ζωή Μέρκελ Συνασπισμού ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Γερμανία: Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μεγάλο Συνασπισμό

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Από την Παρασκευή και ως τις 12 Δεκεμβρίου, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τα περίπου 470.000 μέλη του SPD θα αποφανθούν, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ με επιστολική ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ψήφο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ για τη συμμαχία…”

Γερμανία: Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μεγάλο Συνασπισμό ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

Από την Παρασκευή και ως τις 12 Δεκεμβρίου, τα περίπου 470.000 μέλη του SPD θα αποφανθούν, με επιστολική ψήφο, για τη συμμαχίαΤο σύμφωνο συνασπισμού που συνήφθη με την Άνγκελα Μέρκελ «θα βελτιώσει σημαντικά τη ζωή των ανθρώπων», λέει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αρχηγός του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), σε μια αίθουσα γεμάτη με μέλη του SPD στο Μπάουναταλ, στην κεντρική Γερμανία.

Εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα, αυτός ο 54χρονος πρώην Δάσκαλος πηγαίνει σε όλη τη χώρα για να πείσει τα μέλη του κόμματος, που δείχνουν μερικές φορές απρόθυμα, να αποδεχθούν τη συμφωνία που συνήψε στις 27 Νοεμβρίου για να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση μαζί με τους συντηρητικούς (CDU/CSU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μπορεί να καυχάται ότι πέτυχε μείζονες παραχωρήσεις, όπως τη θέσπιση ενός γενικού κατώτατου μισθού –για πρώτη φορά στη Γερμανία— και μια βελτίωση των συντάξεων. Όμως πρέπει ακόμη να επιτύχει την έγκριση της συμφωνίας για το Συνασπισμό από τη βάση του κόμματος, την οποια επέλεξε να συναντήσει χθες, Τρίτη, το βράδυ στο Μπάουναταλ, μια πόλη 28.000 κατοίκων που αποτελεί προπύργιο του SPD, κοντά στο Κάσελ.

Οι ειδικοί περιμένουν ότι θα υπάρξει μια μεγάλη νίκη του «ναι».

Από την Παρασκευή και ως τις 12 Δεκεμβρίου, τα περίπου 470.000 μέλη του SPD θα αποφανθούν, με επιστολική ψήφο, για τη συμμαχία με την πολιτικό που υπήρξε η κύρια αντίπαλός τους στην προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 22ας Σεπ Τεμβρίου.

Το αποτέλεσμα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου, τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία κατά την οποία είναι προγραμματισμένη η εκλογή της Άγγελας Μέρκελ από τους βουλευτές της Μπούντεσταγκ για μια τρίτη τετραετή θητεία ως καγκελαρίου.

Η προοπτική να κυβερνήσουν και πάλι με τους συντηρητικούς δεν προκαλεί κανέναν ενθουσιασμό στους κόλπους του SPD, καθώς το κόμμα είναι ακόμη “τραυματισμένο” από την κληρονομιά των μεταρρυθμίσεων του Κράτους πρόνοιας που πραγματοποιήθηκαν πριν από δέκα χρόνια από τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος κηλίδωσε την “κοινωνική” δημόσια εικόνα του κόμματος.

Εξ ου και η επιχείρηση πειθούς που πραγματοποιείται από την ηγεσία του κόμματος, το οποίο έχει προβλέψει να πραγματοποιηθούν ως το τέλος της διαβούλευσης 32 περιφερειακές διασκέψεις όπως αυτή του Μπάουναταλ.

“Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα πρέπει να αδράξει την ευκαιρία για να βελτιώσει λίγο τη ζωή ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ των ανθρώπων”, τόνισε ο Γκάμπριελ απαριθμώντας στο ακροατήριό του τα σημεία που κέρδισε το SPD στο σύμφωνο συνασπισμού: θέσπιση ενός γενικού κατώτατου μισθού 8,50 ευρώ την ώρα, σύνταξη στα 63 χρόνια (αντί για τα 67) γι’ αυτούς που έχουν κρατήσεις επί 45 χρόνια, δυνατότητα διπλής υπηκοότητας για τα παιδιά ξένων γονιών που γεννιούνται στη Γερμανία

“Ασφαλώς η κυρία Μέρκελ δεν μεταμορφώθηκε σε σοσιαλδημοκράτισσα και εμείς δεν καταφέραμε να βάλουμε στη συμφωνία όλο το προεκλογικό πρόγραμμά μας”, παραδέχθηκε.

Όμως, για τον Φρανκ Ντέκερ, πολι ΤΕΙολόγο του πανεπιστημίου της Βόννης, το SPD “έκανε καλή διαπραγμάτευση, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ αν σκεφτεί κανείς ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ το φτωχό αποτέλεσμά του (25%) στις βουλευτικές εκλογές“. “Συζήτησαν ως ίσοι προς ίσους με τους συντηρητικούς”, προσθέ ΤΕΙ ο Ούλριχ φον Άλεμαν, πολι ΤΕΙολόγος του πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ.

Φοβούμε κόμμακόμματα του συνασπισμού αποφάσισαν να μην κάνουν γνωστή τη σύνθεση της μελλοντικής κυβέρνησης μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της διαβούλευσης.

Είναι ήδη γνωστό πως το SPD θα αναλάβει έξι υπουργεία, έναντι εννέα των συντηρητικών.

Σύμφωνα με διάφορες δημοσκοπήσεις, μια μεγάλη πλειοψηφία των ψηφο φόρων του SPD επιθυμεί τα μέλη του κόμματος να εγκρίνουν το “μεγάλο Συνασπισμό“.

“Είμαι θεμελιωδώς εναντίον της κυρίας Μέρκελ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ όμως η λογική με σπρώχνει να ψηφίσω ναι, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ διότι διαφορετικά θα υπάρξουν ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ νέες εκλογές και αυτό δεν θα ήταν καλό” για το SPD, λέει ο Ράινχολντ Ντέμπους, συνταξιούχος κοινωνικός λειτουργός, ο οποίος ήρθε να ακούσει τον Γκάμπριελ στο Μπάουναταλ.

Σύμφωνα με τον Ντέκερ, “σχηματίζεται μια ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ συμμαχία της λογικής υπέρ του ναι”. Και ο ίδιος πιστεύει πως το απαραίτητο ποσοστό συμμετοχής του 20% θα επιτευχθεί χωρίς πρόβλημα. “Η ψηφοφορία διεξάγεται δι’ αλληλογραφίας”, υπογραμμίζει και απορρίπ ΤΕΙ το ενδεχόμενο να υπάρξει μια πολύ μεγάλη αποχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή ΑυγήΕίχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίναΝεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://www.protothema.gr/world/article/333895/psifos-ebistosunis-ston-megalo-sunaspismo-/

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply