Ελλάδα Κρίση Google ΜΕΙΚ ΑΠ ΣΥΡΙΖΑ: Αριστερή πτέρυγα κατά ηγεσίας

ΜΕΙΚ ΑΠ Τριγμοί στην Κουμουνδούρου μετά απιστια απιστια τη διαβεβαίωση απιστια Τσίπρα ότι μία αριστερή κυβέρνηση απιστια απιστια δε θα βγάλει απιστια σε καμία απιστια περίπτωση την Ελλάδα απιστια από απιστια το ευρώ…”

ΣΥΡΙΖΑ: Αριστερή πτέρυγα κατά ηγεσίας ΜΕΙΚ ΑΠ

Τριγμοί στην Κουμουν Δούρου μετά τη διαβεβαίωση Τσίπρα ότι μία αριστερή κυβέρνηση δε θα βγάλει σε καμία περίπτωση την Ελλάδα από το ευρώΣτις συνεδριάσεις των συλλογικών ηγετικών οργάνων περιμένει η εσωκομματική αντιπολίτευση τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για τη νέα αναδίπλωσή του σχετικά με τη στάση του κόμματος για το ευρώ.

Η απόλυτη διαβεβαίωση που έδωσε ο κ. Τσίπρας, κατά τις ομιλίες του στις αρχές της εβδομάδας σε διήμερο συνέδριο του πανεπιστημίου του Τέξας, στο Όστιν των Ηνωμένων Πολι ΤΕΙών, ότι μία αριστερή κυβέρνηση δε θα βγάλει σε καμία περίπτωση την Ελλάδα από το ευρώ προκαλεί τριγμούς στην Κουμουν Δούρου. Μάλιστα ορισμένοι επισημαίνουν ότι φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι «άλλα λέει μέσα στην Ελλάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα υποστηρίζει όταν πηγαίνει στο εξωτερικό και μάλιστα στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η αριστερή πτέρυγα και όχι μόνο, θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας εμφάνισε μόνο μία πλευρά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας λάθος εντύπωση για τις προθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η θέση του κόμματος, όπως διαμορφώθηκε από το συνέδριο είναι μεν υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, όμως ταυτόχρονα η προτεραιότητα είναι η εφαρμογή του προγράμματος, που θα βγάλει τη Ελλάδα από την ανθρωπιστική κρίση, ανεξάρτητα από το νόμισμα» σημειώνουν οι διαφωνούντες και επισημαίνουν δύο ακόμη σημεία:

Πρώτον, ότι είναι αντίφαση από τη μία να λέει ο κ. Τσίπρας ότι θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες εάν οι δανειστές δε δείξουν διάθεση υποχώρησης και εγκατάλειψης του μνημονίου στις διαπραγματεύσεις, που θα επιχειρήσει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Κι αυτό διότι όταν λες ότι θα μείνεις έτσι κι αλλιώς στο ευρώ, τότε δημιουργείς όρους υποχώρησης στις διαπραγματεύσεις» επισημαίνουν.

Και δεύτερο, ότι δεν μπορεί να υιοθετεί ο κ. Τσίπρας όλη την επιχειρηματολογία περί καταστροφικών συνεπειών για τη χώρα σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ. «Πρόκειται για κινδυνολογία των τροϊκανών, που δεν πρέπει να αναπαράγουμε, τουναντίον» σημειώνουν οι διαφωνούντες.

Ενδεικτικό είναι το άρθρο, που δημοσίευσε ο συνεργάτης του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στέλεχος της αριστερής πλατφόρμας και μέλος της κεντρικής επιτ ροπής του ΣΥΡΙΖΑ Άκης Μπαδογιάννης στην ιστοσελίδα iskra.gr που απηχεί τις απόψεις της αριστερής εσωκομματικής αντιπολίτευσης  (ολόκληρο το άρθρο στη διεύθυνση http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14054:2013-11-06-11-59-05&catid=83:aristera&Itemid=200).

Υπό αυτό το πρίσμα δεν είναι λίγα τα στελέχη που περιμένουν τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων για να θέσουν θέμα και να ζητήσουν να διατυπώνονται στο δημόσιο λόγο του κ. Τσίπρα και των άλλων στελεχών οι ψηφισμένες από το συνέδριο θέσεις του κόμματος.

«Δε ζητάμε τίποτα περισσότερο από τη δημόσια έκφραση και στήριξη των συλλογικών μας θέσεων, που εκφράζουν όλους» τονίζουν από την αριστερή πτέρυγα και σημειώνουν με νόημα ότι «εκτίθεται ο ίδιος ο πρόεδρος όταν άλλα λέει τη μία μέρα στο εσωτερικό και άλλα την επομένη στο εξωτερικό».

ΜΕΙΚ ΑΠ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΜΕΙΚ ΑΠ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησηςΆμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΜΕΙΚ ΑΠ

source: http://www.protothema.gr/politics/article/326165/suriza-aristeri-pteruga-kata-igesias/

ΜΕΙΚ ΑΠ…

Leave a Reply