα χρειαστούν πάνω από 5.000 χρόνια για να λιώσουν όλοι», σημειώνει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα.

Όπως φαίνεται στους σχετικούς χάρτες, η ευρώπη θα πληγεί ιδιαίτερα από μια πιθανή αύξηση της στάθμης του νερού. Οι Κάτω Χώρες καθώς και μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο και η Βενετία θα εξαφανιστούν. Όσο για τη χώρα μας, πλήθος νησιών θα αποτελεί παρελθόν, μοίρα που περιμένει και τη Θεσσαλονίκη, Tζακοσομπες pellet τη Χαλκιδική και τμήμα της Αττικής.

Δείτε τους χάρτες που απεικονίζουν τη νέα ακτογραμμή κάθε ηπείρου και περιοχής (με λευκό χρώμα φαίνονται οι σημερινές ακτές).

ευρώπη:

Β. Αμερική:

Ν. Αμερική:

Αφρική:

Ασία:

Αυστραλία:

Ανταρκτική:

ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, ηλιακοι κενου δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», elco θερμοσιφωνεσ ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, Σόμπες-pellet-αερόθερμες ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, ηλιακοι κενου θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ηλιακο σπιτι ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, θερμανση με πελλετ πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησηςΆμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ηλιακο σπιτι με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, Anselmo-Cola ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, Immergas-Victrix ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

source: http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/581496/i-gi-meta-to-liosimo-ton-pagon/

ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ…

Leave a Reply