Εισαγγελέας Εισαγγελέας μαθητών ΔΙΑΖΥΓΙΟ Στον εισαγγελέα για τα σκουπίδια γονείς μαθητών

ΔΙΑΖΥΓΙΟ Η πρώτη επίσημη καταγγελία για τα σκουπίδια κατατέθηκε χθες το πρωί στον εισαγγελέα Ηλείας από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και……

Στον εισαγγελέα για τα σκουπίδια γονείς μαθητών ΔΙΑΖΥΓΙΟ Ανάστατοι οι κάτοικοι στον Πύργο Ηλείας

Η πρώτη επίσημη καταγγελία για τα σκουπίδια κατατέθηκε χθες το πρωί στον εισαγγελέα Ηλείας από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. γονείς και κηδεμόνες συναντήθηκαν με τον εισαγγελέα και του ζήτησαν να παρέμβει άμεσα καθώς η υγεία των παιδιών τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

Μεταξύ άλλων στην έγγραφη καταγγελία τους, επισημαίνουν το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας του τεράστιου όγκου απορριμμάτων που έχει συσσωρευτεί περιμετρικά του σχολείου τονίζοντας ότι η υφιστάμενη κατάσταση δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όλους, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ πρωτίστως όμως στα παιδιά.

«Κατά την είσοδο τους και την έξοδο τους από το σχολείο, υποχρεωτικά περνούν ακριβώς δίπλα ή και πάνω από τα χυμένα και διαλυμένα πλέον στα πεζοδρόμια και την άσφαλτο σκουπίδια, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ έρχονται σε επαφή δηλαδή με εστίες μικροβίων και πηγές μολυσματικών ασθενειών, γεγονός που θέ ΤΕΙ σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας πρωτίστως και των υπολοίπων δευτερευόντως.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων θεωρούμε το ανωτέρω ζήτημα εξαιρετικά επείγον και τα προβλήματα που έχουν προκύψει πολύ σημαντικά και παρακαλούμε για την άμεση επέμβαση σας προς επίλυση του, καθόσον αφορά άμεσα την υγεία των μαθητών μιας ολόκληρης σχολικής κοινότητας».

Σύμφωνα με το ilialive.gr ο εισαγγελέας Ηλείας, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ κάλεσε να καταθέσουν σχετικά με το θέμα των σκουπιδιών, όλους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της περιοχής και αναμένεται να υπάρξει σημαντική παρέμβαση αν δεν υπάρξουν άλλες εξελίξεις.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΔΟΕ: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησηςΆμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου. ΔΙΑΖΥΓΙΟ εισαγγελέας για τις καταγγελίες αναφορικά με τη διοίκηση και λειτουργία της εταιρείας «Κρατικά Λαχεία»

Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά από την πλειοδότρια εταιρεία ΕΜΜΑ DELTAΤη βασιμότητα των καταγγελιών σχετικά με διοίκηση και λειτουργία της εταιρίας «Κρατικά Λαχεία», στις οποίες είχε προβεί με αναφορές της προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές η εταιρεία ΕΜΜΑ DELTA, καλείται να διερευνήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Χαράλαμπος Τζώνης, μετά από παραγγελία της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Παναγιώτας Φάκου για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Ειδικότερα, στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάστηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορά που είχε καταθέσει η εταιρεία ΕΜΜΑ DELTA, πλειοδότρια εταιρία για την απόκτηση του μετοχικού πακέτου του ΟΠΑΠ. Η εταιρεία με την αναφορά της, υποστήριζε ότι δεν είναι συμφέρουσες για τον ΟΠΑΠ οι συμβάσεις με τις εταιρίες Intralot- Scientific Games για τα κρατικά λαχεία. Πρόκειται για την παραχώρηση 12ετούς άδειας για τα κρατικά λαχεία στην εταιρεία ειδικού σκοπού Ελληνικά Λαχεία ΑΕ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ την οποία σύστησε η σύμπραξη ΟΠΑΠ-Intralot-Scientific Games.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας αναμένεται να εξεταστούν στελέχη των εμπλεκόμενων εταιρειών, ενώ βέβαιη θεωρείται σε περίπτωση που διαπιστωθούν και ευθύνες κρατικών αξιωματούχων και η παρέμβαση της εισαγγελέως διαφθοράς.

ΔΙΑΖΥΓΙΟ

source: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/617299/ston-eisaggelea-gia-ta-skoupidia-goneis-mathiton-/

ΔΙΑΖΥΓΙΟ…

Leave a Reply