ελληνική κυβέρνηση κυβέρνηση τρόικα ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ – Οικονομία – Υποχώρησε η Αθήνα – Την Τρίτη επιστρέφει η τρόικα

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Οικονομία – Υποχώρησε η Αθήνα – Την Τρίτη επιστρέφει η τρόικα ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου

Με υποχώρηση της Αθήνας και παραδοχή του δημοσιονομικού κενού άνω των 2 δισ. ευρώ, αλλά και της ανάγκη αυτό να καλυφθεί φέτος, Πλάκες κόκκινες ισοδυναμεί η απόφαση που ελήφθη αργά χθες το βράδυ για την επιστροφή της τρόικας την Τρίτη.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι έλαβε από τις ελληνικές αρχές «τις επιπρόσθετες πληροφορίες που ζητούσε ώστε να μπορούν να γίνουν συζητήσεις με νόημα διά ζώσης». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σίμον Ο’ Κόνορ που μέχρι και τη τελευταία στιγμή επαναλάμβανε τις προϋποθέσεις για το πράσινο φως.

Μέχρι και τις 19:00 ώρα κεντρικής ευρώπης, πλακεσ πεζοδρομιου τιμες στις Βρυξέλλες επικρατούσε αναβρασμός, με τα ηχηρά μηνύματα να φεύγουν το ένα μετά το άλλο. Κύκλοι της Κομισιόν δήλωνα ότι αν η τρόικα δεν κατέβει, το ναυάγιο θα οφείλεται στην ελληνική κυβέρνηση και απειλούσαν με ένα «Εurogroup κόλαση» στις 14 Νοεμβρίου.

«Η τρόικα πρέπει να είναι σε θέση να συνεχίσει τη συνεδρία ελέγχου την επόμενη εβδομάδα και να έχει και κάτι θετικό να εισηγηθεί στο EWG, διότι διαφορετικά στο Εurogroup της 14ης Νοεμβρίου θα επικρατήσει κόλαση». Αυτή τη φράση μετέφερε στο Real.gr κοινοτικός αξιωματούχος και ξεκαθάριζε ότι «ακόμα και την τελευταία στιγμή αναμένουμε από το ελληνικό υπουργείο τις πρόσθετες πληροφορίες που ζητήσαμε».

Κύκλοι της Κομισιόν εξηγούν ότι για να βγει μετά τις 21:00 ώρα Βρυξελλών η τελική ανακοίνωση ότι η τρόικα κατεβαίνει, είχε προηγηθεί σειρά τηλεφωνικών επαφών μεταξύ των δύο πρωτευουσών και ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορούν να συνοψιστούν στα εξής δύο βασικά στοιχεία: την επόμενη εβδομάδα τα 4 milestones θα είναι πολύ κοντά προς εκπλήρωση, και η κυβέρνηση θα μπει σε πλήρη συζήτηση για το δημοσιονομικό κενό, δηλαδή την τρύπα του προϋπολογισμού του 2014, με ποσό αφετηρίας τα 2,9 δισ. ευρώ.

Η κίνηση συνιστά αναδίπλωση των ελληνικών αρχών που τώρα θα πρέπει να αποσύρουν το αρχικό σχέδιο για τα ΕΑΣ και να φέρουν ένα καινούργιο που θα προβλέπει το οριστικό κλείσιμο της εταιρίας. Βεβαίως στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν θα πει το τελικό «ναι» αμέσως και ο χρόνος μέχρι τις 14 Νοεμβρίου θα καταναλωθεί. Εκτιμούν δε ότι η τελική εκπλήρωση των τεσσάρων milestones θα ξεπεράσει την 14η, ίσως και τη 22α Νοεμβρίου και το ένα δις της προηγούμενης δόσης θα αργήσει να φτάσει στην Αθήνα. Εκτιμούν ακόμα ότι οι ελεγκτές θα συναντήσουν ισχυρές αντιστάσεις σε σχέση με την κάλυψη της τρύπας του 2014 και ως εκ τούτου θα υπάρξει ανοιχτή γραμμή με τους υπουργούς οικονομικών για να υπενθυμίζουν την πίεση προς την ελληνική πλευρά.

Σε γενικές γραμμές κανείς δεν πιστεύει ότι το επόμενο διάστημα θα είναι εύκολος πολιτικός χρόνος, πετρα βολος αντιθέτως οι πάντες ετοιμάζονται για ένα σκληρό «μπρα ντε φερ» με αβέβαιη κατάληξη.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, λατομεια πηλιου Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, πλάκες εξωτερικού χώρου Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, κυβόλιθος τιμές αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, Πλάκες Καβάλας του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: πλακες καβαλας «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, πετρα βολος σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, Πρέκια προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, πλάκες πεζοδρομίου προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=273062&catID=2

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…

Leave a Reply