Εμπιστοσύνη Ξενοδοχείο Κρίση ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Πέμπτο Thessaloniki Tax Forum 2013

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 5ο Thessaloniki Tax Forum, σκεπη κοστος με τίτλο: «Η φορολογία ως παράγοντας εναρμόνισης……

Πέμπτο Thessaloniki Tax Forum 2013 ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο The MET

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 5ο Thessaloniki Tax Forum, με τίτλο: σχιστοπλακες τιμες «Η φορολογία ως παράγοντας εναρμόνισης επιχειρηματικών ευκαιριών και κοινωνικής υπευθυνότητας, στην τροχιά επανεκκίνησης της οικονομίας», τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013, πατωματα τιμες στο ξενοδοχείο The MET.

Το ετήσιο Thessaloniki Tax Forum είναι ένας θεσμός, που σε συνδυασμό με το Athens Tax Forum, συνθετικη πετρα σηματοδοτούν την κορύφωση της παρεμβατικής δράσης της φορολογικής επιτ ροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, στα φορολογικά δρώμενα της χώρας.

Συγκεκριμένα, το 5ο Forum, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ως κέντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας του Βορειοελλαδικού τόξου, πατωματα τιμες αλλά και σημείο δημιουργίας επιχειρησιακής εξωστρέφειας λόγω ιστορίας και γεωγραφικής θέσης, θα παρουσιάσει πρόσθετο ενδιαφέρον.

Το Forum συμπίπ ΤΕΙ με την ψήφιση σημαντικών φορολογικών νόμων στο πεδίο κωδικοποίησης βασικών και «κοινών» φορολογικών κανόνων. Ταυτόχρονα, ενόψει πιθανού σχεδιασμού περαιτέρω επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων σταθεροποίησης, με χαρακτήρα δραστικής φορολογικής παρέμβασης, χτισιμο εξωτερικου τοιχου προσφέρει ουσιαστική πλατφόρμα προβληματισμού αναφορικά με τις σημαντικές επιπτώσεις στις επιχειρηματικές προσδοκίες και την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, δήλωσε: πλάκες εσωτερικού χώρου «Τώρα που η Ελλάδα αναζητά νέο αναπτυξιακό πρότυπο, είναι καιρός να αλλάξει η προοπτική της φορολογικής πολιτικής και να μετατραπεί ο σημερινός φοροεισπρακτικός μηχανισμός σε ένα σωστό, δίκαιο και λειτουργικό φορολογικό Σύστημα. Αυτή η αντίληψη περί φορολογίας μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα της υγιούς επιχειρηματικότητας και να επιτρέψει την προσ ΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης προτάσσει παράλληλα και την νέα Στρατηγική ανάπτυξης που λαμβάνει σοβαρά υπόψη τον καταλυτικό ρόλο της φορολογικής πολιτικής και της αποτελεσματικότητας του φορολογικού συστήματος στην έξοδο από την κρίση και την επαναφορά της οικονομίας σε ανάπτυξη».

Σύμφωνα με την πάγια τακτική οργάνωσης του Forum, επίκεντρο της θεματολογίας θα αποτελέσουν οι εφαρμοσμένες ή σχεδιαζόμενες φορολογικές πολιτικές, πάντα υπό το πρίσμα της αληθούς έννοιας και σκοπιμότητας της φορολογίας. Θα πραγματοποιηθεί επιλεκτική αναφορά σε σειρά κρίσιμων οικονομικών πτυχών και αναζητήσεων, που σήμερα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή επικαιρότητας και προβληματίζουν έντονα την επιχειρηματική καθημερινότητα.

Βασικοί θεματικοί πυλώνες του Forum:

1. Οι νέοι κώδικες φορολογίας εισοδήματος και φορολογικής διαδικασίας

2. Η μεταρρυθμιστική υστέρηση στη φορολογία, εμπόδιο για την έξοδο από την κρίση

3. Η βαρύτητα ηλεκτρονικής διαχείρισης και ψηφιακής προόδου στη φορολογία

4. Η φορολογία σαν βασική στρατηγική οργανωτική πλατφόρμα, για τη δημιουργία φιλικού και αξιόπιστου επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος.

Οι χορηγοί του 5ου Thessaloniki Tax Forum είναι οι ακόλουθοι:

Gold Sponsors: EY, PWC

Silver Sponsor: ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Δικηγορική Εταιρία

Bronze Sponsors: Deloitte, ΣΟΛ Ορκωτοί Λογιστές Crowe Horwath, Ορθολογισμός ΑΕ

Xορηγοί επικοινωνίας είναι οι: Ναυ Τεμπορική, Αγγελιοφόρος και Business Partners καθώς και χορηγοί διαδικτυακής επικοινωνίας οι ιστότοποι naftemporiki.gr, aggelioforos.gr.

ΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης, Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Εδώ θα βρείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή ΑυγήΕίχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, πετρα λατομειου τιμη χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, διαμορφωση κηπου με βοτσαλα καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησηςΆμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/602557/pebto-thessaloniki-tax-forum-2013/

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ…

Leave a Reply