Ισπανία Ισπανία Ισπανία ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Σε άνοδο τα «κόκκινα δάνεια» στην Ισπανία

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Η Τράπεζα της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι οι εμπορικές τράπεζες της χώρας θα πρέπει να αυξήσουν τις προβλέψεις τους για τα «κόκκινα δάνεια»……

Σε άνοδο τα «κόκκινα δάνεια» στην Ισπανία ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Οι τράπεζες θα χρειαστούν επιπλέον 5 δισ. ευρώ

Η τράπεζα της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι οι εμπορικές τράπεζες της χώρας θα πρέπει να αυξήσουν τις προβλέψεις τους για τα «κόκκινα δάνεια» κατά 5 δισ. ευρώ, εξ αιτίας του τρόπου με τον οποίο αναχρηματοδοτούνται αυτά τα δάνεια.

Στις αρχές της χρονιάς, οι αρχές επέβαλαν στις τράπεζες να ταξινομούν ως επισφαλή περιρισσότερα δάνεια από αυτά που υποχρεώνονταν έως τότε. Ο αριθμός, βάσει των νέων προβλέψεων, μιλά για επιπλέον 5 δισ. ευρώ σε «κόκκινα δάνεια» στο αισιόδοξο σενάριο και αυξάνεται έως τα 10 δισ. ευρώ στο απαισιόδοξο σενάριο.

Η τράπεζα της Ισπανίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εμπορικές τράπεζες της χώρας θα μπορέσουν να απορροφήσουν την αύξηση.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Χρηματιστήριο: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Έπιασε τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Έπιασε και τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με το τζίρο να ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ

Με τους τρεις «σωματοφύλακες», τις τράπεζες Εθνική, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πειραιώς και Αlpha Bank, η αγορά έπιασε τις 1.000 μονάδες, καθώς μετά το χθεσινό ράλι 4% αλλά και τα πλούσια ραντεβού από το road show στο Λονδίνο, η στάση των επενδυτών έχει αλλάξει.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο τζίρος που διακινούν οι τρεις κύριες τραπεζικές μετοχές αφού σε σύνολο 98 εκατ. ευρώ, τα 44 εκατ. ευρώ αφορούν  την Alpha Βank, την τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική. Οι αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών δεν είναι αμελητέες αφού η Πειραιώς απέδωσε ήδη έως 23%, η Εθνική έως 10% και η Alpha Bank 14%.

To Χρηματιστήριο, με την δραστηριότητα των ξένων στις τράπεζες,

έφερε τον Γενικό Δείκτη μέχρι και τις 1. 001 μονάδες με κέρδη 2,40% για

να υποχωρήσει αργότερα στις 991 μονάδες (+1,37%), με ΕλλάδαΕλλάδας στις αγορές. Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ασμουσεν: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Επικίνδυνες επιπτώσεις από απόσυρση των μέτρων της FED

Η μεταβολή της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης της τράπεζας στις ΗΠΑ ίσως έχει «μεγαλύτερες» συνέπειες από το 1994, σημείωσε

Οι πιθανές συνέπειες της απόφασης της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολι ΤΕΙών της Αμερικής να μειώσει το επίπεδο της νομισματικής τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας με τις αγορές αξιόγραφων στις οποίες προχωρά υπάρχει ο κίνδυνος να είναι μεγαλύτερες τώρα από ό,τι ήταν το 1994, όταν η Fed είχε προχωρήσει σε παρόμοια αλλαγή πολιτικής με αποτέλεσμα οι αγορές ομολόγων να κατακρημνιστούν, εκτίμησε την Τρίτη ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτ ροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας.

Σύμφωνα με τον Άσμουσεν αυτά που είχαν συμβεί το 1994 δείχνουν σαφώς πόσο μεγάλη σημασία έχει οι κεντρικές τράπεζες να ενημερώνουν έγκαιρα και με σαφήνεια για τις στρατηγικές εξόδου τους από τις τυχόν επεκτατικές τους πολιτικές.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει τη σταδιακή μείωση των αγορών ομολόγων που έχει θέσει σε εφαρμογή εντός του μήνα (17η-18η Σεπ Τεμβρίου), κάτι που θα σημάνει την αρχή του τέλους της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει κι εκτιμάται συνέβαλε στην ταχύτερη ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο και την άνοδο των αγορών.

“Στις αρχές του 1994, ενώ η ανάκαμψη των ΗΠΑ ενισχυόταν, η Fed έθεσε σε εφαρμογή έναν κύκλο μείωσης των αγορών αξιόγραφων και οι αγορές ομολόγων κατακρημνίστηκαν όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλο τον κόσμο”, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ επισήμανε ο Άσμουσεν.

“Εν η διάχυση ήταν μεγάλη το 1994, μπορούμε να αναμείνουμε ότι θα είναι ακόμα μεγαλύτερη σήμερα, σε έναν όλο πιο βαθιά διασυνδεδεμένο κόσμο”, πρόσθεσε, σύμφωνα με το κείμενο μιας ομιλίας που εκφώνησε στις Βρυξέλλες.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

source: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/605022/se-anodo-ta-kokkina-daneia-stin-ispania/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ…

Leave a Reply