Ευρωπαϊκή Δημόσιο Ευρωπαϊκή ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μειώθηκαν τα επιτόκια των ιταλικών ομολόγων

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν πέντε μηνών σήμερα, ενώ σημειώθηκε ζήτηση-ρεκόρ στην δημοπράτηση……

Μειώθηκαν τα επιτόκια των ιταλικών ομολόγων ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Σημειώθηκε ζήτηση- ρεκόρ σε ομόλογα συνδεδεμένα με τον πληθωρισμό

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν πέντε μηνών σήμερα, ενώ σημειώθηκε ζήτηση-ρεκόρ στην δημοπράτηση τετραετών ομολόγων συνδεδεμένων με τον πληθωρισμό, γεγονός που μειώνει τις ανάγκες δανεισμού της ιταλικής κυβέρνησης για το υπόλοιπο του έτους που εκπνέει.

Το ιταλικό δημόσιο εξασφάλισε δανεισμό ενός ποσού 22 δισεκ. ευρώ και πλέον διαθέτοντας 4ετούς διάρκειας ομόλογα. Επρόκειτο για την μεγαλύτερη πώληση αξιόγραφων μιας ευρωπαϊκής διάρκειας το τελευταίο διάστημα και το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας αναγκάστηκε να την τερματίσει σχεδόν δύο ημέρες νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζε.

Σε άλλες χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης καταγράφηκε επίσης πτώση των αποδόσεων, με τα επιτόκια των πορτογαλικών ομολόγων —τα οποία οίκοι αξιολόγησης κατατάσσουν στην κατηγορία των «σκουπιδιών», ή κερδοσκοπικών τοποθετήσεων— να μειώνονται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών.

Το επιτόκιο των δεκαετών ιταλικών ομολόγων παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο στο 4,18%. Είχε μειωθεί νωρίτερα στο 4,13%, όχι μακριά από το χαμηλό πενταμήνου της Δευτέρας (4,07%).

Τα δεκαετή ισπανικά ομόλογα βρίσκονταν 1,8 μονάδες βάσης ψηλότερα, στο 4,13%, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μετά την πτώση τους σε χαμηλό εξαμήνου την Δευτέρα (3,961%) αφού ο Fitch αναβάθμισε την προοπτική του ισπανικού κρατικού χρέους.

Ο οικονομολόγος Μίχαελ Λάιστερ της Commerzbank χαρακτήρισε πολύ επιτυχημένη την έκδοση των αξιόγραφων της Ιταλίας, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ σχολιάζοντας πως «συνολικά, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ απαλλάσσει (την ιταλική κυβέρνηση) από ένα σημαντικό μέρος της αναχρηματοδοτικής πίεσης δίνοντάς της περισσότερη ελευθερία».

Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών κάλυψε το 95% του στόχου για τον δανεισμό του φέτος με αυτή την πώληση και αναλυτές εκτίμησαν ότι θα μειώσει τον όγκο των αξιόγραφων τα οποία θα δημοπρατήσει το υπόλοιπο του 2013.

Η ισχυρή αυτή οικονομική θέση της Ρώμης και οι προσδοκίες πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει αύριο περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της επιτρέπουν στην Ιταλία να αντεπεξέρχεται στις πιέσεις τις οποίες προκαλούν οι πολιτικές εντάσεις ενόψει της ψηφοφορίας στη Γερουσία για την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα αυτό του κοινοβουλίου μετά την οριστική καταδίκη του για φορολογική απάτη. Ο Μπερλουσκόνι έχει απειλήσει επανειλημμένα να ρίξει την κυβέρνηση σε περίπτωση που εξοστρακιστεί από το πολιτικό σκηνικό.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Αντ. Σαμαράς: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/605128/meiothikan-ta-epitokia-ton-italikon-omologon/

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ…

Leave a Reply