ερευνητές μέλλον 2015 ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ – Περιβάλλον – Φωτοβολταϊκά: Ρεκόρ αποδοτικότητας 44,7% με νέα τεχνολογία

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, καλαθι πελλετ Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Περιβάλλον – Φωτοβολταϊκά: sonne ηλιακοι Ρεκόρ αποδοτικότητας 44,7% με νέα τεχνολογία ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Ερευνητές του γερμανικού Ινστιτούτου Φράουνχοφερ για τα Ηλιακά ενεργειακά Συστήματα, ηλιακοι θερμοσιφωνες τιμοκαταλογος του κέντρου Helmholtz στο Βερολίνο και του γαλλικού CEA-Leti πέτυχαν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στη μετατ ροπή της ηλιακής ακτινοβολίας σε ηλεκτρισμό με μια νέα ηλιακή κυψέλη που φέρει τέσσερις υποκυψέλες.

Χρειάστηκαν τρία χρόνια έρευνας πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία ώστε να επιτευχθεί η πρωτοφανής αποδοτικότητα του 44,7% που εάν και εφόσον εφαρμοστεί εμπορικά μπορεί να αλλάξει το μέλλον των φωτοβολταϊκών.

Πριν από τέσσερις μήνες, το Μάιο του 2013, ξυλόσομπες με λέβητα και φούρνο ομάδα ερευνητών στο Ινστιτούτο πέτυχαν απόδοση 43,6%.

Η συγκεκριμένη ηλιακή κυψέλη χρησιμοποιείται στα συγκεντρωτικά φωτοβολταϊκά (CPV).

Όπως μεταδίδει το Phys.org “με την επίγεια χρήση των φωτοβολταϊκών κυψελών πολλαπλών στρωμάτων III-V, τα οποία αρχικά χρησιμοποιούνταν στις διαστημικές τεχνολογίες, επιτεύχθηκε η υψηλότερη καταγεγραμμένη αποδοτικότητα μετατ ροπής ηλιακού φωτός σε ηλεκτρική ενέργεια. Σε αυτή την πολυστρωματική κυψέλη, ξυλοσομπεσ με λεβητα και φουρνο διάφορες κυψέλες κατασκευασμένες από διαφορετικά ημιαγώγιμα υλικά III-V τοποθετούνται διαδοχικά η μία πάνω στην άλλη.

 

Οι κάθε ξεχωριστή υποκυψέλη απορροφά διαφορετικά μήκη κύματος του ηλιακού φάσματος”.

Τις ηλιακές κυψέλες που αναπτύσσει το Φράουνχοφερ κατασκευάζει η Soitec. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει προμηθεύσει φωτοβολταϊκά για έργα στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Νότιο Αφρική και την Καλιφόρνια, όπως επίσης και σε 14 ακόμα χώρες.

Απώτερος στόχος των εταιρειών είναι η επίτευξη απόδοσης 50% ως το 2015.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ αποδοτικότητας κατείχε εδώ και τρεις μήνες η Sharp με 44,4%.

ΠΗΓΗ: ξυλόσομπες με λέβητα και φούρνο econews.gr

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, βαση ηλιακου θερμοσιφωνα κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, ξυλόσομπες λέβητας η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, ηλιακοι θερμοσιφωνεσ τιμεσ skroutz η Ισπανία, η Αυστρία, καλαθι πελλετ η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Το ΚΚΕ για τις εξελίξεις σε ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ

Οδηγούν σε συρρίκνωση, μαζικές απολύσεις και πετσόκομμα μισθών, αναφέρει ο Περισσός 

Τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Το ΚΚΕ αναφέρει πως παρά τις διαφορές τους, επιλογη ηλιακου θερμοσιφωνα τα σενάρια αυτά οδηγούν σε συρρίκνωση, μαζικές απολύσεις, πετσόκομμα μισθών και προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

«Η αντίσταση σε οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση χρειάζεται να συμβάλλει στον αγώνα για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που θα μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων αυτών των βιομηχανιών για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών», τονίζει το ΚΚΕ.

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=264343&catID=5




ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ…

Leave a Reply